autor:

Cely Snijec

» » Salate

Salata de vinete

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 mai 2009

Ingrediente
1 kg vinete, o ceapa, sare, otet balsamic, Maioneza:, un ou fiert, un ou crud, 100 ml ulei, cateva picaturi de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Vinetele se coc, se curata si se lasa la scurs o ora,dupa care se bat bine cu un cutit de lemn si se mixeaza pana devin pasta.
Ceapa se toaca marunt, se framanta cu sare si otet, se stoarce si se amesteca cu vinetele. Incorporezi maioneza. Asezi salata intr-un catronel ornezi cu rosii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de vinete cu rosii si usturoi

Salata de vinete cu rosii si usturoi

Vinetele le coacem fie intr-o tava in cuptor, fie pe o tabla pe ochiul aragazului. Le coacem bine

3 voturi    0 comentarii
30 min
Salate reci
Salata de vinete cu usturoi

Salata de vinete cu usturoi

Punem vinetele(dupa decongelare) intrun vas de plastic, adaugam ulei, mixam cu robotul pana incorporam

5 voturi    3 comentarii
10 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cely , 10 iunie 2009

    Si eu folosesc galbenus daca nu am timp sa fac maioneza. Efectul e acelasi

  • NicoletaC

    NicoletaC (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

    Salata de vinete este preferata mea. In fiecare toamna imi fac provizii la congelator. Abia astept sa apara vinetele noastre. Mie imi place foarte mult gustul pe care-l da ceapa, iar in loc de maioneza, eu pun un galbenus de ou crud.

  • Fara foto

    Cely , 09 iunie 2009

    Macar ceapa sa o freci cu otet

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

      Si eu folosesc numai zeama de lamaie.Dar,o sa incerc ...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 mai 2009

      Recomand sa incerci,e buna cu otet (putin nu sa acreasca)

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 27 mai 2009

      O sa incerc si eu cu otet,sunt curioasa .

    • Fara foto

      Cely , 20 mai 2009

      Poti sa incerci fara grija. E un gust bun. In plus, nu se simte iuteala cepei

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 19 mai 2009

      Aceasta reteta o fac si eu dar fara otet balsamic.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Cely

Si eu folosesc galbenus daca nu am timp sa fac maioneza. Efectul e acelasi

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
SALATA DE ARDEI CAPIA COPTI