autor:

silviana maftei

» » Salate

salata de vinete

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Ingrediente
2 vinete, 1 cescuta ulei, 1 felie lamaie, sare, ceapa obtional

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

vinetele se coc la flacara deschisa
se cojesc se pun la scurs
se toaca
se rastoarna intr-un castron,se pune sucul de lamaie, sare,se freaca cu o lingura de lemn punind uleiul treptat
se poate adauga si ceapa tocata marunt sau se poate servi fara depinde de gustul fiecaruia
Daca ti-a placut reteta noastra "salata de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Rosii umplute cu salata de vinete

Rosii umplute cu salata de vinete

Se aleg rosii mici,se spala,li se taie cate un capacel in partea coditei,li se scoate miezul cu ajutorul

3 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive
Baba Ghanouj( salata de vinete -stil arab)

Baba Ghanouj( salata de vinete -stil arab)

Vinetele coapte pe plita se curata de coaja si se lasa sa se scurga de apa . Dupa ce s-au racit

15 voturi    20 comentarii
1h 10 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

    foarte bune si eu fac...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

    Foarte buna salata de vinete.Si eu adaug uneori ardei copti. E farte gustasa.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

    Nu cred ca este cineva caruia sa nu-i placa ! Eu adaug si doi ardei copti in salata si ii toc marunt.

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      foarte buna si eu prepar aceasta salata gustoasa

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      Eu fac maioneza la salata de vinete.

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

      n-am pus pana acum zeama de lamaie la vinete,probabil ca e folosita pentru a deschide la culoare vinetele.

    • Fara foto

      mama , 27 iulie 2008

      Pentru ca salata de vinete sa aiba un gust dulceag si o culoare deschisa adauga 3 linguri de lapte fiert rece, 1 galbenus de ou crud, 2 linguri de zeama de mujdei de usturoi si un varf de cutit de zahar pudra.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de silviana maftei
socata

socata

intr-un vas de 10-12 litri de plastic sau de sticla se pun florile de soc,zaharul,apa rece,sucul

82 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

67 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
cremsnit cu stafide

cremsnit cu stafide

aluatul pt foi ouale, uleiul,smintina,se amesteca se pune atita faina cit sa rezulte un aluat

12 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

foarte bune si eu fac...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Salata de orez cu castraveti in otet