autor:

Fara foto

» » Salate

SALATA DE TON

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
450 g cartofi rosii mici, taiati În opt, 1/3 cana suc proaspat de lamâie, 2 linguri ulei de masline, 2 linguri mustar de Dijon, 1/2 lingurita sare, 340 g fasole verde, taiata În bucati de 5 cm, 2 bucati de ton (grosime 2,5 cm, 700 g În, total), 1/2 lingurita piper, 0,5 I rosii cherry, taiate În jumatati, 1 legatura nasturel, cu cozile tari scoase, 1 andiva belgiana, taiata pe lat În felii de, 1cm

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Într-o oala mare cu apa fiarta, se fierb cartofii 10
minute sau pâna când sunt fragezi. Se scurg.
Între timp, Într-un castron mare, se amesteca
sucul de lamâie, uleiul, mustarul si 1/4 lingurita de
sare. Se adauga cartofii cât mai sunt calzi si se
amesteca bine.
Într-o oala de fiert la aburi se fierbe fasolea verde
4 minute sau pâna când este crocanta-frageda. Se
pune fasolea În castronul cu cartofi si se amesteca
bine.
Între timp, se Încalzeste În prealabil gratarul. Se
pune tonul pe gratar si se presara cu restul de
1/4 lingurita de sare si cu piperul. Se frige la 15 cm
de flacara, 3 minute pe fiecare parte, ca sa lasa În
sânge.
În castron, se pun rosiile, nasturelul si andivele,
amestecând bine. Pentru servit, se tale tonul În felii
si se asaza peste salata amestecata.
Daca ti-a placut reteta noastra "SALATA DE TON" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate cu peste
Salata de ton

Salata de ton

Se amesteca tonul cu telina, ceapa, masline, sare, piper si la urma adaugam maioneza. Se serveste

12 voturi    5 comentarii
15 min
Salate reci
Salata cu ton,masline si boabe de porumb

Salata cu ton,masline si boabe de porumb

Punem intr-un bol tonul (pe care l-am scurs de ulei),maslinele feliate,porumbul boabe,cativa muguri

6 voturi    0 comentarii
10 min
Salate cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 450 g cartofi rosii mici
  • taiati În opt
  • 1/3 cana suc proaspat de lamâie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri mustar de Dijon
  • 1/2 lingurita sare
  • 340 g fasole verde
  • taiata În bucati de 5 cm
  • 2 bucati de ton (grosime 2,5 cm
  • 700 g În
  • total)
  • 1/2 lingurita piper
  • 0,5 I rosii cherry
  • taiate În jumatati
  • 1 legatura nasturel
  • cu cozile tari scoase
  • 1 andiva belgiana
  • taiata pe lat În felii de
  • 1cm

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate cu peste

Barcute de andive umplute cu salata exotica Barcute de andive umplute cu salata exotica

Spalam andivele, curațăm primele frunze si scobim cotorul apoi punem andivele în apă pentru circa 10 minute. Curățăm rodia

1 vot    1 comentariu
20 min
Aperitive
Raci de Dunare fierti Raci de Dunare fierti

Se pune o oala de apa cu sare si legumele deshidratate sa fiarba, iar cand da in clocot, se arunca racii spalati bine inante cu apa

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Barcute de andive umplute cu salata exotica