Salata ruseasca cu peste afumat

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 20 de portii): 6 oua (mici),
  • 500 g cartofi nesfaramiciosi,
  • sare,
  • 2 lingurite piper proaspat macinat,
  • 2 linguri otet cu tarhon,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 400 g ceapa rosie,
  • 20 fileuri de peste afumat,
  • 250 g maioneza,
  • 200 g smantana (sau iaurt gros),
  • 4 legaturi marar,
  • 2 legaturi tarhon,
  • 400 g castraveciori murati,
  • 100 g capere (scurse si clatite).

Mod de preparare

Se fierb ouale tari, se baga sub un jet de apa rece, se cojesc, se taie cubulete si se pun deoparte intr-un castron acoperit. Cartofii fierti in apa cu sare se curata de coaja si se taie si ei cubulete. Se sareaza, se pipereaza, se adauga uleiul si otetul, se amesteca bine si se lasa - acoperiti - sa se patrunda. Se curata ceapa, se taie rondele subtiri, se intind pe o farfurie, se presara cu sare si se lasa sa stea circa o ora. Apoi se scurge zeama lasata, se acopera ceapa cu apa calduta si, dupa ce mai sta putin, se rastoarna intr-o sita si se lasa sa se scurga. Fileurile de peste se taie in doua (oblic). Intr-un castron, se amesteca bine maioneza cu smantana. Mararul se toaca marunt, frunzulitele de tarhon se aleg si se lasa intregi, iar castraveciorii se taie fasii subtiri (pe lung). Se asaza pe un platou mare jumatate din rondelele de ceapa, iar deasupra urmeaza jumatate din cubuletele de cartofi, si peste ele jumatate din fasiile de castravete. Se presara apoi jumatate din ouale taiate si deasupra se aranjeaza jumatate din fileurile de peste, presarate cu jumatate din mararul tocat si frunzulitele de tarhon. Se toarna jumatate din maioneza si se refac straturile exact in aceeasi ordine. Salata se poate garnisi cu putina verdeata si cateva cubulete de oua sau rondele de ceapa puse deoparte. (Se serveste ca aperitiv la bere sau tuica.)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise