Salata orientala, reinterpretata, cu cartofi noi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Salata orientala, reinterpretata, cu cartofi noi

Ingrediente

  • (4 portii - Dressing de maioneza cu smantana si usturoi)
  • Cartofi noi – 800 g
  • Boia dulce – 1 lingura
  • Cimbru – 1 lingurita
  • Masline – 100 g
  • Oua de prepelita – 1 cutie
  • Ceapa rosie – 2 buc, mai mari
  • Galbenus de ou fiert – 1 buc
  • Galbenus de ou crud – 2 buc
  • Ulei de floarea soarelui – 400 ml
  • Mustar simplu – 1 lingurita
  • Zeama de lamaie – 2 linguri
  • Smantana – 2 linguri
  • Usturoi – 2 catei
  • Ceapa verde – 2 fire
  • Ridiche – 2 buc
  • Sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Spalati bine cartofii si taiati-i in 4 sau in 2 daca sunt mai mici;

Puneti-i la fiert in apa cu sare. In momentul in care au fiert lasati-i intr-o sita la scurs pentru cca 2 ore;

Puneti-i apoi pe o hartie de copt, intr-o tava;

Amestecati sare cu cimbru si boia dulce si asezonati bine cartofii;

Puneti cartofii asezonati in tava si introduceti-i la cuptor la 190 grade pana se rumenesc (pana devin aurii);

Adaugati intr-un bol galbenusurile (atat cel fiert cat si cele crude), iar peste acestea puneti sare, zeama de lamaie si lingurita de mustar;

Incepeti sa frecati cu un tel sau cu o lingura, adaugand treptat ulei (nu va grabiti, riscati sa vi se taie maioneza) – maioneza este gata cand poate sa stea in lingura fara sa cada;

Zdrobiti bine usturoiul si amestecati-l la sfarsit in maioneza impreuna cu smantana;

Scoateti cartofii din cuptor si lasati-i sa se mai raceasca – introduceti-i apoi in castron;

Fierbeti 2 minute ouale de prepelita in apa cu sare, decojiti-le si adaugati-le peste cartofii pe care i-ati scos din cuptor;

Taiati cepele si ridichile rondele subtiri si adaugati-le si pe acestea, alaturi de masline;

Adaugati maioneza si amestecati bine toate ingredientele;

La sfarsit tocati marunt ceapa verde si adaugati-o pe deasupra;

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise