autor:

Fara foto

» » Salate

Salata provensala cu ton

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 conserva cu ton, , 200 g laptuca, , 6 rosii coapte, , 1 bulb de fenicul, , 1 borcan cu cepe mici conservate, , 1 conserva cu boabe de porumb (200 g), , 1 bucata parmezan sau alt cascaval (100 g), , 1 pumn de masline negre, , 1 lingura otet aromat, , 1 lingura otet de vin, , 4 linguri ulei de masline, , sare,, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Curatati bulbul de fenicul si taiati-l felii subtiri, taiati cepele rondele, scurgeti boabele de porumb si clatiti-le sub jetul de apa rece.
Spalati rosiile, indepartati pedunculul si taiati-le bucati ceva mai groase. Spalati si zvantati salata si rupeti-o fasii.
Preparati intr-un castron un sos vinegreta cu cele doua feluri de otet, sare, piper si ulei de masline, batandu-le bine cu furculita.
Taiati parmezanul fasii subtiri si rupeti tonul bucatele.
Puneti in castronul cu sos tonul, salata verde, rosiile, boabele de porumb, feniculul si ceapa, amestecati-le usor, ornati salata cu masline si fasii de parmezan (sau cascaval) si serviti-o imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata provensala cu ton" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate cu peste
Salata Nicoise

Salata Nicoise

Telina si morcovul curatate se dau pe razatoarea mica. Rosia , castravetele si ardeiul se taie felii

4 voturi    2 comentarii
20 min
Salate cu peste
Salata de peste

Salata de peste

Scurgi pestele de ulei si il maruntesti cu furculita. Tai rosiile cuburi mici, cartofii si ouale

2 voturi    2 comentarii
40 min
Salate cu peste

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 conserva cu ton
  • 200 g laptuca
  • 6 rosii coapte
  • 1 bulb de fenicul
  • 1 borcan cu cepe mici conservate
  • 1 conserva cu boabe de porumb (200 g)
  • 1 bucata parmezan sau alt cascaval (100 g)
  • 1 pumn de masline negre
  • 1 lingura otet aromat
  • 1 lingura otet de vin
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare,
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate cu peste

Salata rucola cu somon si mango Salata rucola cu somon si mango

Spalam somonul si il taiem cubulete. Il condimentam cu sare, piper, paprika afumnata si rozmarin si il lasam 10 minute. Intr-o tigaie,

2 voturi    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Salata de ton cu iaurt Salata de ton cu iaurt

O gustare foarte buna pentru toti.... O conserva de ton in suc propriu se paseaza si se amesteca cu sare, piper, chili, doua iaurturi

1 vot    0 comentarii
30h
Aperitive
Salata de cartofi cu ton si sos de usturoi