Indiferent daca gatiti la foc deschis , la aragaz sau
pe gratar, faceti focul mare. Puneti ardeii direct pe flacara sau sub gratar si lasati-i
sa se coaca si sa se înnegreasca 10 minute. Intoarceti-i cu ajutorul unei perechi de
clesti, ca sa se coaca uniform. Cînd s-au înnegrit pe toate partile, puneti-i într-un
castron si acoperiti-i cu folie de plastic. Lasati-i sa stea la aburi, în castron, timp de
20 de minute - astfel îi puteti curata cu usurinta.
Prin pâinea veche eu înteleg paine de cel putin o zi. Nu folositi pâine proaspata cumparata.
In general eu folosesc paine taraneasca si, evident, cu cit e de calitate mai
buna, cu atât si salata va fi mai ,gustoasa. Puteti folosi o paine ciabatta mare, clar în
nici un caz pâine aIba, feliata. Indepartati coaja groasa în exces si rupeti painea în
bucatele citun deget. Aceasta metoda are trei avantaje: nu aveti nevoie de cutit,
pâinea va absorbi mai bine zeama, iar bucatile rupte vor arata ca o pâine coapta în
casa, nu de la fabrica. Puneti bucatile de pâine într-o tava si lasati-Ie lânga cuptor
sa se usuce, în timp ce voi va ocupati de restul.
Rosiile trebuie pastrate la temperatura camerei. Spalati-le repede si taiati-le bucati de marimea celor de pâine.
E foarte bine cind folositi rosii de mai multe culori. Presarati peste ele putina sare, în mod
uniform ... si puneti-le într-o strecuratoare, peste un castron în care se va scurge
zeama. In acest castron veti pune fileurile de ansoa si caperele. Incercati sti faceti
rost de ansoa sarate întregi, de buna calitate, si scoateti fileurile ele pe oase cu degetele,
sub apa de la robinet.
Daca nu gasiti ansoa intregi, sunt bune si fileurile conservate În ulei, pe care le puteti
pune direct În castron. Eu am descoperit ca dulceata sucului de rosii Înlatura sarea
În exces de pe fileurile de ansoa. La rindul lor, acestea dau sucului de rosii un plus
de savoare, ceea ce e un lucru foarte bun, fiindca pe baza lui vom prepara sosul.
Urmatorul lucru pe care-l aveti de facut este sa taiati ceapa cât mai fin posibil. Nu
uitati - bucatelele mici de ceapa În salata sunt o placere, dar bucatile mari sunt la
fel de

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii