autor:

» » , Salate, Salate

Salata mare cu rosii si laptuci

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2009

Ingrediente
1 capatana de salata mare (laptuca) taiata fin in fasii de 2-3 cm latime, 3 rosii medii bine coapte dar tari (taiate in felii mari), 1/3 cana patrunjel (taiat foarte mare), 1 morcov mic si feliat mari (optional), 1/4 cana ceapa verde (taiat foarte mare), 1/4 cana de frunze de menta (foarte fin taiata ), 1/4 cana ulei de masline extra virgin, 1/4 suc de lamaie (mai mult sau mai putin, in functie de gust) sau 1/4 cana suc de rodie, 1/2 lingura sare (mai mult sau mai putin, in functie de gust), 1/4 lingura de piper negru proaspat macinat, 1/2 lingura de sumac (optional), 1 lipie (paine) prajita taiata in cuburi mari (poate fi inlocuita de crutoane)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Puneti laptuca (salata verde) si adaugati toate ingredientele, exceptand uleiul si painea. Amestecati usor si bine. Acoperiti bolul si dati la racit cel putin o ora inainte de a servi salata fatoosh. Uleiul si painea se adauga numai inainte de momentul servirii, pentru ca salata verde sa nu se vestejeasca si painea sa nu se inmoaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata mare cu rosii si laptuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate diverse
Salata de bostanei

Salata de bostanei

Se curata bostaneii de coaja, se taie si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa fierbere se lasa bostaneii

7 voturi    3 comentarii
20 min
Salate diverse
Salata tzatziki

Salata tzatziki

Se curata castravetii de coaja si se taie felii subtiri. Puneti castravetii intr-un castron, foile

17 voturi    6 comentarii
10 min
Salate diverse

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 capatana de salata mare (laptuca) taiata fin in fasii de 2-3 cm latime
  • 3 rosii medii bine coapte dar tari (taiate in felii mari)
  • 1/3 cana patrunjel (taiat foarte mare)
  • 1 morcov mic si feliat mari (optional)
  • 1/4 cana ceapa verde (taiat foarte mare)
  • 1/4 cana de frunze de menta (foarte fin taiata )
  • 1/4 cana ulei de masline extra virgin
  • 1/4 suc de lamaie (mai mult sau mai putin
  • in functie de gust) sau 1/4 cana suc de rodie
  • 1/2 lingura sare (mai mult sau mai putin
  • in functie de gust)
  • 1/4 lingura de piper negru proaspat macinat
  • 1/2 lingura de sumac (optional)
  • 1 lipie (paine) prajita taiata in cuburi mari (poate fi inlocuita de crutoane)

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Retete

din Salate diverse

Salata cu dovlecei la gratar si ton Salata cu dovlecei la gratar si ton

Spalam dovlecelul, indepartam capetele, apoi il taiem rondele. Intr-un bol amestecam: sare, piper, boia dulce, praf de usturoi, busuioc,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Salata de boeuf falsa, cu pleurotus Salata de boeuf falsa, cu pleurotus

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă, cca. 15 minute, la foc mediu, neacoperit. Morcovii se curăță și se pun

0 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Aperitive
Salata de primavara