autor:

Fara foto

» » Salate

Salata orientala cu peste afumat

Autor: Diana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Diana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Ingrediente
700 g cartofi, 1 -2 cepe romanesti, 300 g peste afumat (macrou, hering, somon), 4 -6 linguri ulei, 2-3 oua, 2 -3 linguri otet de mere sau 1 lingura otet de struguri (este mai tare), cca. 100 g masline, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala cartofii si se pun la fiert, cu tot cu coaja, in apa cat sa i acopere, cu 1 lingurita de sare. Se tin la foc min, cu oala partial acoperita, pana cand sunt fierti (se incearca utilizand o furculita: daca aceasta intra usor in ei inseamna ca sunt fierti). Se scurge apa si se lasa sa se raceasca pana cand cartofii pot fi tinuti in mana, pentru a fi curatati. Cartofii se lasa sa se raceasca in oala acoperita, astfel incat sa ramana umezi, daca se usuca se vor curata foarte greu. Se pun la fiert si ouale, in apa rece; se tin pe foc 10 minute dupa ce incep sa clocoteasca, dupa aceea se varsa apa si se inlocuieste cu apa rece, pentru ca ouale sa se curete mai usor.
Intre timp se curata ceapa, se taie rondele si se pune in vasul in care vom prepara salata orientala. Peste ceapa se pune otetul, sare si uleiul, se rasneste piper, dupa gust. Trebuie sa sa tina cont ca si pestele este sarat, se va pune mai putina sare, cam 1/3 de lingurita. Se amesteca si se lasa ceapa sa se marineze in acest amestec in timp ce curatam cartofii. Ceapa isi va pierde iuteala iar salata orientala va fi mai gustoasa astfel.
Se curata de coaja cartofii pentru salata orientala. Cartofii trebuie curatati cat sunt inca fierbinti. Se taie apoi cartofii rondele cu grosimea de aproximativ 0,5 cm si se adauga, calzi, peste amestecul de ceapa, ulei si otet. Este important sa punem cartofii calzi, pentru ca marinata sa ii patrunda si salata orientala sa fie gustoasa.
La salata de cartofi se adauga maslinele curatate de samburi sau rondele de masline si pestele curatat de oase, rupt in fasii sau taiat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata orientala cu peste afumat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Puisori in cuib (pentru 2 persoane)

Puisori in cuib (pentru 2 persoane)

Cuibul se obtine din salata: surimi si ouale se taie cuburi, branza se da pe razatoarea mare. Incorporam

266 voturi    31 comentarii
30 min
Salate reci
salata de vinete

salata de vinete

se spala vinetele si se baga la cuptor.intre timp se ia galbenusul de ou,uleiul si mustarul si se

7 voturi    7 comentarii
40 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 700 g cartofi
  • 1 -2 cepe romanesti
  • 300 g peste afumat (macrou
  • hering
  • somon)
  • 4 -6 linguri ulei
  • 2-3 oua
  • 2 -3 linguri otet de mere sau 1 lingura otet de struguri (este mai tare)
  • cca. 100 g masline
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata de praz cu stafide, mere si maioneza Salata de praz cu stafide, mere si maioneza

Se spala prazul si se taie in rondele subtiri. Stafidele se pun la macerat in apa, vin alb demisec sau coniac. Se curata merele si

0 voturi    0 comentarii
15 min
Salate
Salata in straturi pentru iarna Salata in straturi pentru iarna

Se curata verzele de primele foi, apoi se toaca fideluta, fin. Se freaca fiecare varza tocata in parte, cu sare grunjoasa. Morcovul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Salata de oua de prepelita