Spalati bine cartofii si taiati-i in 4 sau in 2 daca sunt mai mici;
Puneti-i la fiert in apa cu sare. In momentul in care au fiert lasati-i intr-o sita la scurs pentru cca 2 ore;
Puneti-i apoi pe o hartie de copt, intr-o tava;
Amestecati sare cu cimbru si boia dulce si asezonati bine cartofii;
Puneti cartofii asezonati in tava si introduceti-i la cuptor la 190 grade pana se rumenesc (pana devin aurii);
Adaugati intr-un bol galbenusurile (atat cel fiert cat si cele crude), iar peste acestea puneti sare, zeama de lamaie si lingurita de mustar;
Incepeti sa frecati cu un tel sau cu o lingura, adaugand treptat ulei (nu va grabiti, riscati sa vi se taie maioneza) – maioneza este gata cand poate sa stea in lingura fara sa cada;
Zdrobiti bine usturoiul si amestecati-l la sfarsit in maioneza impreuna cu smantana;
Scoateti cartofii din cuptor si lasati-i sa se mai raceasca – introduceti-i apoi in castron;
Fierbeti 2 minute ouale de prepelita in apa cu sare, decojiti-le si adaugati-le peste cartofii pe care i-ati scos din cuptor;
Taiati cepele si ridichile rondele subtiri si adaugati-le si pe acestea, alaturi de masline;
Adaugati maioneza si amestecati bine toate ingredientele;
La sfarsit tocati marunt ceapa verde si adaugati-o pe deasupra;
Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii