Ingrediente
-2-2,5 kg vinete, -1 ceapa tocata (cat mai marunt), dar dupa preferinta se poate folosi in locul ei, 2-4 catei de usturoi zdrobiti, -sare, -500 ml ulei, -2 oua intregi, -1 lingurita zeama de lamaie (sau otet)
Dificultate: Redusa | Timp: 15 min
0 voturi
Mod de preparare
Asa cum va stiu, ati pus pe iarna, in congelator, niscaiva vinete.
Prin urmare ele sunt coapte, curatate.
Nu trebuie decat sa le decongelem si sa le lasam la scurs, de cu seara.
La preparare am folosit mixerul.
Intai am facut maioneza, astfel:
Intr-o cana de plastic, mai inalta (se poate folosi si un borcan) se pun ouale intregi, peste care se toarna uleiul (tot)
Se cufunda, pana la fundul canii, piciorul mixerului-cel prevazut cu elice metalica-se branseaza aparatul si se porneste, folosind viteza cea mai mare.
Maioneza se leaga in fundul canii.
Daca nu s-a incorporat tot uleiul, se repeta cufundarea si ridicarea piciorului.
Maioneza se prepara astfel in 30 secunde si este atat de tare incat nu curge din cana intoarsa cu gura in jos.
Apoi, cu acelasi picior cu elice metalica se toaca vinetele la care s-a adaugat sare si zeama de lamaie.
Se amesteca cu maioneza si se poate servi.