Varza murata se spala si se stoarce bine, apoi se taie frunzele pentru sarmale.
Varza murata se spala si se stoarce bine, apoi se taie frunzele pentru sarmale, iar mijlocul se pastreaza pentru tocat.
Carnea tocata se amesteca bine cu verdeata tocata fin, cu ceapa taiata marunt, cu orezul, se sareaza si pipereaza dupa gust, se adauga si cimbrul si un pic de pasta de tomate, 2 -3 linguri de ulei de masline. Se pune cate o lingura de umplutura pe fiecare frunza de varza, se ruleaza si se strang bine la capete (se indeasa capetele usor, cu degetul, in interiorul sarmalutei, se asaza una langa alta intr-un vas, de preferat lut sau tuci, se pune intre ele si cate o bucata de afumatura, deasupra sarmalutelor se pune un strat subtire de varza tocata (ramasa din mijlocul verzei murate), se dilueaza 2 linguri de pasta de tomate cu apa si un pic de ulei si se toarna peste sarmal cat sa le acopere putin. Se pun si 2-3 foi de dafin si se dau la cuptor, la foc domol, pana se rumenesc, cca. 45 de minute.
Se servesc calde!!
Pofta buna!
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii