Se coc vinetele pe o plita pe aragaz, rasucindu-le pe toate partile, dupa care se lasa sa se raceasca, se curata de coaja, iar apoi se pun la scurs. Se toaca vinetele marunt pe un blat de lemn sau cu mixerul. Ceapa se toaca marunt sau se da pe razatoarea cu ochiuri mici, iar usturoiul se piseaza. Se face maioneza din galbenusul crud amestecat cu mustar si ulei. Se pun vinetele tocate peste maioneza, se adauga ceapa si usturoiul, dupa care se condimenteaza cu sare si piper si se adauga putina de zeama de lamaie sau otet si se amesteca.
Sugestie: Se serveste pe paine cu salata de rosii.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii