Salata provensala cu ton

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 conserva cu ton,
  • 200 g laptuca,
  • 6 rosii coapte,
  • 1 bulb de fenicul,
  • 1 borcan cu cepe mici conservate,
  • 1 conserva cu boabe de porumb (200 g),
  • 1 bucata parmezan sau alt cascaval (100 g),
  • 1 pumn de masline negre,
  • 1 lingura otet aromat,
  • 1 lingura otet de vin,
  • 4 linguri ulei de masline,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Curatati bulbul de fenicul si taiati-l felii subtiri, taiati cepele rondele, scurgeti boabele de porumb si clatiti-le sub jetul de apa rece.

Spalati rosiile, indepartati pedunculul si taiati-le bucati ceva mai groase. Spalati si zvantati salata si rupeti-o fasii.

Preparati intr-un castron un sos vinegreta cu cele doua feluri de otet, sare, piper si ulei de masline, batandu-le bine cu furculita.

Taiati parmezanul fasii subtiri si rupeti tonul bucatele.

Puneti in castronul cu sos tonul, salata verde, rosiile, boabele de porumb, feniculul si ceapa, amestecati-le usor, ornati salata cu masline si fasii de parmezan (sau cascaval) si serviti-o imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci