autor:

Fara foto

» » Salate

Salata ruseasca cu peste afumat

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 20 de portii): 6 oua (mici), , 500 g cartofi nesfaramiciosi, , sare, , 2 lingurite piper proaspat macinat, , 2 linguri otet cu tarhon, , 3 linguri ulei de masline, , 400 g ceapa rosie, , 20 fileuri de peste afumat, , 250 g maioneza, , 200 g smantana (sau iaurt gros), , 4 legaturi marar, , 2 legaturi tarhon, , 400 g castraveciori murati, , 100 g capere (scurse si clatite).

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

4 voturi

Mod de preparare

Se fierb ouale tari, se baga sub un jet de apa rece, se cojesc, se taie cubulete si se pun deoparte intr-un castron acoperit. Cartofii fierti in apa cu sare se curata de coaja si se taie si ei cubulete. Se sareaza, se pipereaza, se adauga uleiul si otetul, se amesteca bine si se lasa - acoperiti - sa se patrunda. Se curata ceapa, se taie rondele subtiri, se intind pe o farfurie, se presara cu sare si se lasa sa stea circa o ora. Apoi se scurge zeama lasata, se acopera ceapa cu apa calduta si, dupa ce mai sta putin, se rastoarna intr-o sita si se lasa sa se scurga. Fileurile de peste se taie in doua (oblic). Intr-un castron, se amesteca bine maioneza cu smantana. Mararul se toaca marunt, frunzulitele de tarhon se aleg si se lasa intregi, iar castraveciorii se taie fasii subtiri (pe lung). Se asaza pe un platou mare jumatate din rondelele de ceapa, iar deasupra urmeaza jumatate din cubuletele de cartofi, si peste ele jumatate din fasiile de castravete. Se presara apoi jumatate din ouale taiate si deasupra se aranjeaza jumatate din fileurile de peste, presarate cu jumatate din mararul tocat si frunzulitele de tarhon. Se toarna jumatate din maioneza si se refac straturile exact in aceeasi ordine. Salata se poate garnisi cu putina verdeata si cateva cubulete de oua sau rondele de ceapa puse deoparte. (Se serveste ca aperitiv la bere sau tuica.)
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata ruseasca cu peste afumat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate cu peste
salata cu somon

salata cu somon

Se pun cartofii si morcovul la fiert, dupa ce s-au racit se taie cubulete, la fel si castravetii,

4 voturi    4 comentarii
45 min
Salate cu peste
Salata cu macrou afumat

Salata cu macrou afumat

Macroul se curata de piele si oase. Se taie carnea cuburi. Cartofii se fierb in coaja. Se curata

6 voturi    2 comentarii
30 min
Salate cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 20 de portii): 6 oua (mici)
  • 500 g cartofi nesfaramiciosi
  • sare
  • 2 lingurite piper proaspat macinat
  • 2 linguri otet cu tarhon
  • 3 linguri ulei de masline
  • 400 g ceapa rosie
  • 20 fileuri de peste afumat
  • 250 g maioneza
  • 200 g smantana (sau iaurt gros)
  • 4 legaturi marar
  • 2 legaturi tarhon
  • 400 g castraveciori murati
  • 100 g capere (scurse si clatite).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate cu peste

Salsa cu capsune si creveti Salsa cu capsune si creveti

Se spala legumele si se sterg cu un stergar de bucatarie. Se taie rosiile cubulete, la fel si ardeiul capia, ceapa verde taiata rondele,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Bruschete inimioare si fluturasi cu calamari si ghimbir Bruschete inimioare si fluturasi cu calamari si ghimbir

Spalam si se curatam calamarii, apoi ii taiem cubulete. Curatam si dam ghimbirul pe razatoarea mica. Calim ghimbirul si usturoiul intreg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Salata de peste