Orezul se prajeste in ulei, de preferat de masline, pana devine aramiu. Se pun peste orez 3 cani de apa fierbinte cu sare. Se da la cuptor pentru 15-20 minute. Cand se scoate daca e prea legat se pune peste el o cana lapte dulce. Se lasa la racit.
Mazarea si morcovul taiat cubulete se fierb cu sare.
Ciupercile se scurg si se calesc in ulei.
Intr-un bol se pune ceapa verde taiata, se freaca cu sare si se adauga aceto-balsamic sau otet(2-3 linguri dupa gust. Se adauga si celelalte legume: mazarea. morcovul,ciupercile si ardeiul taiat cuburi.
Peste orezul racit se pune smantana si apoi acesta se omogenizeaza cu amestecul de legume. Se adauga piper dupa gust.
Se serveste rece la friptura sau ca atare. Se pot adauga bucatele de piept de pui sau peste.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii