autor:

Fara foto

» » Salate

Salata mediteraneana

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): o vanata mijlocie, , sare, , 3 linguri ulei, , 250 g rosii mici (taiate in patru), , 2 castraveti mici (taiati felii), , o ceapa rosie (taiata rondele), , 250 g telemea (taiata cubulete de 2 cm), , 2/3 pahar cu masline negre fara samburi, , 1-2 linguri frunzulite de busuioc (taiate fasii)., Pentru sos: 5-6 linguri ulei de masline, , 1-2 linguri otet, , un catel de usturoi zdrobit, , o lingura maghiran (oregano) proaspat,, tocat marunt.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se taie vanata cubulete de 2,5 cm, se aseaza pe o farfurie si se presara cu sare. Se lasa 30 de minute pana ce iese zeama, se clateste cu apa rece si se zvanta cu un stergar. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc bucatile de vanata circa 2 minute, la foc potrivit, pana ce se rumenesc. Se lasa sa se scurga si sa se raceasca si se pun intr-un castron impreuna cu rosiile, castravetii, ceapa, branza, maslinele si usturoiul si se amesteca bine. Pentru prepararea sosului se pun toate ingredientele intr-un borcan cu capac (bine inchis) si se scutura 10 secunde, pana devine omogen. Se toarna peste salata si se amesteca bine, ca sa se incorporeze.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata mediteraneana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata mediteraneana

Salata mediteraneana

Am taiat ''fideluta'' salata verde iar castravetii, ridichiile, ardei si rosiile rondele iar ceapa

4 voturi    2 comentarii
20 min
Salate reci
Salata de legume fara carne (tip boeuf)

Salata de legume fara carne (tip boeuf)

Din legumele fierte intregi ramase de la Supa de rosii cu verdeturi si zdrente de ou am preparat

33 voturi    16 comentarii
15 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): o vanata mijlocie
  • sare
  • 3 linguri ulei
  • 250 g rosii mici (taiate in patru)
  • 2 castraveti mici (taiati felii)
  • o ceapa rosie (taiata rondele)
  • 250 g telemea (taiata cubulete de 2 cm)
  • 2/3 pahar cu masline negre fara samburi
  • 1-2 linguri frunzulite de busuioc (taiate fasii).
  • Pentru sos: 5-6 linguri ulei de masline
  • 1-2 linguri otet
  • un catel de usturoi zdrobit
  • o lingura maghiran (oregano) proaspat,
  • tocat marunt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu

Vanata se spala, se sterge si apoi se indeparteaza capetele si se taie in 4 bucati groase de 3-4 cm care apoi se scobesc cu o lingura,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
Salata de fasole rosii cu legume Salata de fasole rosii cu legume

Reteta pe care vreau sa va o prezint este o salata aperitiv rapida, extrem de savuroasa, e o salata specifica sezonul de toamna, deci

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Salata de legume cu maioneza de post - Philips multicooker