autor:

gicuta

» » Mancaruri cu carne

Sarmale în foi de varza acra si afumatura

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 februarie 2016

Ingrediente
1,300 kg carne tocata de porc (de tara), 600 g coasta afumata (de casa), 2 verze murate (potriviteca marime), 350 ml suc de rosii(de casa), 3 cepe, ½ cana de orez, 1 frunza de dafin, cimbru, sare, piper, 50 ml ulei

Dificultate: Redusa Timp: 4h 50 min

8 voturi

Mod de preparare

Cu afumatura si gatite la foc mic in cuptor ,sunt cele mai bune sarmale.
Va astept la masa...fac si mamaliguta si am si ardei iute :)

Am spalat varza si am lasat-o in apa rece vreo 4 ore.
Am curatat ceapa, am spalat-o si am tocat-o marunt . Am incins uleiul intr-o tigaie si am calit ceapa impreuna cu orezul spalat. Cand s-au racit le-am adaugat peste carnea tocata. Am condimentat cu cimbru,sare si piper si am adaugat 2 linguri suc de rosii.Am amestecat si am dat deoparte pana am pregatit frunzele de varza.
Varza am desfacut-o in foi potrivit de mari carora le-am taiat cotoarele si nervurile mai groase.
Am format sarmalele punand in centrul fiecarei foi de varza ,carne,am rulat iar capetele le-am introdus inauntru.
Pe fundul unui tuci am pus varza tocata marunt, jumatate din afumatura, o frunza de dafin, cimbru si piper.Am asezat sarmalele in straturi presarand printre ele cimbru si piper. Deasupra am pus restul de afumatura si frunze de varza.Am turnat apa cat sa le acopere si am bagat tuciul direct in cuptorul preincalzit la foc mic pentru aproximativ 4 ore.Am mai adaugat apa fierbinte cand a scazut. Cu jumatate de ora inainte sa opresc focul, am indepartat frunzele de varza de deasupra si am adaugat sucul de rosii. Le voi servi cu mamaliguta calda si ardei iute.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale în foi de varza acra si afumatura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui la grill cu ciuperci champignon

Piept de pui la grill cu ciuperci champignon

Spalam bucatile de pui si le lasam sa se scurga de apa. Intre timp ne ocupam de marinada: Intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Limba rasol cu sos de usturoi

Limba rasol cu sos de usturoi

Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu

17 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

4h 50 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1,300 kg carne tocata de porc (de tara)
  • 600 g coasta afumata (de casa)
  • 2 verze murate (potriviteca marime)
  • 350 ml suc de rosii(de casa)
  • 3 cepe
  • ½ cana de orez
  • 1 frunza de dafin
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

12 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

15 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ghiveci de dovlecei si piept de pui