autor:

Simona_Georgescu

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie

Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 ianuarie 2017

Ingrediente
1 varza murata, foi de vita de vie, 1 kg carne de porc (pulpa de porc cu putina grasime), 2 cepe, 2 linguri ulei de floarea soarelui, sare si piper dupa gust, 1 cescuta orez, 1 lingura cimbru uscat macinat, 2 lingurite pasta de bullion

Dificultate: Medie Timp: 4h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Carnea pentru sarmale e buna sa aibe putina grasime, sa nu fie doar carne macra, altfel vor iesii niste sarmale prea seci. Deci, carnea se da prin masina de tocat. Ceapa se taie marunt si se caleste in 2 linguri ulei si 2 linguri apa, iar dupa ce s-a inmuiat bine ceapa se adauga orezul spalat in mai multe ape si bulionul. Se amesteca bine ingredientele, se pun peste carne, se adauga sare si piper dupa gust si cimbru din abundenta, sa aromatizam bine sarmalele. Amestecam bine compozitia de carne pt sarmale.Alegem foile de varza murata, foi cat mai subtiri sa putem rula cu usurinta sarmalele, taiem capetle frunzelor de cotoarele groase. Frunzele de vita de vie, eu le-am primit, asa ca nu va pot spune prea multe despre ele. Le-am pus in apa firbinte pt cateva minute si au fost gata de impachetat sarmale. Pe fundul unei oale de lut, punem 2 maini de varza murata taiata fideluta. Peste punem sarmale de vita si sarmale din varza murata.

Cand am terminat compozitia de carne am terminat si sarmalele. Mai punem un strat de varza murata pe deasupra, putin cimbru si 1 lingura untura de casa (optional). Punem apa fierbinte peste sarmale, atat cat sa stea toate in apa. Acoperim vasul, si-l dam la cuptorul rece, setam la 160 grade aragazul si lasam sarmalele sa fiarba la foc moale 3 ore.

Serviti dupa preferinta cu ardei iute, paine de casa si smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Tochitura simpla

Tochitura simpla

Incingem vasul de tuci si topim in el untura. Carnea o taiem cubulete , iar carnatul felii. Calim

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Craciun
Cozonac pufos

Cozonac pufos

Se pune drojdia intr-o cana cu 2 lingurite zahar, 1 lingura faina si 1 ceasca de lapte caldut. Cana

4 voturi    1 comentariu
5h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 varza murata
  • foi de vita de vie
  • 1 kg carne de porc (pulpa de porc cu putina grasime)
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare si piper dupa gust
  • 1 cescuta orez
  • 1 lingura cimbru uscat macinat
  • 2 lingurite pasta de bullion

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

3 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Tiramisu cu mouse de ciocolata Tiramisu cu mouse de ciocolata

Ciocolata alba si ciocolata amara se topesc separat. Ouale se bat spuma cu zaharul. Frisca se bate bine,se tine in frigider. Compozitia

37 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri
Tiramisu cu crema si  trufe de ciocolata Tiramisu cu crema si trufe de ciocolata

Galbenusurile se bat bine, se adauga zaharul pudra, se mixeaza pana totul devine o crema omogena. Se adauga mascarpone, se omogenizeaza,

25 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri
Tarte pentru Sarbatori