autor:

merisor

» » Salate

Salata de vinete cu maioneza de telina

Autor: merisor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2014

Ingrediente
1 Kg vinete, 1 ceapa medie, 1 radacina telina medie, 250 ml ulei, 1 lingurita mustar cu miere, 5 graunti usturoi, sare, felii de rosii

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Coacem vinetele, presaram sare peste ele si le lasam cateva minute sa se mai raceasca apoi le curatam sub jet de apa rece. Le punem la scurs intr-o sita, timp in care preparam maioneza. Curatam telina, o spalam, o taiem in cubulete si o punem la fiert in apa cu putina sare. Cand se inmoaie o surgem si o lasam la racit.



O trecem prin blender, sau pur si simplu o pasam cu furculita, adaugam mustarul, usturoiul curatat si presat, putina sare si incepem sa mixam, picurand ulei putin cate putin pana obtinem consistenta dorita.



Tocam ceapa solzisori mici, punem vinetele scurse peste ea si baten cu tocatorul de vinete pana se maruntesc vinelele bine, apoi amestecam cu maioneza si potrivim de sare.



Servim cu paine prajita si felii de rosii deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu maioneza de telina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata cu ciuperci, maioneza si usturoi

Salata cu ciuperci, maioneza si usturoi

1. Ciupercile se fierb 5-10 minute in apa cu sare, apoi se pun intr-o sita la scurs. 2. Dupa ce

2 voturi    3 comentarii
30 min
Salate de legume
Salata de vara cu cartofi prajiti

Salata de vara cu cartofi prajiti

Salata se spala si se rupe cu mana ( nu o taiem cu cutitul sa nu oxideze), spalam si celelalte legume,

8 voturi    5 comentarii
20 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela Tudor , 28 ianuarie 2016

    Pai daca este fara carne nu mai este salata de boeuf; termenul de salata de boeuf-fara carne nu se poate folosi, boeuf fiind carne. Este salata ruseasca.

  • Fara foto

    Vasilica Puscasu , 30 decembrie 2014

    FOARTE BUNE!

  • Fara foto

    Covaci Camelia (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2014

    Preferabil de incercat vara aceasta reteta, in afara sezonului sunt cam slabe sanse sa dai de vinete import gustoase. Eu le prefer pe cele de la noi.

    • Fara foto

      Elena Marinescu , 05 septembrie 2014

      Mie imi plac vinetele sub orice forma(except crude)... asa ca am incercat noua reteta si mi-a placut mult.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

38 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

23 voturi    18 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

8 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Covaci Camelia (Chef de cuisine)

Preferabil de incercat vara aceasta reteta, in afara sezonului sunt cam slabe sanse sa dai de vinete import gustoase. Eu le prefer pe cele de la noi.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Gogosari umpluti cu varza Gogosari umpluti cu varza

Varza verde si cea rosie, le spalati, le scuturati bine de apa. O taiati fideluta. Morcovii ii decojiti, ii dati pe razatoarea mare. Amestecati

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi
Vinete calite - baza pentru diverse preparate Vinete calite - baza pentru diverse preparate

Spalam vinetele si le dam pe razatoare. Incingem ulei intr-o oala incapatoare, adaugam vinetele, potrivim gustul de sare si le calim,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Bucate la borcan
Salata marocana