autor:

» » Salate

Salata de sfecla rosie cu mazare

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 20 de portii): 1 kg sfecla rosie mijlocie, , 300 g ceapa, , 2 linguri ulei, , 1 lingurita seminte de chimen, , 1 lingura zahar, , 80 g hrean ras (proaspat), , 150 g mazare congelata, , 350 g maioneza, , 4 linguri otet de mere, , 1 1/2 lingura mustar potrivit de iute, , sare, , piper alb, , 1 legatura patrunjel verde + cateva fire pentru ornat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Se aseaza sfecla intr-o oala, se acopera cu apa rece, se pune pe foc (potrivit) si, cand da in clocot, se lasa sa fiarba cu capac circa 45 de minute. Intre timp, se curata ceapa si se toaca marunt. Se-ncinge uleiul intr-o tigaie si se calesc ceapa si semintele de chimen, dupa care se presara peste ele zaharul si se lasa putin sa se caramelizeze.
Se curata sfecla de coaja, se taie cubulete de 1 cm si se amesteca cu ceapa caramelizata. Hreanul curatat se da pe razatoarea mica, iar mazarea se tine un minut in apa clocotita, se baga sub jetul de apa rece si se lasa se se scurga.
Se face un sos neted din maioneza, otet, mustar, 2/3 din hrean, sare si piper. Se taie marunt frunzulitele de patrunjel verde. Se pun intr-un castron - straturi, straturi - sfecla, mazarea, sosul si patrunjelul tocat, se presara deasupra hreanul ramas si se garnisesc cu frunzulite de patrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie cu mazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata cu carne pui

Salata cu carne pui

Dupa ce legumele si carnea au fiert in supa de pui se scot, se lasa sa se racoreasca si se toaca

105 voturi    19 comentarii
1h 10 min
Salate de legume
Salata dietetica

Salata dietetica

Se fierbe orezul si mazarea. Dupa ce s-au racit, se amesteca, se asezoneaza cu sare (dupa preferinta).

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 20 de portii): 1 kg sfecla rosie mijlocie
  • 300 g ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 1 lingura zahar
  • 80 g hrean ras (proaspat)
  • 150 g mazare congelata
  • 350 g maioneza
  • 4 linguri otet de mere
  • 1 1/2 lingura mustar potrivit de iute
  • sare
  • piper alb
  • 1 legatura patrunjel verde + cateva fire pentru ornat.

Raporteaza reteta

Retete

din Salate de legume

Ratatouille Ratatouille

Se spala, se usuca si se taie rondele de aceeasi grosime vinetele, dovleceii si 4 rosii. Se curata usturoiul si se taie feliute subtiri. Doua

8 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Legume delicioase cu piept de pui Legume delicioase cu piept de pui

Se spala, se curata de coaja unde este cazul si se toaca legumele in bucati mai mari. Se toaca pieptul de pui cubulete si se pune la

2 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Salata de masline