autor:

Fara foto

» » , Salate, Salate

Salata de vinete romaneasca

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 mai 2009

Ingrediente
1/2 kg vinete, 1 ceapa de marime potrivita, tocata, 2 lingurite de patrunjel tocat, 1/4 cana ciorba de legume sau supa concentrata, 2 lingurite ulei de masline, 1/4 lingurita cimbru, 1/4 lingurita boia, ardei iute (optional), sare de mare si piper, dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se pune in functiune cuptorul si se incalzeste la foc potrivit.
2. Se taie vinetele in doua sau trei locuri si se pun pe gratarul din cuptor sau intr-o tigaie si se lasa 20-30 de minute, adica pana cand devin moi. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
3. Se curata vinetele de coaja. Se taie apoi pulpa in bucati mari, se pune intr-un vas si se adauga patrunjelul, restul ingredientelor si se amesteca cu mixerul pana cand se obtine o compozitie omogena. Se adauga ceapa tocata. Se pune apoi la rece si dupa o ora poate fi servita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete romaneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate diverse
Salata de bostanei

Salata de bostanei

Se curata bostaneii de coaja, se taie si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa fierbere se lasa bostaneii

7 voturi    3 comentarii
20 min
Salate diverse
Salata calda cu varza de Bruxelles

Salata calda cu varza de Bruxelles

Asezati feliile de prosciutto pe o tava tapetata cu hartie de copt si lasati la cuptor (190 grade)

0 voturi    1 comentariu
30 min
Salate diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg vinete
  • 1 ceapa de marime potrivita
  • tocata
  • 2 lingurite de patrunjel tocat
  • 1/4 cana ciorba de legume sau supa concentrata
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 1/4 lingurita cimbru
  • 1/4 lingurita boia
  • ardei iute (optional)
  • sare de mare si piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate diverse

Salata de pui cu maioneza Salata de pui cu maioneza

Se spala cartofii bine cu apa rece, apoi se fierb cu tot cu coaja, acoperiti cu apa si o lingura de sare. Cand se lasa intepati cu furculita

1 vot    0 comentarii
50 min
Aperitive
Salata de cartofi Salata de cartofi

Mazarea si morcovul le fierb in apa cu sare cateva minute si le strecor. Cartoful, ouale, castravetii si maslinele le taiem marunt,

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de spanac cu oua si telemea