autor:

Fara foto

» » Salate

Salata svabeasca din Banat

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1,2 kg cartofi rezistenti la fiert (roz), , sare, , piper, , 1 ceapa, , 200 ml apa fiarta cu Delikat, , 3 linguri otet, , 1 lingurita mustar, , 1 lingurita zahar, , 5 linguri de untdelemn.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

7 voturi

Mod de preparare

Se spala cartofii si se pun la fiert in apa putin sarata, vreme de 20 de minute. Se scurg si se lasa sa se raceasca. - Se cojesc cat sunt calzi, apoi se lasa sa se raceasca total, pentru ca, daca se taie felii, se sfarama. - Se taie cartofii in felii de circa 5 mm, se sareaza si se pipareaza dupa gust.- Marinata: se curata ceapa si se taie in doua. Se pune cu taietura pe tocator, se cresteaza de-a lungul de 2-3 ori, apoi se taie pe lat, in cubulete mici. - Se pune apa cu Delikat la fiert si se baga in ea ceapa taiata, mustarul, otetul, sarea, piperul (atentie la dozaj!) si zaharul. Se lasa sa dea doua-trei clocote, apoi se toarna fierbinte peste cartofi. Se lasa sa se patrunda o ora. Se toarna untdelemnul peste cartofi, amestecandu-se usor, sa nu se sfarame. In salata se pot pune, dupa gust: rosii, castraveti sau felii de ridichi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata svabeasca din Banat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Mini ardei umpluti cu branza

Mini ardei umpluti cu branza

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu telemeaua data prin razatoare, untul moale la temperatura

1 vot    1 comentariu
1h 20 min
Salate de legume
Salata de vinete

Salata de vinete

Se coace vanata pe plita, se curata cand se raceste un pic apoi se pune pe un fund inclinat pentru

1 vot    1 comentariu
3h 10 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1,2 kg cartofi rezistenti la fiert (roz)
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa
  • 200 ml apa fiarta cu Delikat
  • 3 linguri otet
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita zahar
  • 5 linguri de untdelemn.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Gogosari umpluti cu varza Gogosari umpluti cu varza

Varza verde si cea rosie, le spalati, le scuturati bine de apa. O taiati fideluta. Morcovii ii decojiti, ii dati pe razatoarea mare. Amestecati

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi
Vinete calite - baza pentru diverse preparate Vinete calite - baza pentru diverse preparate

Spalam vinetele si le dam pe razatoare. Incingem ulei intr-o oala incapatoare, adaugam vinetele, potrivim gustul de sare si le calim,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Bucate la borcan
Salata de rosii coapte