Sarmale in foi de vita de vie si ardei umpluti

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata amestec (porc si vita)
  • 1/2 cana orez
  • 1 morcov potrivit (nu foarte mare)
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras potrivit
  • 1 ou
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 linguri bulion
  • sare, piper
  • frunze de vita de vie (40 bucati) si ardei grasi (6 bucati)

Mod de preparare

Intr-un castron mai mare se pune carnea tocata.

Ceapa si ardeii grasi se taie marunt, morcovul se rade. Verdeata se toaca fin.

Se adauga legumele si orezul (spalat in prealabil) peste carne si se sareaza si pipereaza compozitia. Se amesteca totul si se adauga, apoi, bulionul si oul (acesta din urma se foloseste pentru legarea compozitiei).

Se infasoara sarmalele, se umplu ardeii (dupa ce ati scos cotorul si i-ati golit de seminte) si se pun la fiert intr-o oala pe fundul careia se pune varza tocata sau frunze de vita.

Se acopera ultimul strat cu frunza de vita. La fiert, daca nu aveti ce pune peste sarmale ca sa nu se ridice in timpul fierberii, puteti pune o farfurioara cu gura in jos si o cana cu apa peste aceasta. Lasati la fiert 2 ore la foc potrivit (nu prea tare ca sa nu se arda), verificand la fiecare jumatate de ora daca a scazut apa si mai trebuie pusa.

Daca frunza de vita este noua, se opareste astfel: intr-o craticioara se pune apa. Cand fierbe, se pune legatura de frunze (vreo 11 frunze) si se lasa pe foc. Dupa 2 minute, intoarceti frunzele cu o paleta si mai lasati vreo 2-3 minute, pana ce frunza capata o culoare inchisa si se inmoaie).

Se pot folosi frunze de varza, cu mentiunea ca acestea trebuie de asemenea sa fie oparite daca varza nu este murata.

Ca si capacel pentru ardei puteti folosi o felie de rosie, o felie de cartof sau o bucatica de frunza de vita.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise