autor:

» » Salate

Salata provensala cu ton

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 conserva cu ton, , 200 g laptuca, , 6 rosii coapte, , 1 bulb de fenicul, , 1 borcan cu cepe mici conservate, , 1 conserva cu boabe de porumb (200 g), , 1 bucata parmezan sau alt cascaval (100 g), , 1 pumn de masline negre, , 1 lingura otet aromat, , 1 lingura otet de vin, , 4 linguri ulei de masline, , sare,, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Curatati bulbul de fenicul si taiati-l felii subtiri, taiati cepele rondele, scurgeti boabele de porumb si clatiti-le sub jetul de apa rece.
Spalati rosiile, indepartati pedunculul si taiati-le bucati ceva mai groase. Spalati si zvantati salata si rupeti-o fasii.
Preparati intr-un castron un sos vinegreta cu cele doua feluri de otet, sare, piper si ulei de masline, batandu-le bine cu furculita.
Taiati parmezanul fasii subtiri si rupeti tonul bucatele.
Puneti in castronul cu sos tonul, salata verde, rosiile, boabele de porumb, feniculul si ceapa, amestecati-le usor, ornati salata cu masline si fasii de parmezan (sau cascaval) si serviti-o imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata provensala cu ton" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate cu peste
Caras marinat cu legume

Caras marinat cu legume

Se prepara un bait din vin, cimbru, usturoi presat,chili, foaie defin si putin ulei. In acest bait

13 voturi    8 comentarii
1h
Salate cu peste
Salata de cruditati cu surimi pane

Salata de cruditati cu surimi pane

Spalam , curatam si taiem toate legumele si le punem intr-un bol incapator. Branza o maruntim, masline-lor

5 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 conserva cu ton
  • 200 g laptuca
  • 6 rosii coapte
  • 1 bulb de fenicul
  • 1 borcan cu cepe mici conservate
  • 1 conserva cu boabe de porumb (200 g)
  • 1 bucata parmezan sau alt cascaval (100 g)
  • 1 pumn de masline negre
  • 1 lingura otet aromat
  • 1 lingura otet de vin
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare,
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate cu peste

Rosii umplute cu salata de vara si macrou fript Rosii umplute cu salata de vara si macrou fript

Se spala rosiile si se scobesc pentru umplere. Capacele de la rosii se toaca marunt.Se spala castravetii si ceapa verde si se toaca

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Salata cu cartofi noi si peste afumat Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spală, se şterg şi, dacă sunt mai măricei, se taie în sferturi. Se prăjesc la foc iute până devin aurii.

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
salata de vara cu ton