autor:

Fara foto

» » Salate

Salata provensala cu ton

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 conserva cu ton, , 200 g laptuca, , 6 rosii coapte, , 1 bulb de fenicul, , 1 borcan cu cepe mici conservate, , 1 conserva cu boabe de porumb (200 g), , 1 bucata parmezan sau alt cascaval (100 g), , 1 pumn de masline negre, , 1 lingura otet aromat, , 1 lingura otet de vin, , 4 linguri ulei de masline, , sare,, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Curatati bulbul de fenicul si taiati-l felii subtiri, taiati cepele rondele, scurgeti boabele de porumb si clatiti-le sub jetul de apa rece.
Spalati rosiile, indepartati pedunculul si taiati-le bucati ceva mai groase. Spalati si zvantati salata si rupeti-o fasii.
Preparati intr-un castron un sos vinegreta cu cele doua feluri de otet, sare, piper si ulei de masline, batandu-le bine cu furculita.
Taiati parmezanul fasii subtiri si rupeti tonul bucatele.
Puneti in castronul cu sos tonul, salata verde, rosiile, boabele de porumb, feniculul si ceapa, amestecati-le usor, ornati salata cu masline si fasii de parmezan (sau cascaval) si serviti-o imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata provensala cu ton" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate cu peste
Salata cu ton si ulei de masline cu trufe

Salata cu ton si ulei de masline cu trufe

Tonul il scurgem de ulei si il taiem cuburi mai maricele. Salata o spalam bine sub jetul de apa,

2 voturi    3 comentarii
30 min
Salate cu peste
Salata orientala cu somon afumat

Salata orientala cu somon afumat

Cartofii spalati bine se fierb in apa cu sare 20 de minute de cand incepe sa clocoteasca apa. Somonul

6 voturi    2 comentarii
30 min
Salate cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 conserva cu ton
  • 200 g laptuca
  • 6 rosii coapte
  • 1 bulb de fenicul
  • 1 borcan cu cepe mici conservate
  • 1 conserva cu boabe de porumb (200 g)
  • 1 bucata parmezan sau alt cascaval (100 g)
  • 1 pumn de masline negre
  • 1 lingura otet aromat
  • 1 lingura otet de vin
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare,
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate cu peste

Barcute de andive umplute cu salata exotica Barcute de andive umplute cu salata exotica

Spalam andivele, curațăm primele frunze si scobim cotorul apoi punem andivele în apă pentru circa 10 minute. Curățăm rodia

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Raci de Dunare fierti Raci de Dunare fierti

Se pune o oala de apa cu sare si legumele deshidratate sa fiarba, iar cand da in clocot, se arunca racii spalati bine inante cu apa

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Peste cu legume la cuptor (economic)