autor:

Fara foto

» » , Salate, Salate

Salata de vinete romaneasca

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 mai 2009

Ingrediente
1/2 kg vinete, 1 ceapa de marime potrivita, tocata, 2 lingurite de patrunjel tocat, 1/4 cana ciorba de legume sau supa concentrata, 2 lingurite ulei de masline, 1/4 lingurita cimbru, 1/4 lingurita boia, ardei iute (optional), sare de mare si piper, dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se pune in functiune cuptorul si se incalzeste la foc potrivit.
2. Se taie vinetele in doua sau trei locuri si se pun pe gratarul din cuptor sau intr-o tigaie si se lasa 20-30 de minute, adica pana cand devin moi. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
3. Se curata vinetele de coaja. Se taie apoi pulpa in bucati mari, se pune intr-un vas si se adauga patrunjelul, restul ingredientelor si se amesteca cu mixerul pana cand se obtine o compozitie omogena. Se adauga ceapa tocata. Se pune apoi la rece si dupa o ora poate fi servita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete romaneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate diverse
Salata din piept de pui cu cartofi si maioneza

Salata din piept de pui cu cartofi si maioneza

Pieptul de pui l-am spalat si l-am pus la fiert in apa cu un praf de sare. Cand s-a fiert si racit

24 voturi    2 comentarii
50 min
Salate diverse
Salata de Naut

Salata de Naut

Pasul 1 Pregatim aragazul si o tigaie in care punem nautul. Amestecam si il lasam sa se incalzeasca

1 vot    0 comentarii
15 min
Salate diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg vinete
  • 1 ceapa de marime potrivita
  • tocata
  • 2 lingurite de patrunjel tocat
  • 1/4 cana ciorba de legume sau supa concentrata
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 1/4 lingurita cimbru
  • 1/4 lingurita boia
  • ardei iute (optional)
  • sare de mare si piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate diverse

Salata cu dovlecei la gratar si ton Salata cu dovlecei la gratar si ton

Spalam dovlecelul, indepartam capetele, apoi il taiem rondele. Intr-un bol amestecam: sare, piper, boia dulce, praf de usturoi, busuioc,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Salata de boeuf falsa, cu pleurotus Salata de boeuf falsa, cu pleurotus

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă, cca. 15 minute, la foc mediu, neacoperit. Morcovii se curăță și se pun

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Aperitive
Icre de scrumbie