Salata de sparanghel cu carne de pasare

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • sparanghel (700g), piept de pasare (1), oua (3), ulei (250ml), zeama de
  • lamiie (1 lamaie), mustar (1 lingurita), sare, piper.

Mod de preparare

Se alege sparanghelul cu tulpina groasa de un deget si cu varfurile

violete, se curata (de la radacina spre varf), taind apoi cam 1-2 cm din

partea de jos care este fibroasa. Se spala sub un jet de apa rece, se

aseaza in snopuri si se leaga in partea de jos si de sus, apoi se fierb in

apa clocotita cu sare, cca 30 minute. Dupa ce a fiert, se scoate

sparanghelul cu grija, se desface din snopuri si se asaza pe un servet

impaturit pentru a absorbi toata apa, dupa care se pune pe o farfurie. Din

galbenusuri, ulei si lamaie se prepara o maioneza; se potriveste de sare

si piper, se amesteca cu mustarul si carnea taiata cubulete si se toarna

peste sparanghel. Se prefera carnea de la pieptul de gaina, fiind alba si

frageda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise