autor:

Gustos_Ro

» » Salate

Salata orientala, reinterpretata, cu cartofi noi

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2015

Ingrediente
(4 portii - Dressing de maioneza cu smantana si usturoi), Cartofi noi &ndash 800 g, Boia dulce &ndash 1 lingura, Cimbru &ndash 1 lingurita, Masline &ndash 100 g, Oua de prepelita &ndash 1 cutie, Ceapa rosie &ndash 2 buc, mai mari, Galbenus de ou fiert &ndash 1 buc, Galbenus de ou crud &ndash 2 buc, Ulei de floarea soarelui &ndash 400 ml, Mustar simplu &ndash 1 lingurita, Zeama de lamaie &ndash 2 linguri, Smantana &ndash 2 linguri, Usturoi &ndash 2 catei, Ceapa verde &ndash 2 fire, Ridiche &ndash 2 buc, Sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Spalati bine cartofii si taiati-i in 4 sau in 2 daca sunt mai mici;

Puneti-i la fiert in apa cu sare. In momentul in care au fiert lasati-i intr-o sita la scurs pentru cca 2 ore;

Puneti-i apoi pe o hartie de copt, intr-o tava;

Amestecati sare cu cimbru si boia dulce si asezonati bine cartofii;

Puneti cartofii asezonati in tava si introduceti-i la cuptor la 190 grade pana se rumenesc (pana devin aurii);

Adaugati intr-un bol galbenusurile (atat cel fiert cat si cele crude), iar peste acestea puneti sare, zeama de lamaie si lingurita de mustar;

Incepeti sa frecati cu un tel sau cu o lingura, adaugand treptat ulei (nu va grabiti, riscati sa vi se taie maioneza) – maioneza este gata cand poate sa stea in lingura fara sa cada;

Zdrobiti bine usturoiul si amestecati-l la sfarsit in maioneza impreuna cu smantana;

Scoateti cartofii din cuptor si lasati-i sa se mai raceasca – introduceti-i apoi in castron;

Fierbeti 2 minute ouale de prepelita in apa cu sare, decojiti-le si adaugati-le peste cartofii pe care i-ati scos din cuptor;

Taiati cepele si ridichile rondele subtiri si adaugati-le si pe acestea, alaturi de masline;

Adaugati maioneza si amestecati bine toate ingredientele;

La sfarsit tocati marunt ceapa verde si adaugati-o pe deasupra;

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata orientala, reinterpretata, cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate
Salata de napi cu oua de prepelita a la Diana - Mic dejun satios

Salata de napi cu oua de prepelita a la Diana - Mic dejun satios

Fierbem ouale de prepelita si le lasam sa se racoreasca. Intre timp, curatam napii si ii taiem cubulete.

0 voturi    0 comentarii
20 min
Salate
Salata ruseasca vegetala

Salata ruseasca vegetala

In afara de cartofi, celelalte legume le fierb in apa cu putina sare 10 minute si le strecor. Cartofii,

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Salate

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • (4 portii - Dressing de maioneza cu smantana si usturoi)
  • Cartofi noi &ndash 800 g
  • Boia dulce &ndash 1 lingura
  • Cimbru &ndash 1 lingurita
  • Masline &ndash 100 g
  • Oua de prepelita &ndash 1 cutie
  • Ceapa rosie &ndash 2 buc
  • mai mari
  • Galbenus de ou fiert &ndash 1 buc
  • Galbenus de ou crud &ndash 2 buc
  • Ulei de floarea soarelui &ndash 400 ml
  • Mustar simplu &ndash 1 lingurita
  • Zeama de lamaie &ndash 2 linguri
  • Smantana &ndash 2 linguri
  • Usturoi &ndash 2 catei
  • Ceapa verde &ndash 2 fire
  • Ridiche &ndash 2 buc
  • Sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

7 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate

Humus reţetă Humus reţetă

Nautul la conserve se mentine destul de bine, din punct de vedere al nutrientilor, existand o pierdere de maximum 15% de vitamine fata

2 voturi    2 comentarii
30 min
Retete de post
Salata ruseasca vegetala Salata ruseasca vegetala

In afara de cartofi, celelalte legume le fierb in apa cu putina sare 10 minute si le strecor. Cartofii, castravetii si ardeiul murat

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
10 Aperitive festive (tabla de sah, tartine vesele, snitzele si salate)