autor:

Fara foto

» » Salate

Salata din piept de rata cu cous - cous de legume

Autor: Dariusz Olszewski (Bucatar sef)   
   Specific: 

Egipt


    Reteta postata pe: 07 septembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dariusz Olszewski (Bucatar sef)   
Specific:  

Egipt


Reteta postata pe: 07 septembrie 2006

Ingrediente
Componente:, Reţetă pentru 4 porţii, Piept de raţă - 400 g, Zeamă de lămâie - 50 ml, Rodii - 6 buc., Vin alb sec - 100 ml, Ceapă - 2 buc., Curcuma - 1 linguriţă, Zahăr din trestie - 30 g, Ulei de măsline - 60 ml, Salată mixtă pentru decorare, Sare, piper colorat, , Pregătirea cous-cous-ului de legume:, Salata crocantă „Sombrero” Bonduelle - 300 g., Chimen pudră - 20 g, Coriandru pudră - 40 g, Curcuma pudră - 20 g, Usturoi - 3 căţei, Ceapă - 1 buc., Ulei vegetal - 50 ml, Roşii - 2 buc., Alune italiene - 100 g, Cous - cous - 300 g, Unt - 50 g, Coriandru proaspăt, Sare şi piper colorat, proaspăt măcinat, , , ,

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

4 voturi

Mod de preparare

Modul de preparare
Se taie rodiile în două şi se înlătură seminţele. O parte se lasă pentru decorare, restul se trece prin mixer. Se strecoară prin sită, se adaugă zahăr de trestie şi zeamă de lămâie. Pielea de pe raţă se crestează în dungi oblice. Se condimentează după gust şi se prăjesc în tigaie cu pielea în jos. Se pun într-un cuptor încins pentru 10 minute. Când raţa este prăjită se scoate din tigaie şi se răceşte. Excesul de grăsime se varsă din tigaie, după care se adaugă vin. Se găteşte până ce se evaporă alcoolul, după care se toarnă deasupra sosul din rodii, pregătit anterior. Se fierbe puţin, se condimentează după gust şi se adaugă seminţele de rodie. Se lasă să se răcească.

Se prăjeşte uşor în ulei ceapa tăiată în cubuleţe, cu usturoi, coriandru pudră, curcuma şi alune măcinate. Se opăresc roşiile, se curăţă de pieliţă, se înlătură seminţele şi se taie în cuburi. Salata Sombrero decongelată se amestecă cu ceapa şi condimentele. Se fierbe puţin, înăbuşit. La sfârşit se adaugă roşiile tăiate şi se condimentează după gust cu sare, piper şi coriandru proaspăt. Se răceşte. Într-un vas se fierbe apă sărată cu ulei. Turnaţi în vas arpacaşul cous - cous şi amestecaţi. Când cous - cous-ul absoarbe apa, adăugaţi unt şi amestecaţi delicat cu salata Sombrero. Condimentaţi după gust.


Modul de servire
Salata Sombrero se amestecă cu arpacaşul cous - cous şi se pune pe farfurie. Pieptul de raţă se taie oblic în felii, apoi se asortează cu salată şi se decorează cu frunze de lăptucă şi coriandru proaspăt
Alături se toarnă sosul.

Sursa: http://www.bonduelle.ro/?path=4,35,255
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata din piept de rata cu cous - cous de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Fasole verde cu sos de usturoi

Fasole verde cu sos de usturoi

Fasolea verde se curata, se spala si se pune la fiert in vasul de fiert in aburi sau intr-un litru

41 voturi    12 comentarii
30 min
Salate de legume
Salata de vinete cu dovlecel

Salata de vinete cu dovlecel

Se coc vinetele la flacara iute, pe toate partile, apoi se scot pe un fund de lemn. Dovlecelul se

27 voturi    18 comentarii
40 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Mi se pare complicata ,multe ingrediente,pe unele nu ai de unde sa le procuri...

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

4 voturi

Ingrediente

  • Componente:
  • Reţetă pentru 4 porţii
  • Piept de raţă - 400 g
  • Zeamă de lămâie - 50 ml
  • Rodii - 6 buc.
  • Vin alb sec - 100 ml
  • Ceapă - 2 buc.
  • Curcuma - 1 linguriţă
  • Zahăr din trestie - 30 g
  • Ulei de măsline - 60 ml
  • Salată mixtă pentru decorare
  • Sare
  • piper colorat
  • Pregătirea cous-cous-ului de legume:
  • Salata crocantă „Sombrero” Bonduelle - 300 g.
  • Chimen pudră - 20 g
  • Coriandru pudră - 40 g
  • Curcuma pudră - 20 g
  • Usturoi - 3 căţei
  • Ceapă - 1 buc.
  • Ulei vegetal - 50 ml
  • Roşii - 2 buc.
  • Alune italiene - 100 g
  • Cous - cous - 300 g
  • Unt - 50 g
  • Coriandru proaspăt
  • Sare şi piper colorat
  • proaspăt măcinat

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Mi se pare complicata ,multe ingrediente,pe unele nu ai de unde sa le procuri...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu

Vanata se spala, se sterge si apoi se indeparteaza capetele si se taie in 4 bucati groase de 3-4 cm care apoi se scobesc cu o lingura,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
Salata de fasole rosii cu legume Salata de fasole rosii cu legume

Reteta pe care vreau sa va o prezint este o salata aperitiv rapida, extrem de savuroasa, e o salata specifica sezonul de toamna, deci

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Salata de vinete cu ciuperci si ardei copt