autor:

Fara foto

» » Salate

Salata svabeasca din Banat

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1,2 kg cartofi rezistenti la fiert (roz), , sare, , piper, , 1 ceapa, , 200 ml apa fiarta cu Delikat, , 3 linguri otet, , 1 lingurita mustar, , 1 lingurita zahar, , 5 linguri de untdelemn.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

7 voturi

Mod de preparare

Se spala cartofii si se pun la fiert in apa putin sarata, vreme de 20 de minute. Se scurg si se lasa sa se raceasca. - Se cojesc cat sunt calzi, apoi se lasa sa se raceasca total, pentru ca, daca se taie felii, se sfarama. - Se taie cartofii in felii de circa 5 mm, se sareaza si se pipareaza dupa gust.- Marinata: se curata ceapa si se taie in doua. Se pune cu taietura pe tocator, se cresteaza de-a lungul de 2-3 ori, apoi se taie pe lat, in cubulete mici. - Se pune apa cu Delikat la fiert si se baga in ea ceapa taiata, mustarul, otetul, sarea, piperul (atentie la dozaj!) si zaharul. Se lasa sa dea doua-trei clocote, apoi se toarna fierbinte peste cartofi. Se lasa sa se patrunda o ora. Se toarna untdelemnul peste cartofi, amestecandu-se usor, sa nu se sfarame. In salata se pot pune, dupa gust: rosii, castraveti sau felii de ridichi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata svabeasca din Banat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Fatoush -Salata de paine ( specific tarilor arabe)

Fatoush -Salata de paine ( specific tarilor arabe)

Varianta 1 Cele 2 lipii se rup in bucatele mici de cca 1,5 cm; se pun intr-un bol si se stropesc

17 voturi    9 comentarii
30 min
Salate de legume
Salata cu tofu

Salata cu tofu

Verdeturile le spalam bine . Salata romana o rupem cu mana , iar de la varza kalettes rupem frunzele

0 voturi    0 comentarii
30 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1,2 kg cartofi rezistenti la fiert (roz)
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa
  • 200 ml apa fiarta cu Delikat
  • 3 linguri otet
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita zahar
  • 5 linguri de untdelemn.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu

Vanata se spala, se sterge si apoi se indeparteaza capetele si se taie in 4 bucati groase de 3-4 cm care apoi se scobesc cu o lingura,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
Salata de fasole rosii cu legume Salata de fasole rosii cu legume

Reteta pe care vreau sa va o prezint este o salata aperitiv rapida, extrem de savuroasa, e o salata specifica sezonul de toamna, deci

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Salata de dovlecei