1. Racii vii se spala in cateva ape, ca sa se inlature malul lipit de crusta lor.
2. Se pune intr-o oala exact atata apa cat sa acopere racii. In apa se adauga sare, cateva boabe de piper, 1 foaie de dafin, 2-3 catei de usturoi si se pune la fiert. Cand apa a dat in clocot, se introduc in ea racii vii si se lasa sa fiarba aproximativ 15 minute, pana devin cu totul rosii. Atunci se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert.
3. Intre timp, se freaca intr-un castron 2 galbenusuri fierte tari cu 2 galbenusuri crude si sarate, cu ulei turnat treptat. Se adauga mustarul si zeama de lamaie, cate putin.
4. Se curata racii dupa ce s-au racit, adica se scoate carnea din cozi si clesti si se aranjeaza peste maioneza. Deasupra, salata se garniseste cu marar sau patrunjel verde tocat, albusul de ou fiert tare si tocat, masline fara samburi, felii de lamaie si se serveste.
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii