SALATA DE RACI

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 40 raci vii,
  • 4 oua,
  • 400 g untdelemn,
  • 4 lingurite mustar,
  • 2 lamai,
  • sare ,
  • marar sau patrunjel verde dupa gust,
  • cateva boabe de piper,
  • 1 foaie de dafin,
  • 2-3 catei de usturoi,
  • masline pentru ornat;

Mod de preparare

1. Racii vii se spala in cateva ape, ca sa se inlature malul lipit de crusta lor.

2. Se pune intr-o oala exact atata apa cat sa acopere racii. In apa se adauga sare, cateva boabe de piper, 1 foaie de dafin, 2-3 catei de usturoi si se pune la fiert. Cand apa a dat in clocot, se introduc in ea racii vii si se lasa sa fiarba aproximativ 15 minute, pana devin cu totul rosii. Atunci se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert.

3. Intre timp, se freaca intr-un castron 2 galbenusuri fierte tari cu 2 galbenusuri crude si sarate, cu ulei turnat treptat. Se adauga mustarul si zeama de lamaie, cate putin.

4. Se curata racii dupa ce s-au racit, adica se scoate carnea din cozi si clesti si se aranjeaza peste maioneza. Deasupra, salata se garniseste cu marar sau patrunjel verde tocat, albusul de ou fiert tare si tocat, masline fara samburi, felii de lamaie si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise