autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Salau Menuiere

Autor: mariana (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 22 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana (Maestru bucatar)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 22 martie 2009

Ingrediente
800 gr file de salau, 2 oua, 50 gr unt, 100 gr faina, 200 ml ulei, 30 gr capere, 1 legatura de patrujel, 1 lamaie, 15 gr sare, 2 gr piper alb

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Fileul de salau se spala si se portioneaza. Patrunjelul se taie marunt, jumatate de lamaie se taie felii, iar restul se stoarce.
Fileurile de salau se sareaza, se trec prin faina, prin oul batut si din nou prin faina, apoi se rumenesc pe ambele parti. Daca in ouale batute se adauga putina apa, aceastava rupe putin oul iar fileurile nu se vor incarca prea mult cu faina.
Separat se topeste untul, se pune intr-un vas, peste acesta se adauga patrunjelul, caperele, feliile se sucul de lamaie, sarea si piperul si se amesteca bine.
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu sosul de unt si capere deasupra, sau separat, in sosiera. Se poate servi cu garnitura de cartofi natur.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salau Menuiere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
PAELLE CU FRUCTE DE MARE

PAELLE CU FRUCTE DE MARE

Se prajesc intr-o tigaita firisoarele de sofran la foc mic, fara ulei, pana ce se inchid la culoare.

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Medalion de rechin cu legume

Medalion de rechin cu legume

Asez pestele intr-un vas de yena uns cu ulei. Peste pestele stropit cu zeama de lamaie, presar ceapa

20 voturi    11 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 800 gr file de salau
  • 2 oua
  • 50 gr unt
  • 100 gr faina
  • 200 ml ulei
  • 30 gr capere
  • 1 legatura de patrujel
  • 1 lamaie
  • 15 gr sare
  • 2 gr piper alb

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Mai intai vom pregati aluatul, ca sa aiba timp sa se odihneasca. Intr-un vas punem faina si sarea, peste care vom adauga untul rece,

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lup de mare cu legume si orez negru Lup de mare cu legume si orez negru

Pestele curatat se pune la marinat pentru cel putin 30 min, impreuna cu continutul plicului de condiment lichid. Dupa marinare punem

0 voturi    0 comentarii
55 min
Mancaruri cu peste
Lapti de crap prajiti