autor:

Fara foto

» » Salate

Salata de sfecla rosie cu mazare

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 20 de portii): 1 kg sfecla rosie mijlocie, , 300 g ceapa, , 2 linguri ulei, , 1 lingurita seminte de chimen, , 1 lingura zahar, , 80 g hrean ras (proaspat), , 150 g mazare congelata, , 350 g maioneza, , 4 linguri otet de mere, , 1 1/2 lingura mustar potrivit de iute, , sare, , piper alb, , 1 legatura patrunjel verde + cateva fire pentru ornat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Se aseaza sfecla intr-o oala, se acopera cu apa rece, se pune pe foc (potrivit) si, cand da in clocot, se lasa sa fiarba cu capac circa 45 de minute. Intre timp, se curata ceapa si se toaca marunt. Se-ncinge uleiul intr-o tigaie si se calesc ceapa si semintele de chimen, dupa care se presara peste ele zaharul si se lasa putin sa se caramelizeze.
Se curata sfecla de coaja, se taie cubulete de 1 cm si se amesteca cu ceapa caramelizata. Hreanul curatat se da pe razatoarea mica, iar mazarea se tine un minut in apa clocotita, se baga sub jetul de apa rece si se lasa se se scurga.
Se face un sos neted din maioneza, otet, mustar, 2/3 din hrean, sare si piper. Se taie marunt frunzulitele de patrunjel verde. Se pun intr-un castron - straturi, straturi - sfecla, mazarea, sosul si patrunjelul tocat, se presara deasupra hreanul ramas si se garnisesc cu frunzulite de patrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie cu mazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de beouf

Salata de beouf

Morcovii si cartofii se fierb, se taie cubulete mici si se amesteca cu mazarea, cu castavetii si

15 voturi    1 comentariu
40 min
Salate de legume
Gogosari umpluti cu varza

Gogosari umpluti cu varza

Varza verde si cea rosie, le spalati, le scuturati bine de apa. O taiati fideluta. Morcovii ii

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 20 de portii): 1 kg sfecla rosie mijlocie
  • 300 g ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 1 lingura zahar
  • 80 g hrean ras (proaspat)
  • 150 g mazare congelata
  • 350 g maioneza
  • 4 linguri otet de mere
  • 1 1/2 lingura mustar potrivit de iute
  • sare
  • piper alb
  • 1 legatura patrunjel verde + cateva fire pentru ornat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu

Vanata se spala, se sterge si apoi se indeparteaza capetele si se taie in 4 bucati groase de 3-4 cm care apoi se scobesc cu o lingura,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
Salata de fasole rosii cu legume Salata de fasole rosii cu legume

Reteta pe care vreau sa va o prezint este o salata aperitiv rapida, extrem de savuroasa, e o salata specifica sezonul de toamna, deci

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Salata mixta -stil arab”Salatit Khodar Meshakel”