Salata pentru friptura

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Salata pentru friptura

Ingrediente

  • orez -1cana
  • mazare-1 cutie sau 400g mazare congelata
  • porumb - 1 cutie
  • ciuperci- 1 cutie
  • morcovi- 2 buc
  • ardei gras rosu- 1 buc
  • ceapa verde- 3 buc
  • smantana slaba- 1 cutie mica sau 3-4 linguri
  • ulei
  • otet sau aceto- balsamic
  • piper

Mod de preparare

Orezul se prajeste in ulei, de preferat de masline, pana devine aramiu. Se pun peste orez 3 cani de apa fierbinte cu sare. Se da la cuptor pentru 15-20 minute. Cand se scoate daca e prea legat se pune peste el o cana lapte dulce. Se lasa la racit.

Mazarea si morcovul taiat cubulete se fierb cu sare.

Ciupercile se scurg si se calesc in ulei.

Intr-un bol se pune ceapa verde taiata, se freaca cu sare si se adauga aceto-balsamic sau otet(2-3 linguri dupa gust. Se adauga si celelalte legume: mazarea. morcovul,ciupercile si ardeiul taiat cuburi.

Peste orezul racit se pune smantana si apoi acesta se omogenizeaza cu amestecul de legume. Se adauga piper dupa gust.

Se serveste rece la friptura sau ca atare. Se pot adauga bucatele de piept de pui sau peste.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise