autor:

anuta

» » , , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de Craciun

Sarmale de curcan cu varza acra si afumatura de porc

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 ianuarie 2018

Ingrediente
1 varza murata, 1,5 kg carne tocata de curcan, 1 cescuta de orez, 1 ceapa, sare , piper, cimbru uscat, pasta de tomate, ulei de masline, foi de dafin, afumatura de porc (costita), verdeata (marar si patrunjel)

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Varza murata se spala si se stoarce bine, apoi se taie frunzele pentru sarmale, iar mijlocul se pastreaza pentru tocat.

Carnea tocata se amesteca bine cu verdeata tocata fin, cu ceapa taiata marunt, cu orezul, se sareaza si pipereaza dupa gust, se adauga si cimbrul si un pic de pasta de tomate, 2 -3 linguri de ulei de masline. Se pune cate o lingura de umplutura pe fiecare frunza de varza, se ruleaza si se strang bine la capete (se indeasa capetele usor, cu degetul, in interiorul sarmalutei, se asaza una langa alta intr-un vas, de preferat lut sau tuci, se pune intre ele si cate o bucata de afumatura, deasupra sarmalutelor se pune un strat subtire de varza tocata (ramasa din mijlocul verzei murate), se dilueaza 2 linguri de pasta de tomate cu apa si un pic de ulei si se toarna peste sarmal cat sa le acopere putin. Se pun si 2-3 foi de dafin si se dau la cuptor, la foc domol, pana se rumenesc, cca. 45 de minute.

Se servesc calde!!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de curcan cu varza acra si afumatura de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Rulouri cu crema de branza

Rulouri cu crema de branza

Intr-un bol adaugam untura, zaharul, sarea, amoniu si laptele, amestecam dupa care adaugam treptat

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Retete de Craciun
Rulada tricolora cu mousse de ton

Rulada tricolora cu mousse de ton

Preparam cele trei aluaturi, deodata, in trei boluri diferite. Dupa cum se observa, difera doar ingredientul

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 varza murata
  • 1,5 kg carne tocata de curcan
  • 1 cescuta de orez
  • 1 ceapa
  • sare 
  • piper
  • cimbru uscat
  • pasta de tomate
  • ulei de masline
  • foi de dafin
  • afumatura de porc (costita)
  • verdeata (marar si patrunjel)

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Cotlet de porc in aluat, cu varza si cartofi Cotlet de porc in aluat, cu varza si cartofi

Cotletul curatat bine de pielite il condimentam, apoi il ungem cu mustar pe toate partile si il invelim in felii de prosciutto crudo,

3 voturi    0 comentarii
2h
Fripturi
Tiramisu cu mouse de ciocolata Tiramisu cu mouse de ciocolata

Ciocolata alba si ciocolata amara se topesc separat. Ouale se bat spuma cu zaharul. Frisca se bate bine,se tine in frigider. Compozitia

37 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri
COZONAC PUFOS