autor:

» » Mancaruri cu peste

Salau Menuiere

Autor: mariana (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 22 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana (Maestru bucatar)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 22 martie 2009

Ingrediente
800 gr file de salau, 2 oua, 50 gr unt, 100 gr faina, 200 ml ulei, 30 gr capere, 1 legatura de patrujel, 1 lamaie, 15 gr sare, 2 gr piper alb

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Fileul de salau se spala si se portioneaza. Patrunjelul se taie marunt, jumatate de lamaie se taie felii, iar restul se stoarce.
Fileurile de salau se sareaza, se trec prin faina, prin oul batut si din nou prin faina, apoi se rumenesc pe ambele parti. Daca in ouale batute se adauga putina apa, aceastava rupe putin oul iar fileurile nu se vor incarca prea mult cu faina.
Separat se topeste untul, se pune intr-un vas, peste acesta se adauga patrunjelul, caperele, feliile se sucul de lamaie, sarea si piperul si se amesteca bine.
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu sosul de unt si capere deasupra, sau separat, in sosiera. Se poate servi cu garnitura de cartofi natur.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salau Menuiere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 800 gr file de salau
  • 2 oua
  • 50 gr unt
  • 100 gr faina
  • 200 ml ulei
  • 30 gr capere
  • 1 legatura de patrujel
  • 1 lamaie
  • 15 gr sare
  • 2 gr piper alb

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
lup de mare la cuptor