Spalati bine cartofii si taiati-i in 4 sau in 2 daca sunt mai mici;
Puneti-i la fiert in apa cu sare. In momentul in care au fiert lasati-i intr-o sita la scurs pentru cca 2 ore;
Puneti-i apoi pe o hartie de copt, intr-o tava;
Amestecati sare cu cimbru si boia dulce si asezonati bine cartofii;
Puneti cartofii asezonati in tava si introduceti-i la cuptor la 190 grade pana se rumenesc (pana devin aurii);
Adaugati intr-un bol galbenusurile (atat cel fiert cat si cele crude), iar peste acestea puneti sare, zeama de lamaie si lingurita de mustar;
Incepeti sa frecati cu un tel sau cu o lingura, adaugand treptat ulei (nu va grabiti, riscati sa vi se taie maioneza) – maioneza este gata cand poate sa stea in lingura fara sa cada;
Zdrobiti bine usturoiul si amestecati-l la sfarsit in maioneza impreuna cu smantana;
Scoateti cartofii din cuptor si lasati-i sa se mai raceasca – introduceti-i apoi in castron;
Fierbeti 2 minute ouale de prepelita in apa cu sare, decojiti-le si adaugati-le peste cartofii pe care i-ati scos din cuptor;
Taiati cepele si ridichile rondele subtiri si adaugati-le si pe acestea, alaturi de masline;
Adaugati maioneza si amestecati bine toate ingredientele;
La sfarsit tocati marunt ceapa verde si adaugati-o pe deasupra;
Pofta buna !
Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...
Negresa pufoasa de postCeapa si ardeiul tocate, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit in ulei,
Bors de dovlecei cu stevieDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii