autor:

Simona_Georgescu

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie

Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 ianuarie 2017

Ingrediente
1 varza murata, foi de vita de vie, 1 kg carne de porc (pulpa de porc cu putina grasime), 2 cepe, 2 linguri ulei de floarea soarelui, sare si piper dupa gust, 1 cescuta orez, 1 lingura cimbru uscat macinat, 2 lingurite pasta de bullion

Dificultate: Medie Timp: 4h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Carnea pentru sarmale e buna sa aibe putina grasime, sa nu fie doar carne macra, altfel vor iesii niste sarmale prea seci. Deci, carnea se da prin masina de tocat. Ceapa se taie marunt si se caleste in 2 linguri ulei si 2 linguri apa, iar dupa ce s-a inmuiat bine ceapa se adauga orezul spalat in mai multe ape si bulionul. Se amesteca bine ingredientele, se pun peste carne, se adauga sare si piper dupa gust si cimbru din abundenta, sa aromatizam bine sarmalele. Amestecam bine compozitia de carne pt sarmale.Alegem foile de varza murata, foi cat mai subtiri sa putem rula cu usurinta sarmalele, taiem capetle frunzelor de cotoarele groase. Frunzele de vita de vie, eu le-am primit, asa ca nu va pot spune prea multe despre ele. Le-am pus in apa firbinte pt cateva minute si au fost gata de impachetat sarmale. Pe fundul unei oale de lut, punem 2 maini de varza murata taiata fideluta. Peste punem sarmale de vita si sarmale din varza murata.
Cand am terminat compozitia de carne am terminat si sarmalele. Mai punem un strat de varza murata pe deasupra, putin cimbru si 1 lingura untura de casa (optional). Punem apa fierbinte peste sarmale, atat cat sa stea toate in apa. Acoperim vasul, si-l dam la cuptorul rece, setam la 160 grade aragazul si lasam sarmalele sa fiarba la foc moale 3 ore.
Serviti dupa preferinta cu ardei iute, paine de casa si smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Intr-un castron cernem faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun
Piftie de porc

Piftie de porc

Pentru Revelion, am pregatit piftie de porc. Urechea de porc se parleste si se spala bine. Se

2 voturi    2 comentarii
5h
Retete de Craciun

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

4h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 varza murata
  • foi de vita de vie
  • 1 kg carne de porc (pulpa de porc cu putina grasime)
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare si piper dupa gust
  • 1 cescuta orez
  • 1 lingura cimbru uscat macinat
  • 2 lingurite pasta de bullion

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

7 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Retete

din Retete de Craciun

Aluat pentru coji de nuci Aluat pentru coji de nuci

Intr-un bol punem untura si untul lasate la temperatura camerei. Le amestecam cu un tel sau mixer cat sa se omogenizeze. Incorporam

0 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Aluat fraged cu untura si cidru Aluat fraged cu untura si cidru

Acest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, rulouri cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Aluatul

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu cacao, nuci si alune de padure