Salata mare cu rosii si laptuci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 capatana de salata mare (laptuca) taiata fin in fasii de 2-3 cm latime
  • 3 rosii medii bine coapte dar tari (taiate in felii mari)
  • 1/3 cana patrunjel (taiat foarte mare)
  • 1 morcov mic si feliat mari (optional)
  • 1/4 cana ceapa verde (taiat foarte mare)
  • 1/4 cana de frunze de menta (foarte fin taiata )
  • 1/4 cana ulei de masline extra virgin
  • 1/4 suc de lamaie (mai mult sau mai putin, in functie de gust) sau 1/4 cana suc de rodie
  • 1/2 lingura sare (mai mult sau mai putin, in functie de gust)
  • 1/4 lingura de piper negru proaspat macinat
  • 1/2 lingura de sumac (optional)
  • 1 lipie (paine) prajita taiata in cuburi mari (poate fi inlocuita de crutoane)

Mod de preparare

Puneti laptuca (salata verde) si adaugati toate ingredientele, exceptand uleiul si painea. Amestecati usor si bine. Acoperiti bolul si dati la racit cel putin o ora inainte de a servi salata fatoosh. Uleiul si painea se adauga numai inainte de momentul servirii, pentru ca salata verde sa nu se vestejeasca si painea sa nu se inmoaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise