autor:

Fara foto

» » Salate

Salata de vinete cu coriandru

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
2 vinete mici (taiate in doua pe lung), sare, 3 dovlecei mici, 2-3 linguri ulei de masline, 1/2 ceasca frunze de coriandru, 1-2 linguri zeama de lamaie, 1-2 linguri zeama de portocala, 1/2 lingurita piper negru., (pentru 6 persoane)

Dificultate: Medie Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

1. Se taie vinetele felii subtiri, se pun intr-o strecuratoare, se presara peste ele sare si se lasa sa stea 15-20 de minute.

2. Dovleceii se taie felii subtiri - pe lung - si se pun deoparte. Vinetele clatite cu apa rece si zvantate se ung cu ulei pe ambele parti si se aseaza pe o tava. Se baga la cuptor - sub gril -, se rumenesc usor, se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.

3. Se pun intr-un castron vinetele, feliile de dovlecei, uleiul, coriandrul si piperul, se toarna peste ele sucul de lamaie si de portocala si se amesteca bine. Salata astfel preparata se serveste ca aperitiv sau ca garnitura langa felul principal.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu coriandru" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de cartofi cu ton

Salata de cartofi cu ton

Se fierb cartofii cu tot cu coaja in apa cu sare,se scurg si se curata. Salata verde se spala,se

10 voturi    3 comentarii
45 min
Salate de legume
Ghiveci cu ciuperci si cartofi dulci

Ghiveci cu ciuperci si cartofi dulci

1. Se incalzeste uleiul de nuci intr-o cratita mare, se adauga ceapa si se caleste la foc iute 5

9 voturi    4 comentarii
45 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 2 vinete mici (taiate in doua pe lung)
  • sare
  • 3 dovlecei mici
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1/2 ceasca frunze de coriandru
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
  • 1-2 linguri zeama de portocala
  • 1/2 lingurita piper negru.
  • (pentru 6 persoane)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

1 vot    0 comentarii
50 min
Aperitive
Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Ardei copti