Într-o cratita mare, se amesteca vinul alb, tarhonul
Si oregano; se pun la fiert la foc mare. Când fierb, se
adauga scoicile; se acopera si se fierb 4-5 minute
sau pâna se deschid scolcile (se verifica dupa 3
minute, deoarece nu se deschid toate o data) Se
scot pe masura ce se deschid (cele care nu se
deschid se arunca); se pastreaza lichidul in cratita.
Când s-au racit destul, se scoate carnea din cochilii
si se pune intr-un castron mare; cochiliile se arunca.
Se incalzeste lichidul din cratita la foc mic Se
adauga crevetii si se fierb 3-4 minute sau pâna sunt
facuti. Cu o spumiera, se scot crevetii, pastrând
lichidul in cratitâ. Când s-au râcit suficient se tale in
doua pe orizontala si se pun in castronul cu scoici.
Se incalzeste lichidul din cratita la foc mic. Se
adauga scoici le si se fierb 2 minute sau pâna sunt
facute. Cu o spumiera se scot scoicile in castron,
pastrând lichidul in cratita Lichidul in care au fiert
fructele de mare se lasa sa se raceasca la
temperatura camerei si se masoara 1/2 cana.
Într-un castron, se amesteca 1/2 cana din lichidul
pastrat. sucul de lamâie. uleiul si mustarul. Se
toarna sosul peste fructele de mare. Se adauga
telina, ardei gras si patrunjel: se amesteca bine.
Salata se tine la rece pina in momentul servirii.
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii