autor:

Gustos_Ro

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sarbusca bucovineana

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 august 2014

Ingrediente
1 litru de apa, 1 oala de zer, 1 radacina de patrunjel, 6 cartofi, 3 morcovi, 3 cepe, 1 mana de malai Gold Maya, patrunjel verde, marar verde, sare, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Morcovii si patrunjelul se taie in bucati iar ceapa se toaca marunt folosind tocatorul Heinner. Se calesc in ulei si apoi se fierb in apa amestecata cu zerul dat prin strecuratoare. Se pune cratita la foc domol, pe aragazul Heinner si, dupa ce scade, se adauga cartofii taiati marunt.



Se potriveste de sare si se pune malaiul Gold Maya, amestecandu-se usor pentru a nu face cocoloase. La sfarsit se pune verdeata tocata marunt.



Mod de servire

Se mananca fierbinte cu mamaliga bucovineana (modul de preparare poate fi gasit aici) sau cu mamaliga normala.



Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner.



Reteta veche “Sarbusca bucovineana” era folosita in satele din Bucovina la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarbusca bucovineana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui cu amestec mexican si ciuperci

Pui cu amestec mexican si ciuperci

Se curata ceapa si se taie solzisori. Ardeiul se taie cubulete si rosia feliute. Se pun doua linguri

9 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu bacon ,mazare &frisca(reteta frantuzeasca)

Tarta cu bacon ,mazare &frisca(reteta frantuzeasca)

Intr-un bol amestecati faina cu sarea si untul pana obtineti un amestec nisipos(ca un pesmet).Adaugati

2 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    , 22 august 2014

    tocatorul si aragazul.....cum ii spune , precum si malaiul.... imi cam lipsesc, restul......le gasim noi sa facem asa mancaruri

  • Fara foto

    Tej Ana Singh Mann , 22 august 2014

    dragii mei,daca nu am malai si pun grish este ok?

  • Fara foto

    Dana Petrescu , 20 august 2014

    Mihai Mindrila nu stiu de unde isi are originea, dar in Rasca-Suceava, este, sau era, mancarea cea mai raspandita. racoroasa vara, calda sau fierbinte iarna. am zis :)

    • Fara foto

      Mihai Mindrila , 19 august 2014

      Din cate stiu mancarea e originala din zona Neamtului si parca jud. Neamt nu e in Bucovina.

    • Fara foto

      Dana Petrescu , 19 august 2014

      se refera la drese sau direse, cum le spunem in zona Sucevei. acum stau in Iasi, iar denumirea de sarbusca am auzit-o aici. este aceeasi reteta, cu alta palarie

    • Fara foto

      Mihai Mindrila , 19 august 2014

      Ca e mancare moldoveneasca sunt de acord , dar ca e bucovineana ma cam indoiesc. Sunt bucovinean si nu am auzit prin zona noastra de sarbusca. Dar s-ar putea sa ma insel.Dar sigur cei care gateau aceasta mancare ( in sec. 19 ) nu aveau sanse de reusita daca nu foloseau tocatorul si malaiul de pe cele meleaguri apusene.Reclama , reclama, dar cu asta m-a dat pe spate.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 litru de apa
  • 1 oala de zer
  • 1 radacina de patrunjel
  • 6 cartofi
  • 3 morcovi
  • 3 cepe
  • 1 mana de malai Gold Maya
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • sare
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu carne de porc Ardei umpluti cu carne de porc

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50 ml de ulei unde se caleste putin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca de vinete