autor:

Vekas

» » Salate

SALATA DE RACI

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iulie 2008

Ingrediente
40 raci vii,, 4 oua,, 400 g untdelemn,, 4 lingurite mustar,, 2 lamai, , sare ,, marar sau patrunjel verde dupa gust,, cateva boabe de piper,, 1 foaie de dafin,, 2-3 catei de usturoi,, masline pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

1. Racii vii se spala in cateva ape, ca sa se inlature malul lipit de crusta lor.
2. Se pune intr-o oala exact atata apa cat sa acopere racii. In apa se adauga sare, cateva boabe de piper, 1 foaie de dafin, 2-3 catei de usturoi si se pune la fiert. Cand apa a dat in clocot, se introduc in ea racii vii si se lasa sa fiarba aproximativ 15 minute, pana devin cu totul rosii. Atunci se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert.
3. Intre timp, se freaca intr-un castron 2 galbenusuri fierte tari cu 2 galbenusuri crude si sarate, cu ulei turnat treptat. Se adauga mustarul si zeama de lamaie, cate putin.
4. Se curata racii dupa ce s-au racit, adica se scoate carnea din cozi si clesti si se aranjeaza peste maioneza. Deasupra, salata se garniseste cu marar sau patrunjel verde tocat, albusul de ou fiert tare si tocat, masline fara samburi, felii de lamaie si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "SALATA DE RACI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate cu peste
Salata de rucolla cu peste afumat

Salata de rucolla cu peste afumat

Pestelui afumat i se indeparteaza capul si incepe sa se scoata carnea de pe piele, se desfac bucati

2 voturi    2 comentarii
20 min
Salate cu peste
Salata cu ton

Salata cu ton

Pastele se fierb in apa cu putina sare. Cand sunt gata se trec printr un jet de apa rece si se aseaza

7 voturi    3 comentarii
15 min
Salate cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 40 raci vii,
  • 4 oua,
  • 400 g untdelemn,
  • 4 lingurite mustar,
  • 2 lamai
  • sare ,
  • marar sau patrunjel verde dupa gust,
  • cateva boabe de piper,
  • 1 foaie de dafin,
  • 2-3 catei de usturoi,
  • masline pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate cu peste

Bruschete inimioare si fluturasi cu calamari si ghimbir Bruschete inimioare si fluturasi cu calamari si ghimbir

Spalam si se curatam calamarii, apoi ii taiem cubulete. Curatam si dam ghimbirul pe razatoarea mica. Calim ghimbirul si usturoiul intreg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Barcute de andive umplute cu salata exotica Barcute de andive umplute cu salata exotica

Spalam andivele, curațăm primele frunze si scobim cotorul apoi punem andivele în apă pentru circa 10 minute. Curățăm rodia

1 vot    1 comentariu
20 min
Aperitive
Paella cu creveti si mazare