autor:

Fara foto

» » Salate

Salata mediteraneana

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): o vanata mijlocie, , sare, , 3 linguri ulei, , 250 g rosii mici (taiate in patru), , 2 castraveti mici (taiati felii), , o ceapa rosie (taiata rondele), , 250 g telemea (taiata cubulete de 2 cm), , 2/3 pahar cu masline negre fara samburi, , 1-2 linguri frunzulite de busuioc (taiate fasii)., Pentru sos: 5-6 linguri ulei de masline, , 1-2 linguri otet, , un catel de usturoi zdrobit, , o lingura maghiran (oregano) proaspat,, tocat marunt.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se taie vanata cubulete de 2,5 cm, se aseaza pe o farfurie si se presara cu sare. Se lasa 30 de minute pana ce iese zeama, se clateste cu apa rece si se zvanta cu un stergar. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc bucatile de vanata circa 2 minute, la foc potrivit, pana ce se rumenesc. Se lasa sa se scurga si sa se raceasca si se pun intr-un castron impreuna cu rosiile, castravetii, ceapa, branza, maslinele si usturoiul si se amesteca bine. Pentru prepararea sosului se pun toate ingredientele intr-un borcan cu capac (bine inchis) si se scutura 10 secunde, pana devine omogen. Se toarna peste salata si se amesteca bine, ca sa se incorporeze.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata mediteraneana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata mediteraneana

Salata mediteraneana

Am taiat ''fideluta'' salata verde iar castravetii, ridichiile, ardei si rosiile rondele iar ceapa

4 voturi    2 comentarii
20 min
Salate reci
Ardei umpluti cu varza si morcovi

Ardei umpluti cu varza si morcovi

Se baga tot zarzavatul la spalat si se lasa sa se zvante, apoi curatam ardeii de cotoare si seminte. Varza

0 voturi    0 comentarii
50 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): o vanata mijlocie
  • sare
  • 3 linguri ulei
  • 250 g rosii mici (taiate in patru)
  • 2 castraveti mici (taiati felii)
  • o ceapa rosie (taiata rondele)
  • 250 g telemea (taiata cubulete de 2 cm)
  • 2/3 pahar cu masline negre fara samburi
  • 1-2 linguri frunzulite de busuioc (taiate fasii).
  • Pentru sos: 5-6 linguri ulei de masline
  • 1-2 linguri otet
  • un catel de usturoi zdrobit
  • o lingura maghiran (oregano) proaspat,
  • tocat marunt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Gogosari copti cu smantana la cuptor Gogosari copti cu smantana la cuptor

Spalati gogosarii si coaceti-i pe tabla sau gratar. Curatati-i si taiati-i in fasii. Presati-i cu baza pentru mancaruri si piper,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Gogosari murati Gogosari murati

Spalam bine de tot gogosarii si ii lasam sa se scurga, apoi le scoatem cotoarele si ii taiem in 2-4 bucati pe fiecare in parte. Curatam

0 voturi    0 comentarii
13h 30 min
Conserve si muraturi
Pui la cuptor si legume glazurate cu miere