autor:

Fara foto

» » , Salate, Salate

Salata romana cu branza si nuci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 felii paine alba (sau intermediara), , 30 g unt, , 2 felii de slaninuta afumata taiata cubulete, , 1 salata verde, , 60 g cascaval dat pe razatoarea mare, , 40 g nuci zdrobite., Pentru sos: 1 ou mic, , 80 ml untdelemn, , 1 lingura zeama de lamaie, , 2 fileuri de sardele (din conserva), , 1 lingurita mustar.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se indeparteaza coaja si se taie painea cubulete de 1 cm latime. Se topeste untul intr-o tigaie, se prajesc cubuletele de paine, pana ce se rumenesc frumos, si se scot pe hartie absorbanta ca sa se scurga. Se pune in tigaie slaninuta si se rumeneste, amestecand intruna. Apoi se scoate si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Salata spalata si zvantata se rupe (sau se taie) bucati potrivite, se pune intr-un castron impreuna cu painea si slaninuta si se amesteca bine. Sosul: Se pune oul (intreg, cu coaja) in apa clocotita, se lasa sa fiarba un minut, se scoate, se curata de coaja si se freaca pana ce devine omogen, dupa care se adauga uleiul, zeama de lamaie, fileurile de sardele si mustarul si se amesteca pana ce maioneza este neteda. Sosul se toarna peste salata, inainte de-a o servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata romana cu branza si nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Pasta de conopida

Pasta de conopida

Se face o maioneza din cele doua galbenusuri amestecate cu mustarul si cu uleiul. Conopida fiarta

10 voturi    5 comentarii
30 min
Salate de legume
Salata de conopida

Salata de conopida

Taiem in cuburi mici conopida si castravetele , adaugam maioneza, sare si piper dupa gust. Foarte

11 voturi    16 comentarii
15 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 felii paine alba (sau intermediara)
  • 30 g unt
  • 2 felii de slaninuta afumata taiata cubulete
  • 1 salata verde
  • 60 g cascaval dat pe razatoarea mare
  • 40 g nuci zdrobite.
  • Pentru sos: 1 ou mic
  • 80 ml untdelemn
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 fileuri de sardele (din conserva)
  • 1 lingurita mustar.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Gogosari umpluti cu varza Gogosari umpluti cu varza

Varza verde si cea rosie, le spalati, le scuturati bine de apa. O taiati fideluta. Morcovii ii decojiti, ii dati pe razatoarea mare. Amestecati

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi
Vinete calite - baza pentru diverse preparate Vinete calite - baza pentru diverse preparate

Spalam vinetele si le dam pe razatoare. Incingem ulei intr-o oala incapatoare, adaugam vinetele, potrivim gustul de sare si le calim,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Bucate la borcan
Salata boeuf cu parizer