autor:

Guedri Adelina

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Sarmale

Autor: Guedri Adelina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Guedri Adelina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 octombrie 2012

Ingrediente
1 kg carne tocata de pui, 5 linguri de orez, 1 capatana varza murata, sare, piper, boia,cimbru, patrunjel, marar, 1 morcov, 2 cepe, 1/2 ardei, ulei, foi de dafin, pasta de tomate

Dificultate: Medie Timp: 2h 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Lasam varza in apa rece circa 30 minute pentru a se mai duce din acreala. Punem carnea intr-un castron incapator si adaugam sare, piper, cimbru, patrunjel si marar. Intre timp tocam ceapa si ardeiul, morcovul il dam prin razatoarea mica si le calim pentru 5 min in ulei, dupa care adaugam 5 linguri de orez si boia de ardei dulce, le mai lasam 2 min si adaugam 200 ml apa. Cand orezul se umfla, adaugam compozitia in castronul cu carne. Lasam sa se raceasca dupa care amestecam pana la omogenizare. Scurgem varza, desfacem foile una cate una si taiem cotorul fiecareia. Se ia cate o foaie de varza si se pune carnea. Eu am folosit o lingura pentru masura, ca toate sarmalele sa fie aproximativ egale. Le rulam si le impaturim. Pe fundul oalei punem varza tocata, dupa care punem cate un strat de sarmale, unul de varza tocata, o frunza de dafin. Cand oala s-a umplut adaugam apa pana le acoperim si pasta de tomate, dupa care le introducem in cuptor pentru 2 ore la foc mic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale Oltenesti

Sarmale Oltenesti

Se da carnea prin masina de tocat dupa care se amesteca cu ceapa tocata marunt, orez, piper macinat,

15 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale. Curatam cele 2 cepe, iar apoi le tocam

2 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Proca Constanta , 01 decembrie 2013

    Si eu fac sarmalutele cu carne de pui,sunt delicioase

Dificultate

Medie

Timp

2h 40 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de pui
  • 5 linguri de orez
  • 1 capatana varza murata
  • sare
  • piper
  • boia,cimbru
  • patrunjel
  • marar
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1/2 ardei
  • ulei
  • foi de dafin
  • pasta de tomate

Raporteaza reteta

Retete
de Guedri Adelina
Soleanca

Soleanca

Taiem mezelurile fasii si le punem la fiert. Intre timp taiem legumele si le punem la calit in 2

21 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
File de merluciu pane cu legume

File de merluciu pane cu legume

Condimentam pestele cu sare si piper, punem legumele la fiert. Amestecam oul cu faina, adaugam pestele

5 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu peste
Cartofi cu chiftele la cuptor

Cartofi cu chiftele la cuptor

Taiem cartofii semiluna si ii fierbem timp de 15 min. Dupa ce au fiert ii condimentam cu rozmarin,

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Papricas din carne de gaina si ciuperci