Salata provensala cu ton

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 conserva cu ton,
  • 200 g laptuca,
  • 6 rosii coapte,
  • 1 bulb de fenicul,
  • 1 borcan cu cepe mici conservate,
  • 1 conserva cu boabe de porumb (200 g),
  • 1 bucata parmezan sau alt cascaval (100 g),
  • 1 pumn de masline negre,
  • 1 lingura otet aromat,
  • 1 lingura otet de vin,
  • 4 linguri ulei de masline,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Curatati bulbul de fenicul si taiati-l felii subtiri, taiati cepele rondele, scurgeti boabele de porumb si clatiti-le sub jetul de apa rece.

Spalati rosiile, indepartati pedunculul si taiati-le bucati ceva mai groase. Spalati si zvantati salata si rupeti-o fasii.

Preparati intr-un castron un sos vinegreta cu cele doua feluri de otet, sare, piper si ulei de masline, batandu-le bine cu furculita.

Taiati parmezanul fasii subtiri si rupeti tonul bucatele.

Puneti in castronul cu sos tonul, salata verde, rosiile, boabele de porumb, feniculul si ceapa, amestecati-le usor, ornati salata cu masline si fasii de parmezan (sau cascaval) si serviti-o imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise