autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Sarmale oltenesti

Autor: Ionut (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionut (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Ingrediente
1 kg carne de porc, 2 verze murate, 300 g ceapa, 100 g orez, 200 g rosii in bulion, 150 g slanina afumata, 30 ml ulei, 1 l zeama de varza murata, 15 g cimbru, piper, sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea si se taie cuburi. Se curata ceapa.Se toaca separat carnea si ceapa.Se incinge uleiul si se calesc impreuna 1/2 din cantitatea de ceapa si orezul.Din carne, ceapa, orez, cimbru, piper si sare se pregateste amestecul pentru sarmale.Se desareaza varza.Se aleg si se taie foile pt umplut.Se umplu foile si se impacheteaza sarmale mari.Se toaca varza ramasa.Intr-o oala de 5 l se adauga felii de slanina, apoi sarmale si varza tocata. Se adauga rosiile decojite si taiate marunt, apa sarata. Cand sunt gata, se servesc in farfurii adanci cu multa zeama.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale oltenesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale Oltenesti

Sarmale Oltenesti

Se da carnea prin masina de tocat dupa care se amesteca cu ceapa tocata marunt, orez, piper macinat,

15 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu broccoli

Ciulama de pui cu broccoli

Brocoli se fierbe in aburi. Intr-o tigaie se calesc pulpele de pui taiate cubulete. Cand sunt

5 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iulie 2012

    O bunatate de sarmale, dar la noi nu se consuma cu zeama.

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc
  • 2 verze murate
  • 300 g ceapa
  • 100 g orez
  • 200 g rosii in bulion
  • 150 g slanina afumata
  • 30 ml ulei
  • 1 l zeama de varza murata
  • 15 g cimbru
  • piper
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Ionut
Saramura de peste cu maioneza

Saramura de peste cu maioneza

Pestele se viscereaza si se decapiteaza. Se curata de solzi, aripioarele inotatoare si oasele mari

4 voturi    1 comentariu
35 min
Mancaruri cu carne
Rulada de carne tocata cu ficatei de pasare

Rulada de carne tocata cu ficatei de pasare

Se curata si se spala ciupercile, ceapa si ardeii.Se toaca marunt si se calesc in ulei.Se spala si

5 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Mancaruri cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate de sarmale, dar la noi nu se consuma cu zeama.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Varza cu costita