autor:

Fara foto

» » Salate

Salata greceasca

Autor: Cristina Faur (Bucatar sef)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 17 martie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Faur (Bucatar sef)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 17 martie 2007

Ingrediente
Salata verde, rosii, castraveti, ardei, ceapa uscata, masline negre, telemea de capra sau de oaie (sa fie tare, si sarata), oregano, ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

29 voturi

Mod de preparare

Aceasta salata o vesti putea savura in orice restaurant din Grecia. Este foarte simpla, dae extrem de savuroasa. Reteta este cea originala.

Pregatiti salata direct in farfurii. Nu amestecati!

Taiati si puneti in farfurie ingredientele in urmatarea ordine: salata verde, taiata fasii; rosiile taiate mare, catravetii taiati mare, ardeiul felii subtiri, ceapa felii si desfacuta in rondele, maslinele intregi, branza taiata felii dreptunghiulare. Pe fiecare felie de branza puneti mult oregano, iar apoi ulei de masline.

Este foarte important sa nu adaugati sau sa scoateti nimic, si sa nu folositi alt fel de branza; uleiul de masline este obligatoriu, el da gustul specifi salatei, alaturi de oregano!

Savurati cu placere!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata greceasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata greceasca

Salata greceasca

1. Curatati castravetele, rosiile si ceapa, le spalati,taiati rosiile si castravetele bucatele si

16 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Salata greceasca

Salata greceasca

Se spala legume. Se taie castravetele pe lungime, apoi in cubulete. Rosia se taie in felii subtiri.

2 voturi    0 comentarii
15 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

29 voturi

Ingrediente

  • Salata verde
  • rosii
  • castraveti
  • ardei
  • ceapa uscata
  • masline negre
  • telemea de capra sau de oaie (sa fie tare
  • si sarata)
  • oregano
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Salate de legume

Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Ratatouille la cuptor Ratatouille la cuptor

Legumele le spalam, le stergem si le taiem rondele, doar ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, la fel ca celelalte legume. Intr-o

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu nuci