autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Salau Menuiere

Autor: mariana (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 22 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana (Maestru bucatar)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 22 martie 2009

Ingrediente
800 gr file de salau, 2 oua, 50 gr unt, 100 gr faina, 200 ml ulei, 30 gr capere, 1 legatura de patrujel, 1 lamaie, 15 gr sare, 2 gr piper alb

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Fileul de salau se spala si se portioneaza. Patrunjelul se taie marunt, jumatate de lamaie se taie felii, iar restul se stoarce.
Fileurile de salau se sareaza, se trec prin faina, prin oul batut si din nou prin faina, apoi se rumenesc pe ambele parti. Daca in ouale batute se adauga putina apa, aceastava rupe putin oul iar fileurile nu se vor incarca prea mult cu faina.
Separat se topeste untul, se pune intr-un vas, peste acesta se adauga patrunjelul, caperele, feliile se sucul de lamaie, sarea si piperul si se amesteca bine.
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu sosul de unt si capere deasupra, sau separat, in sosiera. Se poate servi cu garnitura de cartofi natur.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salau Menuiere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Budinca de peste

Budinca de peste

Pestele (eu folosesc cod), curatat de piele si oase, se toaca marunt. Se amesteca bine cu chiflele

13 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu peste
Crap romanesc cu ciuperci

Crap romanesc cu ciuperci

Se curata si se spala pestele. Se condimenteaza si se introduc in peste cativa graunti de usturoi.

26 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 800 gr file de salau
  • 2 oua
  • 50 gr unt
  • 100 gr faina
  • 200 ml ulei
  • 30 gr capere
  • 1 legatura de patrujel
  • 1 lamaie
  • 15 gr sare
  • 2 gr piper alb

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Macrou la cuptor