Salata mixta de sarbatoare

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ardei rosu
  • o mina mica de patrunjel
  • 3 sau 4 rosii
  • 10 ridichi
  • 1/2 castravete, curatat pe din doua
  • 1 bulb de fenicul
  • p andiva belgiana
  • ½ salata verde obisnuita
  • ½ salata verde creata
  • o mina de rucola
  • ½ radicchio
  • pentru sos
  • o lingura cu virf de capere
  • 4 fileuri de ansoa
  • 3 linguri otet de vin rosu
  • ulei de masline

Mod de preparare

Taiati ardeiul rosu felii subtiri si puneti-le într-un castron. Taiati fâsii frunzele de

patrunjel si tocati tulpinile. Taiati bucati rosiile si în felii subtiri ridichile, castravetii,

feniculul si andiva belgiana.

Spalati în chiuveta salata verde, mijlocul galben de la salata creata (care nu e amar

- aruncati frunzele exterioare), si rucola. Apoi stoarceti frunzele ca sa în inlatura-ti

apa si rupeti-le în bucatele. Spalati radicchio, taiati-1 pe din doua, înlaturati mijlocul

si faceti-l fasii. Puneti toate frunzele în castron si amestecati-le bine, obtinând

o salata viu colorata.

Pentru a face sosul, tocati caperele si fileurile de ansoa sau dati-le prin robotul de

bucatarie. Puneti-le într-un castron si adaugati otetul de vin rosu si de trei ori pe

atât ulei de masline. Potriviti otetul si uleiul dupa dorinta, dar nu uitati ca e bine

sa se simui gustul de otet, fiindca dupa ce-l amestecati cu frunzele se va mai înmuia.

Scuturati bine sosul, turnati-I peste salata si amestecati. Serviti imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise