Sarmale în foi de varza acra si afumatura

Timp pregatire
290 minute
Complexitate
redusa
Sarmale în foi de varza acra si afumatura

Ingrediente

  • 1,300 kg carne tocata de porc (de tara)
  • 600 g coasta afumata (de casa)
  • 2 verze murate (potriviteca marime)
  • 350 ml suc de rosii(de casa)
  • 3 cepe
  • ½ cana de orez
  • 1 frunza de dafin
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Cu afumatura si gatite la foc mic in cuptor ,sunt cele mai bune sarmale.

Va astept la masa...fac si mamaliguta si am si ardei iute :)

Am spalat varza si am lasat-o in apa rece vreo 4 ore.

Am curatat ceapa, am spalat-o si am tocat-o marunt . Am incins uleiul intr-o tigaie si am calit ceapa impreuna cu orezul spalat. Cand s-au racit le-am adaugat peste carnea tocata. Am condimentat cu cimbru,sare si piper si am adaugat 2 linguri suc de rosii.Am amestecat si am dat deoparte pana am pregatit frunzele de varza.

Varza am desfacut-o in foi potrivit de mari carora le-am taiat cotoarele si nervurile mai groase.

Am format sarmalele punand in centrul fiecarei foi de varza ,carne,am rulat iar capetele le-am introdus inauntru.

Pe fundul unui tuci am pus varza tocata marunt, jumatate din afumatura, o frunza de dafin, cimbru si piper.Am asezat sarmalele in straturi presarand printre ele cimbru si piper. Deasupra am pus restul de afumatura si frunze de varza.Am turnat apa cat sa le acopere si am bagat tuciul direct in cuptorul preincalzit la foc mic pentru aproximativ 4 ore.Am mai adaugat apa fierbinte cand a scazut. Cu jumatate de ora inainte sa opresc focul, am indepartat frunzele de varza de deasupra si am adaugat sucul de rosii. Le voi servi cu mamaliguta calda si ardei iute.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise