Reteta postata pe: 29 mai 2009
Ingrediente
2 kg de vinete,, 3 oua (pentru maioneza - 2 fierte si unul crud) ,, o ceapa medi
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
Mod de preparare
Vinetele se coc pe tava, se curata si apoi se pun la scurs cam 4-5 ore. Se toata marunt (teoretic cu ciocanul de lemn pt snitele, insa eu le toc cu cutitul). Se taie ceapa foarte foarte marunt si se amesteca cu vinetele si putina sare dupa gust. Sarea e preferabil sa se puna inainte de maioneza ca se leaga mai bine.
Se face maioneza din 2 galbenusuri fierte pisate marunt si unul crud si ulei. La sfarsit se adauga o lingura de mustar. pentru 2 kg de vinete trebuie cam o cana de maioneza.
Se pune maioneza peste vinete, se amesteca bine si se da putin la frigider pentru ca e mult mai buna rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Salate diverse
Vinetele se pun intr-o tava cu hartie de copt si se da la foc mediu pentru a se coace.
Se intorc
0 voturi
0 comentarii
1h 30 min
Se coace vanata pe plita, se curata cand se raceste un pic apoi se pune pe un fund inclinat pentru
1 vot
1 comentariu
3h 10 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate