autor:

Fara foto

» » Salate

Salata de sfecla rosie cu mazare

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 20 de portii): 1 kg sfecla rosie mijlocie, , 300 g ceapa, , 2 linguri ulei, , 1 lingurita seminte de chimen, , 1 lingura zahar, , 80 g hrean ras (proaspat), , 150 g mazare congelata, , 350 g maioneza, , 4 linguri otet de mere, , 1 1/2 lingura mustar potrivit de iute, , sare, , piper alb, , 1 legatura patrunjel verde + cateva fire pentru ornat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Se aseaza sfecla intr-o oala, se acopera cu apa rece, se pune pe foc (potrivit) si, cand da in clocot, se lasa sa fiarba cu capac circa 45 de minute. Intre timp, se curata ceapa si se toaca marunt. Se-ncinge uleiul intr-o tigaie si se calesc ceapa si semintele de chimen, dupa care se presara peste ele zaharul si se lasa putin sa se caramelizeze.
Se curata sfecla de coaja, se taie cubulete de 1 cm si se amesteca cu ceapa caramelizata. Hreanul curatat se da pe razatoarea mica, iar mazarea se tine un minut in apa clocotita, se baga sub jetul de apa rece si se lasa se se scurga.
Se face un sos neted din maioneza, otet, mustar, 2/3 din hrean, sare si piper. Se taie marunt frunzulitele de patrunjel verde. Se pun intr-un castron - straturi, straturi - sfecla, mazarea, sosul si patrunjelul tocat, se presara deasupra hreanul ramas si se garnisesc cu frunzulite de patrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie cu mazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
SALATA DE SPANAC

SALATA DE SPANAC

Spanacul se spala foarte bine in cateva ape,se scurge,se taie fasii subtiri si se amesteca cu rosiile

29 voturi    11 comentarii
25 min
Salate de legume
Salata de vinete cu ardei rosu si ceapa rosie

Salata de vinete cu ardei rosu si ceapa rosie

Coaceti vinetele in cuptor, pe toate partile, cam 30 minute. Trebuie sa le intepati cu o furculita,

32 voturi    21 comentarii
40 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 20 de portii): 1 kg sfecla rosie mijlocie
  • 300 g ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 1 lingura zahar
  • 80 g hrean ras (proaspat)
  • 150 g mazare congelata
  • 350 g maioneza
  • 4 linguri otet de mere
  • 1 1/2 lingura mustar potrivit de iute
  • sare
  • piper alb
  • 1 legatura patrunjel verde + cateva fire pentru ornat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Salata de varza proaspata si morcov, un deliciu!