autor:

Fara foto

» » Salate

Salata mediteraneana cu vinete

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
1 vanata mare, 1 lingura sare, 250 g rosii mici, 1-2 linguri ulei de masline, 1 ardei gras rosu (potrivit) taiat in doua, 1 ardei gras verde (mic) taiat in doua, 1/3 ceasca frunze de busuioc proaspat, 2 dovlecei mijlocii taiati felii, 90 g ciuperci taiate in doua, 2 linguri maghiran verde tocat, 3 linguri otet aromat si inca 1-2 linguri ulei de masline., (pentru 6 persoane)

Dificultate: Medie Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

. Se incinge cuptorul la 180 grade si se unge cu ulei o tava. Se taie vanata felii subtiri, pe lung, se pune pe un fund de lemn si se sareaza. Se lasa sa stea 15 minute, se clateste cu apa rece, se zvanta bine intr-un servet si se aseaza feliile pe tava, una langa alta.

2. Se cresteaza fiecare rosie (in cruce) si se aseaza pe tava cu vinete. Se ung toate legumele cu ulei si se dau 10 minute la cuptor, dupa care se scot, se lasa sa se raceasca si vinetele se taie fasii.

3. Ardeii copti si curatati de pielita se taie in doua, se indeparteaza semintele si apoi se taie si ei fasii, la fel si frunzele de busuioc. Dovleceii se pun intr-o forma rezistenta la foc si se oparesc cu apa clocotita. Se lasa sa stea 1 minut, se scurg, se scufunda in apa rece si se lasa din nou sa se scurga bine.

4. Se pun toate legumele, impreuna cu verdeata, intr-un castron mare, se stropesc cu ulei si otet si se amesteca. Se lasa o ora sa se patrunda si se servesc la temperatura camerei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata mediteraneana cu vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Tabouleh cu vinete

Tabouleh cu vinete

Punem nautul intr-o sita si il spalam bine. Il lasam peste noapte intr-o craticioara cu apa. A doua

2 voturi    2 comentarii
3h
Salate de legume
Vinete gratinate

Vinete gratinate

1. Se prajesc vinetele pe o plita, pe toate partile, pana devin moi, apoi se decojesc. 2. Se pune

3 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 vanata mare
  • 1 lingura sare
  • 250 g rosii mici
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1 ardei gras rosu (potrivit) taiat in doua
  • 1 ardei gras verde (mic) taiat in doua
  • 1/3 ceasca frunze de busuioc proaspat
  • 2 dovlecei mijlocii taiati felii
  • 90 g ciuperci taiate in doua
  • 2 linguri maghiran verde tocat
  • 3 linguri otet aromat si inca 1-2 linguri ulei de masline.
  • (pentru 6 persoane)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Gogosari umpluti cu varza Gogosari umpluti cu varza

Varza verde si cea rosie, le spalati, le scuturati bine de apa. O taiati fideluta. Morcovii ii decojiti, ii dati pe razatoarea mare. Amestecati

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi
Vinete calite - baza pentru diverse preparate Vinete calite - baza pentru diverse preparate

Spalam vinetele si le dam pe razatoare. Incingem ulei intr-o oala incapatoare, adaugam vinetele, potrivim gustul de sare si le calim,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Bucate la borcan
Ciuperci marinate