autor:

Fara foto

» » Salate

Salata provensala cu ton

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 conserva cu ton, , 200 g laptuca, , 6 rosii coapte, , 1 bulb de fenicul, , 1 borcan cu cepe mici conservate, , 1 conserva cu boabe de porumb (200 g), , 1 bucata parmezan sau alt cascaval (100 g), , 1 pumn de masline negre, , 1 lingura otet aromat, , 1 lingura otet de vin, , 4 linguri ulei de masline, , sare,, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Curatati bulbul de fenicul si taiati-l felii subtiri, taiati cepele rondele, scurgeti boabele de porumb si clatiti-le sub jetul de apa rece.
Spalati rosiile, indepartati pedunculul si taiati-le bucati ceva mai groase. Spalati si zvantati salata si rupeti-o fasii.
Preparati intr-un castron un sos vinegreta cu cele doua feluri de otet, sare, piper si ulei de masline, batandu-le bine cu furculita.
Taiati parmezanul fasii subtiri si rupeti tonul bucatele.
Puneti in castronul cu sos tonul, salata verde, rosiile, boabele de porumb, feniculul si ceapa, amestecati-le usor, ornati salata cu masline si fasii de parmezan (sau cascaval) si serviti-o imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata provensala cu ton" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate cu peste
Peste umplut cu creveti

Peste umplut cu creveti

Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Fa o taietura pe o parte o pestelui pornind de la cap si mergand pana

2 voturi    4 comentarii
1h
Salate cu peste
Salata cu ton si porumb

Salata cu ton si porumb

Se spala bine salata,se taie fasii marunte,se amesteca cu tonul,cu porumbul scurs bine si cu maslinele.Se

7 voturi    5 comentarii
10 min
Salate cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 conserva cu ton
  • 200 g laptuca
  • 6 rosii coapte
  • 1 bulb de fenicul
  • 1 borcan cu cepe mici conservate
  • 1 conserva cu boabe de porumb (200 g)
  • 1 bucata parmezan sau alt cascaval (100 g)
  • 1 pumn de masline negre
  • 1 lingura otet aromat
  • 1 lingura otet de vin
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare,
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate cu peste

Pasta de ton cu gogosari copti Pasta de ton cu gogosari copti

Desfacem conservele de ton și punem conținutul într-o sită, la scurs. Tocăm ceapa fin, la fel ardeii copți și mărarul. Într-un

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Obletel de Dunare marinat in otet Obletel de Dunare marinat in otet

Obletelul se curata de solzi si li se scot intestinele, apoi se indeparteaza capul si inotatoarea de la codite, se spala in mai multe

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Salata din icre de crap