autor:

Fara foto

» » Salate

Salata de sfecla rosie cu mazare

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 20 de portii): 1 kg sfecla rosie mijlocie, , 300 g ceapa, , 2 linguri ulei, , 1 lingurita seminte de chimen, , 1 lingura zahar, , 80 g hrean ras (proaspat), , 150 g mazare congelata, , 350 g maioneza, , 4 linguri otet de mere, , 1 1/2 lingura mustar potrivit de iute, , sare, , piper alb, , 1 legatura patrunjel verde + cateva fire pentru ornat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Se aseaza sfecla intr-o oala, se acopera cu apa rece, se pune pe foc (potrivit) si, cand da in clocot, se lasa sa fiarba cu capac circa 45 de minute. Intre timp, se curata ceapa si se toaca marunt. Se-ncinge uleiul intr-o tigaie si se calesc ceapa si semintele de chimen, dupa care se presara peste ele zaharul si se lasa putin sa se caramelizeze.
Se curata sfecla de coaja, se taie cubulete de 1 cm si se amesteca cu ceapa caramelizata. Hreanul curatat se da pe razatoarea mica, iar mazarea se tine un minut in apa clocotita, se baga sub jetul de apa rece si se lasa se se scurga.
Se face un sos neted din maioneza, otet, mustar, 2/3 din hrean, sare si piper. Se taie marunt frunzulitele de patrunjel verde. Se pun intr-un castron - straturi, straturi - sfecla, mazarea, sosul si patrunjelul tocat, se presara deasupra hreanul ramas si se garnisesc cu frunzulite de patrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie cu mazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Ciuperci marinate

Ciuperci marinate

Se curata si se spala in 2-3 ape ciupercutele, se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
50 min
Salate de legume
Salata de boeuf cu piept de pui

Salata de boeuf cu piept de pui

Se spala pieptii de pui, se taie bucati si se pun la fiert cu condimente de pui. Se spala cartofii,

17 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 20 de portii): 1 kg sfecla rosie mijlocie
  • 300 g ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 1 lingura zahar
  • 80 g hrean ras (proaspat)
  • 150 g mazare congelata
  • 350 g maioneza
  • 4 linguri otet de mere
  • 1 1/2 lingura mustar potrivit de iute
  • sare
  • piper alb
  • 1 legatura patrunjel verde + cateva fire pentru ornat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Gogosari umpluti cu varza Gogosari umpluti cu varza

Varza verde si cea rosie, le spalati, le scuturati bine de apa. O taiati fideluta. Morcovii ii decojiti, ii dati pe razatoarea mare. Amestecati

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi
Vinete calite - baza pentru diverse preparate Vinete calite - baza pentru diverse preparate

Spalam vinetele si le dam pe razatoare. Incingem ulei intr-o oala incapatoare, adaugam vinetele, potrivim gustul de sare si le calim,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Bucate la borcan
Salata de boeuf