Se alege sparanghelul cu tulpina groasa de un deget si cu varfurile
violete, se curata (de la radacina spre varf), taind apoi cam 1-2 cm din
partea de jos care este fibroasa. Se spala sub un jet de apa rece, se
aseaza in snopuri si se leaga in partea de jos si de sus, apoi se fierb in
apa clocotita cu sare, cca 30 minute. Dupa ce a fiert, se scoate
sparanghelul cu grija, se desface din snopuri si se asaza pe un servet
impaturit pentru a absorbi toata apa, dupa care se pune pe o farfurie. Din
galbenusuri, ulei si lamaie se prepara o maioneza; se potriveste de sare
si piper, se amesteca cu mustarul si carnea taiata cubulete si se toarna
peste sparanghel. Se prefera carnea de la pieptul de gaina, fiind alba si
frageda.
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii