autor:

Fara foto

» » Salate

Salata de vinete cu coriandru

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
2 vinete mici (taiate in doua pe lung), sare, 3 dovlecei mici, 2-3 linguri ulei de masline, 1/2 ceasca frunze de coriandru, 1-2 linguri zeama de lamaie, 1-2 linguri zeama de portocala, 1/2 lingurita piper negru., (pentru 6 persoane)

Dificultate: Medie Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

1. Se taie vinetele felii subtiri, se pun intr-o strecuratoare, se presara peste ele sare si se lasa sa stea 15-20 de minute.

2. Dovleceii se taie felii subtiri - pe lung - si se pun deoparte. Vinetele clatite cu apa rece si zvantate se ung cu ulei pe ambele parti si se aseaza pe o tava. Se baga la cuptor - sub gril -, se rumenesc usor, se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.

3. Se pun intr-un castron vinetele, feliile de dovlecei, uleiul, coriandrul si piperul, se toarna peste ele sucul de lamaie si de portocala si se amesteca bine. Salata astfel preparata se serveste ca aperitiv sau ca garnitura langa felul principal.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu coriandru" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de cruditati cu maioneza

Salata de cruditati cu maioneza

Legumele se spala si se curata.Telina si merele se stropesc cu zeama de lamiae sa nu oxideze,apoi

3 voturi    0 comentarii
20 min
Salate de legume
Piept de pui cu parmesan

Piept de pui cu parmesan

Se incinge cuptorul la 200°C.Se pune parmesanul pe o farfurie.Se bate albusul de ou apoi se adauga

11 voturi    5 comentarii
1h
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 2 vinete mici (taiate in doua pe lung)
  • sare
  • 3 dovlecei mici
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1/2 ceasca frunze de coriandru
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
  • 1-2 linguri zeama de portocala
  • 1/2 lingurita piper negru.
  • (pentru 6 persoane)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Gogosari umpluti cu varza Gogosari umpluti cu varza

Varza verde si cea rosie, le spalati, le scuturati bine de apa. O taiati fideluta. Morcovii ii decojiti, ii dati pe razatoarea mare. Amestecati

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi
Vinete calite - baza pentru diverse preparate Vinete calite - baza pentru diverse preparate

Spalam vinetele si le dam pe razatoare. Incingem ulei intr-o oala incapatoare, adaugam vinetele, potrivim gustul de sare si le calim,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Bucate la borcan
Salata de ardei picanta