autor:

Fara foto

» » Salate

Salata svabeasca din Banat

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1,2 kg cartofi rezistenti la fiert (roz), , sare, , piper, , 1 ceapa, , 200 ml apa fiarta cu Delikat, , 3 linguri otet, , 1 lingurita mustar, , 1 lingurita zahar, , 5 linguri de untdelemn.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

7 voturi

Mod de preparare

Se spala cartofii si se pun la fiert in apa putin sarata, vreme de 20 de minute. Se scurg si se lasa sa se raceasca. - Se cojesc cat sunt calzi, apoi se lasa sa se raceasca total, pentru ca, daca se taie felii, se sfarama. - Se taie cartofii in felii de circa 5 mm, se sareaza si se pipareaza dupa gust.- Marinata: se curata ceapa si se taie in doua. Se pune cu taietura pe tocator, se cresteaza de-a lungul de 2-3 ori, apoi se taie pe lat, in cubulete mici. - Se pune apa cu Delikat la fiert si se baga in ea ceapa taiata, mustarul, otetul, sarea, piperul (atentie la dozaj!) si zaharul. Se lasa sa dea doua-trei clocote, apoi se toarna fierbinte peste cartofi. Se lasa sa se patrunda o ora. Se toarna untdelemnul peste cartofi, amestecandu-se usor, sa nu se sfarame. In salata se pot pune, dupa gust: rosii, castraveti sau felii de ridichi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata svabeasca din Banat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de varza

Salata de varza

Se taie o varza fideluta, se adauga o rosie, putina sare si piper, o lingurita de otet si o lingura

1 vot    1 comentariu
5 min
Salate de legume
SALATA DE CASTRAVETI

SALATA DE CASTRAVETI

Se curata castravetii, ceapa. Taim castravetii rondele subtiri, ii punem intro salatiera, taiem si

2 voturi    3 comentarii
20 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1,2 kg cartofi rezistenti la fiert (roz)
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa
  • 200 ml apa fiarta cu Delikat
  • 3 linguri otet
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita zahar
  • 5 linguri de untdelemn.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Mini ardei umpluti cu branza Mini ardei umpluti cu branza

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu telemeaua data prin razatoare, untul moale la temperatura camerei. Adaugam smantana, ouale

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Turnulete de pui, vinete si dovlecei Turnulete de pui, vinete si dovlecei

Taiem vanata felii rotunde, le saram si le punem la scurs. Un dovlecel il dam pe razatoarea mica, iar celalalt il taiem la fel ca pe

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Salata de post cu fasole rosie