Ingrediente
400 g cartofi noi, piper negru proaspat macinat, 4 oua mari, 2 linguri cu virf capere sarate, 2 lamai, o conserva de 220 g de ton, 300 g ton prospat, pentru tonul proaspat:un praf de oregano uscat, pentru tonul proaspat: ½ ardei iute rosu proaspat, ulei de masline extravirgin de buna calitate, o mina mare de rucola, o mina mare de diverse frunze pentru salata, rupeti fasii, o ceapa rosie mica, curatat si taiata felii subtiri, 4 ansoa sarate, clatite curatate de oase si impartite in fileuri
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
2 voturi
Mod de preparare
cu sare. Puneti capacul si mentineti cartofii la fiert, pina cind se inmoaie
si pot fi taiati cu usurinta. În acelasi timp, fierbeti ouale timp de 7-8 minute, ca sa
fie cleioase. Tineti-le sub apa rece, apoi decojiti-le si puneti-le deoparte,
În timp ce fierb cartofii si ouale, spalati caperelc sub jetul de la robinet, apoi scurgeti,
le si puneti-le Într-un bol, Împreuna cu zeama de la una dintre Iamai, ca sa
cxtraga sarea În exces. Daca folositi ton proaspat, este suficient sa-1 puncti Într,o
tigaie antiaderenta, cu putin ulei de masline, un praf de oregano, sare si piper si
putin ardei iute tocat.\'Caliti-1 putin, avind grija sa ramina roz În interior, sau
prajiti-1 ctlteva minute pe fiecare parte, pina cind e facut, dar nu prea tarc, Spalati
frunzele de salata si stoarceti-le ca sa Înlaturati apa
Cartofii sunt probabil deja fierti. Trebuie sa-i asezonati cât sunt Înca foarte fierbinti,
asa ca scurgeti-i repede Într-o strecuratoare. apoi taiati-i În doua sau mai
marunt Într-un castron. Adaugati caperele si zeama de lamaile, 5 linguri ulei de masline
extravirgin, un praf de sare si piper, ceapa feliatil si amestecati foarte bine.
Gustati un cartof, ca sa vedeti daca e bine condimentat - poate mai e nevoie de
putin ulei sau zeama de lamaie. Cind cartofii ajung la tcmperatura camerei, puteti
adauga tonul din conserva, scurs de ulei si faramitat, sau tonul proaspat prajit, apoi
frunzele de salata si ouale, taiate pc jumatate sau În sferturi. Stropi ti cu putin ulei
de masline extravirgin, amestecati cu atentie, repartizati salata În patru farfurii si
asezati deasupra fileurile de ansoa.
constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010
Super !