autor:

Gustos_Ro

» » Salate

Salata orientala, reinterpretata, cu cartofi noi

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2015

Ingrediente
(4 portii - Dressing de maioneza cu smantana si usturoi), Cartofi noi &ndash 800 g, Boia dulce &ndash 1 lingura, Cimbru &ndash 1 lingurita, Masline &ndash 100 g, Oua de prepelita &ndash 1 cutie, Ceapa rosie &ndash 2 buc, mai mari, Galbenus de ou fiert &ndash 1 buc, Galbenus de ou crud &ndash 2 buc, Ulei de floarea soarelui &ndash 400 ml, Mustar simplu &ndash 1 lingurita, Zeama de lamaie &ndash 2 linguri, Smantana &ndash 2 linguri, Usturoi &ndash 2 catei, Ceapa verde &ndash 2 fire, Ridiche &ndash 2 buc, Sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Spalati bine cartofii si taiati-i in 4 sau in 2 daca sunt mai mici;

Puneti-i la fiert in apa cu sare. In momentul in care au fiert lasati-i intr-o sita la scurs pentru cca 2 ore;

Puneti-i apoi pe o hartie de copt, intr-o tava;

Amestecati sare cu cimbru si boia dulce si asezonati bine cartofii;

Puneti cartofii asezonati in tava si introduceti-i la cuptor la 190 grade pana se rumenesc (pana devin aurii);

Adaugati intr-un bol galbenusurile (atat cel fiert cat si cele crude), iar peste acestea puneti sare, zeama de lamaie si lingurita de mustar;

Incepeti sa frecati cu un tel sau cu o lingura, adaugand treptat ulei (nu va grabiti, riscati sa vi se taie maioneza) – maioneza este gata cand poate sa stea in lingura fara sa cada;

Zdrobiti bine usturoiul si amestecati-l la sfarsit in maioneza impreuna cu smantana;

Scoateti cartofii din cuptor si lasati-i sa se mai raceasca – introduceti-i apoi in castron;

Fierbeti 2 minute ouale de prepelita in apa cu sare, decojiti-le si adaugati-le peste cartofii pe care i-ati scos din cuptor;

Taiati cepele si ridichile rondele subtiri si adaugati-le si pe acestea, alaturi de masline;

Adaugati maioneza si amestecati bine toate ingredientele;

La sfarsit tocati marunt ceapa verde si adaugati-o pe deasupra;

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata orientala, reinterpretata, cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate
Salata de boeuf-fara carne

Salata de boeuf-fara carne

Radacinoasele se curata de coaja, se spala si se pun la fiert. Mazarea(daca este cruda) se pune

4 voturi    0 comentarii
45 min
Salate
Salata cu ridiche alba si telemea

Salata cu ridiche alba si telemea

Spalati, curatati si taiati fasii de ridiche alba cu ajutorul unui cutit economic (peeler); Adaugati

1 vot    0 comentarii
10 min
Salate

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • rodica (Maestru bucatar) , 25 noiembrie 2020

    Da trebuie incercata

  • Ioana , 11 iunie 2019

    Foarte faina reteta, trebuie sa o incerc!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • (4 portii - Dressing de maioneza cu smantana si usturoi)
  • Cartofi noi &ndash 800 g
  • Boia dulce &ndash 1 lingura
  • Cimbru &ndash 1 lingurita
  • Masline &ndash 100 g
  • Oua de prepelita &ndash 1 cutie
  • Ceapa rosie &ndash 2 buc
  • mai mari
  • Galbenus de ou fiert &ndash 1 buc
  • Galbenus de ou crud &ndash 2 buc
  • Ulei de floarea soarelui &ndash 400 ml
  • Mustar simplu &ndash 1 lingurita
  • Zeama de lamaie &ndash 2 linguri
  • Smantana &ndash 2 linguri
  • Usturoi &ndash 2 catei
  • Ceapa verde &ndash 2 fire
  • Ridiche &ndash 2 buc
  • Sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

10 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

3 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

13 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

rodica (Maestru bucatar)

Da trebuie incercata

Retete

din Salate

Salata cu dovlecei pane si sos tartar Salata cu dovlecei pane si sos tartar

Curatati dovleceii de coaja si taiati-i batoane; Puneti-i intr-o sita la scurs si puneti sare pe deasupra; Lasati-i cca 15-30 min

4 voturi    0 comentarii
10 min
Salate
Salata in straturi Salata in straturi

Maioneza facuta in casa se amesteca cu smantana, sare si piper dupa gust. Peste cartofi fierti si taiati cubulete adaugam cca 2 linguri

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Salata de paste reci