autor:

Fara foto

» » , Salate, Salate

Salata de vinte cu naut

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2009

Ingrediente
200 de grame de carne tocata de miel (pulpa), 200 de grame de graunte medii (pentru cuscus), 2 vinete, 100 de grame de naut, 400 de grame de fasole fava, 2 cepe, 1 catel de usturoi, 8 fire de menta, 1 lingurita cu praf de chimen, 1 lingura cu otet, 5 linguri cu ulei de masline, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1. Pune grauntele pentru cuscus intr-un castron, stropeste-le cu apa rece si scurge-o imediat. Lasa grauntele astfel timp de 15 minute, amestecand in ele din cand in cand, cu furculita, dupa care fierbe-le un sfert de ora, la vapori, sau 5 minute, la microunde, apoi lasa totul se raceasca.

2. Spala vinetele si apoi taie-le in cubulete. Caleste-le timp de 10 minute intr-o tigaie cu doua linguri de ulei de masline. Amesteca usturoiul si cepele, decojite si tocate, cu carnea de miel. Adauga si 4 fire de menta, taiata fin, jumatate din cantitatea de chimen, iar dupa aceea sareaza si pipereaza. Din aceasta compozitie vei face chiftelute de marimea unei nuci.
3. Scoate vinetele din tigaie, dupa ce s-au calit, scurge-le si pune-le deoparte. Adauga in tigaie o lingura cu ulei de masline si prajeste chiftelutele timp de 4-5 minute, intorcandu-le pe o parte si pe alta.
4. Introdu pentru 3 minute, in apa clocotita, fasolea fava, apoi scurge-o si raceste-o sub jet de apa rece, urmand ca apoi sa fie decorticata. Intr-o salatiera, toarna cuscusul, nautul scurs, fasolea fava si restul de menta.
5. Intr-un castron, omogenizeaza otetul cu un praf de sare, cu restul de ulei si de chimen; pune si piper. Toarna compozitia in salatiera si amesteca. Asaza deasupra cubuletele de vinete si chiftelutele de miel, dupa care poti savura salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinte cu naut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate diverse
Salata cu peste

Salata cu peste

Salata se spala, se rupe si se distribuie in 2 boluri. Taiem ceapa solzisori si o adaugam peste

5 voturi    3 comentarii
20 min
Salate diverse
Salata cu crutoane

Salata cu crutoane

Se spala salata si se taie fasiute. Se curata usturoiul verde si ceapa verde si se adauga taiate

9 voturi    6 comentarii
30 min
Salate diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 200 de grame de carne tocata de miel (pulpa)
  • 200 de grame de graunte medii (pentru cuscus)
  • 2 vinete
  • 100 de grame de naut
  • 400 de grame de fasole fava
  • 2 cepe
  • 1 catel de usturoi
  • 8 fire de menta
  • 1 lingurita cu praf de chimen
  • 1 lingura cu otet
  • 5 linguri cu ulei de masline
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate diverse

Salata de tortelini si rosii cherry Salata de tortelini si rosii cherry

Punem 500 ml apa la fiert, iar cand clocoteste, adaugam tortelinii. Lasam la fiert aproximativ 3 minute (nu mai mult ca incep sa se

0 voturi    0 comentarii
25 min
Paste si pizza
Salata calda de dovlecei, rosii si branza Salata calda de dovlecei, rosii si branza

Curatam rosiile de codita, le spalam si apoi le stergem si le taiem felii subtiri. Usturoiul curatat il dam prin presa. Verdeturile

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Salata cu spanac tanar, rosii si cas