autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Sarmale oltenesti

Autor: Ionut (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionut (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Ingrediente
1 kg carne de porc, 2 verze murate, 300 g ceapa, 100 g orez, 200 g rosii in bulion, 150 g slanina afumata, 30 ml ulei, 1 l zeama de varza murata, 15 g cimbru, piper, sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea si se taie cuburi. Se curata ceapa.Se toaca separat carnea si ceapa.Se incinge uleiul si se calesc impreuna 1/2 din cantitatea de ceapa si orezul.Din carne, ceapa, orez, cimbru, piper si sare se pregateste amestecul pentru sarmale.Se desareaza varza.Se aleg si se taie foile pt umplut.Se umplu foile si se impacheteaza sarmale mari.Se toaca varza ramasa.Intr-o oala de 5 l se adauga felii de slanina, apoi sarmale si varza tocata. Se adauga rosiile decojite si taiate marunt, apa sarata. Cand sunt gata, se servesc in farfurii adanci cu multa zeama.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale oltenesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale Oltenesti

Sarmale Oltenesti

Se da carnea prin masina de tocat dupa care se amesteca cu ceapa tocata marunt, orez, piper macinat,

15 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piept de pui valdostana

Piept de pui valdostana

Pieptul de pui se transeaza, se condimenteaza si se aseaza pe grill incins. Se intoarce pe ambele

15 voturi    12 comentarii
15 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iulie 2012

    O bunatate de sarmale, dar la noi nu se consuma cu zeama.

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc
  • 2 verze murate
  • 300 g ceapa
  • 100 g orez
  • 200 g rosii in bulion
  • 150 g slanina afumata
  • 30 ml ulei
  • 1 l zeama de varza murata
  • 15 g cimbru
  • piper
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Ionut
Saramura de peste cu maioneza

Saramura de peste cu maioneza

Pestele se viscereaza si se decapiteaza. Se curata de solzi, aripioarele inotatoare si oasele mari

4 voturi    1 comentariu
35 min
Mancaruri cu carne
Rulada de carne tocata cu ficatei de pasare

Rulada de carne tocata cu ficatei de pasare

Se curata si se spala ciupercile, ceapa si ardeii.Se toaca marunt si se calesc in ulei.Se spala si

5 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Mancaruri cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate de sarmale, dar la noi nu se consuma cu zeama.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piept de pui la gratar cu cartofi la cuptor