Salata verde eu sparanghel si rosii

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 laptuca mare
  • 200 g sparanghel
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 rosii
  • patrunjel verde
  • frunze de menta
  • Pentru sos
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura otet de mere
  • sare, piper

Mod de preparare

Se spala salata, frunza cu frunza, sub jet de flpa rece, apoi se lasa la curs. intre timp, se fierbe sparanghelul in apa cu sare sau in baie de aburi si se scurge prin strecuratoare. Se poate folosi sl sparanghel conservat.

In cazul acesta, sparanghelul nu mai trebuie fiert, cl doar se scurge de zeama in care a fost conservat.

Se asaza pe un platou salata rupta bucati mari, sparanghelul taiat bucatele de 2-3 cm, felii subtiri de rosii, ceapa verde taiata rondele.

Separat, se prepara sosul vinegreta, amestecand cu mixerul, sau batand cu telul, sare, piper, ulei si otet, cu care se asezoneaza salata. Se serveste presarata cu patrunjel verde si frunze de menta tocate fin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise