autor:

» » Mancaruri cu carne

Sarmale oltenesti

Autor: Ionut (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionut (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Ingrediente
1 kg carne de porc, 2 verze murate, 300 g ceapa, 100 g orez, 200 g rosii in bulion, 150 g slanina afumata, 30 ml ulei, 1 l zeama de varza murata, 15 g cimbru, piper, sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea si se taie cuburi. Se curata ceapa.Se toaca separat carnea si ceapa.Se incinge uleiul si se calesc impreuna 1/2 din cantitatea de ceapa si orezul.Din carne, ceapa, orez, cimbru, piper si sare se pregateste amestecul pentru sarmale.Se desareaza varza.Se aleg si se taie foile pt umplut.Se umplu foile si se impacheteaza sarmale mari.Se toaca varza ramasa.Intr-o oala de 5 l se adauga felii de slanina, apoi sarmale si varza tocata. Se adauga rosiile decojite si taiate marunt, apa sarata. Cand sunt gata, se servesc in farfurii adanci cu multa zeama.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale oltenesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale Oltenesti

Sarmale Oltenesti

Se da carnea prin masina de tocat dupa care se amesteca cu ceapa tocata marunt, orez, piper macinat,

17 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

  • 1 comentariu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iulie 2012

    O bunatate de sarmale, dar la noi nu se consuma cu zeama.

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc
  • 2 verze murate
  • 300 g ceapa
  • 100 g orez
  • 200 g rosii in bulion
  • 150 g slanina afumata
  • 30 ml ulei
  • 1 l zeama de varza murata
  • 15 g cimbru
  • piper
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Ionut
Saramura de peste cu maioneza

Saramura de peste cu maioneza

Pestele se viscereaza si se decapiteaza. Se curata de solzi, aripioarele inotatoare si oasele mari

4 voturi    1 comentariu
35 min
Mancaruri cu carne
Rulada de carne tocata cu ficatei de pasare

Rulada de carne tocata cu ficatei de pasare

Se curata si se spala ciupercile, ceapa si ardeii.Se toaca marunt si se calesc in ulei.Se spala si

5 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Mancaruri cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate de sarmale, dar la noi nu se consuma cu zeama.

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de vitel cu morcov