autor:

Fara foto

» » Salate

Salata orientala cu peste afumat

Autor: Diana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Diana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Ingrediente
700 g cartofi, 1 -2 cepe romanesti, 300 g peste afumat (macrou, hering, somon), 4 -6 linguri ulei, 2-3 oua, 2 -3 linguri otet de mere sau 1 lingura otet de struguri (este mai tare), cca. 100 g masline, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala cartofii si se pun la fiert, cu tot cu coaja, in apa cat sa i acopere, cu 1 lingurita de sare. Se tin la foc min, cu oala partial acoperita, pana cand sunt fierti (se incearca utilizand o furculita: daca aceasta intra usor in ei inseamna ca sunt fierti). Se scurge apa si se lasa sa se raceasca pana cand cartofii pot fi tinuti in mana, pentru a fi curatati. Cartofii se lasa sa se raceasca in oala acoperita, astfel incat sa ramana umezi, daca se usuca se vor curata foarte greu. Se pun la fiert si ouale, in apa rece; se tin pe foc 10 minute dupa ce incep sa clocoteasca, dupa aceea se varsa apa si se inlocuieste cu apa rece, pentru ca ouale sa se curete mai usor.
Intre timp se curata ceapa, se taie rondele si se pune in vasul in care vom prepara salata orientala. Peste ceapa se pune otetul, sare si uleiul, se rasneste piper, dupa gust. Trebuie sa sa tina cont ca si pestele este sarat, se va pune mai putina sare, cam 1/3 de lingurita. Se amesteca si se lasa ceapa sa se marineze in acest amestec in timp ce curatam cartofii. Ceapa isi va pierde iuteala iar salata orientala va fi mai gustoasa astfel.
Se curata de coaja cartofii pentru salata orientala. Cartofii trebuie curatati cat sunt inca fierbinti. Se taie apoi cartofii rondele cu grosimea de aproximativ 0,5 cm si se adauga, calzi, peste amestecul de ceapa, ulei si otet. Este important sa punem cartofii calzi, pentru ca marinata sa ii patrunda si salata orientala sa fie gustoasa.
La salata de cartofi se adauga maslinele curatate de samburi sau rondele de masline si pestele curatat de oase, rupt in fasii sau taiat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata orientala cu peste afumat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Salata de vara

Salata de vara

Se prepara maioneza dintr-un ou fiert, unul crud si o cescuta de ulei. Apoi am adaugat o lingura

7 voturi    3 comentarii
40 min
Salate reci
Salata ruseasca

Salata ruseasca

Morcovii,fierti,se taie in patratele de cca 0,5/0,5 cm. Castravetii acri se taie la fel ca morcovii. Cartofii,fierti,se

6 voturi    10 comentarii
2h
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 700 g cartofi
  • 1 -2 cepe romanesti
  • 300 g peste afumat (macrou
  • hering
  • somon)
  • 4 -6 linguri ulei
  • 2-3 oua
  • 2 -3 linguri otet de mere sau 1 lingura otet de struguri (este mai tare)
  • cca. 100 g masline
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata Tabouleh cu conopida Salata Tabouleh cu conopida

Desfacem conopida buchetele si o dam prin robotul cu lama in forma de S sa il maruntim putin, cam 2-3 secunde. Sa nu il maruntiti prea

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Guacamole-pasta de avocado Guacamole-pasta de avocado

Avocado trebuie sa fie moale ca sa-l putem desface. Il curatam de coaja si il punem pe ofarfurie mare care sa poata incapea totul. Taiem

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive
Salata cu ton si porumb