Salata mediteraneana cu ceapa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa rosie mica
  • 100 g ciuperci champignon
  • 2 catei de usturoi
  • 2 rosii coapte
  • 1 castravete de salata
  • 100g salam uscat feliat
  • 1 salata verde mijlocie
  • 6 linguri ulei de masline
  • 2 felii de paine alba
  • 2 linguri otet din vin rosu
  • 100g branza Feta
  • cateva frunzulite de busuioc
  • sare si piper dupa gust
  • 1 knorr mediteranean

Mod de preparare

Se curata ceapa, ciupercile, se spala si se taie ambele felii subtiri;

Se curata usturoiul si se toaca, se spala rosiile si se taie cubulete de 2cm;

Se curata castravetele si te taie felii de 5mm grosime;

Feliile de salam se taie fasii.Se despart foile de salata, se spala, se curata si se scutura de apa;

Se incinge 1 lingura de ulei intr-o cratita la foc potrivit si se caleste ceapa 5 min, se adauga ciupercile si usturoiul si se mai caleste totul 5 min, pana cand s-au inmuiat ciupercile. Se ia cratita de pe foc;

Se taie painea cubulete mici, care se rumenesc intr-o tigaie, intr-o lingura de ulei ,apoi se lasa sa se raceasca;

Uleiul ramas se amesteca cu otet, sare si piper, pana cand se obtine un sos de salata legat;

Se spala busuiocul si se curata de apa, se zdrobeste branza, se amesteca intr-un castron rosiile si castravetele, salata verde si busuiocul;

Deasupra se presara salamul, branza, amestecul de ciuperci si painea. Se toarna sosul deasupra si se mai amesteca o data.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise