autor:

gicuta

» » Mancaruri cu carne

Sarmale în foi de varza acra si afumatura

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 februarie 2016

Ingrediente
1,300 kg carne tocata de porc (de tara), 600 g coasta afumata (de casa), 2 verze murate (potriviteca marime), 350 ml suc de rosii(de casa), 3 cepe, ½ cana de orez, 1 frunza de dafin, cimbru, sare, piper, 50 ml ulei

Dificultate: Redusa Timp: 4h 50 min

8 voturi

Mod de preparare

Cu afumatura si gatite la foc mic in cuptor ,sunt cele mai bune sarmale.
Va astept la masa...fac si mamaliguta si am si ardei iute :)

Am spalat varza si am lasat-o in apa rece vreo 4 ore.
Am curatat ceapa, am spalat-o si am tocat-o marunt . Am incins uleiul intr-o tigaie si am calit ceapa impreuna cu orezul spalat. Cand s-au racit le-am adaugat peste carnea tocata. Am condimentat cu cimbru,sare si piper si am adaugat 2 linguri suc de rosii.Am amestecat si am dat deoparte pana am pregatit frunzele de varza.
Varza am desfacut-o in foi potrivit de mari carora le-am taiat cotoarele si nervurile mai groase.
Am format sarmalele punand in centrul fiecarei foi de varza ,carne,am rulat iar capetele le-am introdus inauntru.
Pe fundul unui tuci am pus varza tocata marunt, jumatate din afumatura, o frunza de dafin, cimbru si piper.Am asezat sarmalele in straturi presarand printre ele cimbru si piper. Deasupra am pus restul de afumatura si frunze de varza.Am turnat apa cat sa le acopere si am bagat tuciul direct in cuptorul preincalzit la foc mic pentru aproximativ 4 ore.Am mai adaugat apa fierbinte cand a scazut. Cu jumatate de ora inainte sa opresc focul, am indepartat frunzele de varza de deasupra si am adaugat sucul de rosii. Le voi servi cu mamaliguta calda si ardei iute.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale în foi de varza acra si afumatura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu cascaval la cuptor

Pui cu cascaval la cuptor

1.Se dezoseaza pulpele superioare de pui, se sareaza si se pipereaza, dupa gust. 2.Se topeste margarina

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de vitel ca la mama acasa

Tocanita de vitel ca la mama acasa

Si sa trecem la treaba: Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt si o punem la calit intr-un

28 voturi    4 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

4h 50 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1,300 kg carne tocata de porc (de tara)
  • 600 g coasta afumata (de casa)
  • 2 verze murate (potriviteca marime)
  • 350 ml suc de rosii(de casa)
  • 3 cepe
  • ½ cana de orez
  • 1 frunza de dafin
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

13 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

16 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

14 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui cu sos de rosi si usturoi