Ingrediente
1 litru de apa, 1 oala de zer, 1 radacina de patrunjel, 6 cartofi, 3 morcovi, 3 cepe, 1 mana de malai Gold Maya, patrunjel verde, marar verde, sare, ulei
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
5 voturi
Mod de preparare
Se potriveste de sare si se pune malaiul Gold Maya, amestecandu-se usor pentru a nu face cocoloase. La sfarsit se pune verdeata tocata marunt.
Mod de servire
Se mananca fierbinte cu mamaliga bucovineana (modul de preparare poate fi gasit aici) sau cu mamaliga normala.
Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner.
Reteta veche “Sarbusca bucovineana” era folosita in satele din Bucovina la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
Mihai Mindrila , 19 august 2014
Din cate stiu mancarea e originala din zona Neamtului si parca jud. Neamt nu e in Bucovina.
Dana Petrescu , 19 august 2014
se refera la drese sau direse, cum le spunem in zona Sucevei. acum stau in Iasi, iar denumirea de sarbusca am auzit-o aici. este aceeasi reteta, cu alta palarie
Mihai Mindrila , 19 august 2014
Ca e mancare moldoveneasca sunt de acord , dar ca e bucovineana ma cam indoiesc. Sunt bucovinean si nu am auzit prin zona noastra de sarbusca. Dar s-ar putea sa ma insel.Dar sigur cei care gateau aceasta mancare ( in sec. 19 ) nu aveau sanse de reusita daca nu foloseau tocatorul si malaiul de pe cele meleaguri apusene.Reclama , reclama, dar cu asta m-a dat pe spate.