autor:

» » Salate

Salata napoletana cu macaroane

Autor: Diana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Diana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2009

Ingrediente
500 g macaroane (scurte), 500 g rosii coapte (tari), 200 g cascaval moale, 8 fileuri de ansoa (anchois) in ulei, o lingura masline, 2 linguri capere in otet, 3 catei de usturoi, 4 linguri untdelemn fin, 6 crengute busuioc, 150 g parmezan (cascaval), sare, piper.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala rosiile, se sterg si se taie in opt, iar usturoiul curatat se taie marunt. Intr-o tigaie adanca se pun la-ncins 2 linguri de ulei si se caleste mai intai usturoiul, dupa care se adauga si rosiile. Se lasa sa dunstuiasca circa 3 minute, amestecand incontinuu. - Separat, se fierb macaroanele (al dente) in apa cu sare, se scurg, se rastoarna peste rosii si usturoi, se amesteca, se ia tigaia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se taie fileurile de ansoa bucatele, cascavalul moale se taie felii, se aleg frunzulitele de busuioc si se scurg caperele. Cand s-au racit macaroanele, se pun intr-un castron si se adauga bucatelele de ansoa, caperele, feliile de cascaval, busuiocul (taiat cu foarfeca), restul de usturoi si maslinele. Se gusta de sare si piper si se garnisesc (eventual) cu felii foarte subtiri de parmezan.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata napoletana cu macaroane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Salata  Alexandra

Salata Alexandra

Feliile de bacon se pun pe grill, sa se faca un pic crocante, dupa care o felie se taie in 2-3 bucati

31 voturi    7 comentarii
25 min
Salate reci
Salata de orez cu surimi

Salata de orez cu surimi

- punem la fiert orezul în apă cu sare și puțin ulei; după ce a fiert, îl răcim

1 vot    2 comentarii
45 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500 g macaroane (scurte)
  • 500 g rosii coapte (tari)
  • 200 g cascaval moale
  • 8 fileuri de ansoa (anchois) in ulei
  • o lingura masline
  • 2 linguri capere in otet
  • 3 catei de usturoi
  • 4 linguri untdelemn fin
  • 6 crengute busuioc
  • 150 g parmezan (cascaval)
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata de vara cu cartofi fierti, ardei grasi si ceapa rosie Salata de vara cu cartofi fierti, ardei grasi si ceapa rosie

Suntem în sezonul de vara, sezonul fructelor si legumeleor, deci sa profitam de ocazie si sa consumam cat mai mult din ele. Vara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata cu ton, avocado si mozzarella Salata cu ton, avocado si mozzarella

Taiati avocado pe jumatate, indepartati samburele si cu o lingura scoateti miezul, cu grija sa nu il zdrobiti. Il taiati cuburi mai

0 voturi    0 comentarii
20 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Salata de morcovi