autor:

Fara foto

» » , Salate, Salate

Salata toscana cu paine, rosii si ardei

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
2 ardei rosii, 2 ardei galbeni, 600 g paine uscata, 1 kg rosii bine coapte, combinate, 6 ansoa sarate sau 12 fileuri de ansoa in ulei, sare marina, o mina de capre mici, spalate, o ceapa rosie, curatata si taiate in doua, mijlocul de la o radacina de telina, frunzele de la o mina mare de busuioc proaspat, pentru sos:, otet de vin rosu, ulei de masline extravirgin, 1 catel de usturoi curatat, sare marina si piper negru macinat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Indiferent daca gatiti la foc deschis , la aragaz sau
pe gratar, faceti focul mare. Puneti ardeii direct pe flacara sau sub gratar si lasati-i
sa se coaca si sa se înnegreasca 10 minute. Intoarceti-i cu ajutorul unei perechi de
clesti, ca sa se coaca uniform. Cînd s-au înnegrit pe toate partile, puneti-i într-un
castron si acoperiti-i cu folie de plastic. Lasati-i sa stea la aburi, în castron, timp de
20 de minute - astfel îi puteti curata cu usurinta.
Prin pâinea veche eu înteleg paine de cel putin o zi. Nu folositi pâine proaspata cumparata.
In general eu folosesc paine taraneasca si, evident, cu cit e de calitate mai
buna, cu atât si salata va fi mai ,gustoasa. Puteti folosi o paine ciabatta mare, clar în
nici un caz pâine aIba, feliata. Indepartati coaja groasa în exces si rupeti painea în
bucatele citun deget. Aceasta metoda are trei avantaje: nu aveti nevoie de cutit,
pâinea va absorbi mai bine zeama, iar bucatile rupte vor arata ca o pâine coapta în
casa, nu de la fabrica. Puneti bucatile de pâine într-o tava si lasati-Ie lânga cuptor
sa se usuce, în timp ce voi va ocupati de restul.
Rosiile trebuie pastrate la temperatura camerei. Spalati-le repede si taiati-le bucati de marimea celor de pâine.
E foarte bine cind folositi rosii de mai multe culori. Presarati peste ele putina sare, în mod
uniform ... si puneti-le într-o strecuratoare, peste un castron în care se va scurge
zeama. In acest castron veti pune fileurile de ansoa si caperele. Incercati sti faceti
rost de ansoa sarate întregi, de buna calitate, si scoateti fileurile ele pe oase cu degetele,
sub apa de la robinet.
Daca nu gasiti ansoa intregi, sunt bune si fileurile conservate În ulei, pe care le puteti
pune direct În castron. Eu am descoperit ca dulceata sucului de rosii Înlatura sarea
În exces de pe fileurile de ansoa. La rindul lor, acestea dau sucului de rosii un plus
de savoare, ceea ce e un lucru foarte bun, fiindca pe baza lui vom prepara sosul.
Urmatorul lucru pe care-l aveti de facut este sa taiati ceapa cât mai fin posibil. Nu
uitati - bucatelele mici de ceapa În salata sunt o placere, dar bucatile mari sunt la
fel de
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata toscana cu paine, rosii si ardei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate diverse
Salată caldă de orez cu leurdă și porumb

Salată caldă de orez cu leurdă și porumb

Am pus orezul la fiert în apă cu sare urmând indicațiile de pe ambalaj. De regulă, acest orez

3 voturi    2 comentarii
20 min
Salate diverse
Salata De Primavara

Salata De Primavara

Spalati si rupeti frunzele de salata si puneti-le intr-un castron mai mare in care puteti amesteca

16 voturi    3 comentarii
10 min
Salate diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 ardei rosii
  • 2 ardei galbeni
  • 600 g paine uscata
  • 1 kg rosii bine coapte
  • combinate
  • 6 ansoa sarate sau 12 fileuri de ansoa in ulei
  • sare marina
  • o mina de capre mici
  • spalate
  • o ceapa rosie
  • curatata si taiate in doua
  • mijlocul de la o radacina de telina
  • frunzele de la o mina mare de busuioc proaspat
  • pentru sos:
  • otet de vin rosu
  • ulei de masline extravirgin
  • 1 catel de usturoi curatat
  • sare marina si piper negru macinat

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate diverse

Timbale de fasole si spuma de sunca Timbale de fasole si spuma de sunca

Cartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa cu sare. Sunca se taie cubulete mici, apoi se freaca bine cu smantana si daca este

0 voturi    2 comentarii
50 min
Aperitive
Salata de pui cu maioneza Salata de pui cu maioneza

Se spala cartofii bine cu apa rece, apoi se fierb cu tot cu coaja, acoperiti cu apa si o lingura de sare. Cand se lasa intepati cu furculita

1 vot    1 comentariu
50 min
Aperitive
Salata de naut cu vinete