autor:

Cely Snijec

» » Salate

Salata de vinete

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 mai 2009

Ingrediente
1 kg vinete, o ceapa, sare, otet balsamic, Maioneza:, un ou fiert, un ou crud, 100 ml ulei, cateva picaturi de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Vinetele se coc, se curata si se lasa la scurs o ora,dupa care se bat bine cu un cutit de lemn si se mixeaza pana devin pasta.
Ceapa se toaca marunt, se framanta cu sare si otet, se stoarce si se amesteca cu vinetele. Incorporezi maioneza. Asezi salata intr-un catronel ornezi cu rosii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salată de vinete, ardei copţi şi dovlecel

Salată de vinete, ardei copţi şi dovlecel

Se coc vinetele şi ardeii. Se curăţă vinetele, se scurg şi se toacă. Dovlecelul se curăţă

2 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Salata de vinete cu ciuperci si ardei copt

Salata de vinete cu ciuperci si ardei copt

Decongelam vinetele si le scurgem bine. Curatam ceapa si o tocam solzisori mici. Scurgem

15 voturi    5 comentarii
30 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cely , 10 iunie 2009

    Si eu folosesc galbenus daca nu am timp sa fac maioneza. Efectul e acelasi

  • NicoletaC

    NicoletaC (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

    Salata de vinete este preferata mea. In fiecare toamna imi fac provizii la congelator. Abia astept sa apara vinetele noastre. Mie imi place foarte mult gustul pe care-l da ceapa, iar in loc de maioneza, eu pun un galbenus de ou crud.

  • Fara foto

    Cely , 09 iunie 2009

    Macar ceapa sa o freci cu otet

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

      Si eu folosesc numai zeama de lamaie.Dar,o sa incerc ...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 mai 2009

      Recomand sa incerci,e buna cu otet (putin nu sa acreasca)

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 27 mai 2009

      O sa incerc si eu cu otet,sunt curioasa .

    • Fara foto

      Cely , 20 mai 2009

      Poti sa incerci fara grija. E un gust bun. In plus, nu se simte iuteala cepei

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 19 mai 2009

      Aceasta reteta o fac si eu dar fara otet balsamic.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

66 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Cely

Si eu folosesc galbenus daca nu am timp sa fac maioneza. Efectul e acelasi

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Gogosari umpluti cu varza Gogosari umpluti cu varza

Varza verde si cea rosie, le spalati, le scuturati bine de apa. O taiati fideluta. Morcovii ii decojiti, ii dati pe razatoarea mare. Amestecati

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi
Vinete calite - baza pentru diverse preparate Vinete calite - baza pentru diverse preparate

Spalam vinetele si le dam pe razatoare. Incingem ulei intr-o oala incapatoare, adaugam vinetele, potrivim gustul de sare si le calim,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Bucate la borcan
Salata decor