-Se curata prazul si se pune la undit, se adauga morcovul tocat si se lasa sa se patrunda usor, oprim focul si turnam intr-un vas in care am pus carnea tocata, amestecam usor si lasam sa se intrepatrunda gusturile.
-Se pune intr-o oala apa la fiert, sa tot fie o jumatate de oala cu apa si cand apa clocoteste se opreste focul si se pun frunzele de vie si de potbal,se amesteca usor cu o lingura si se lasa sa se patrunda.
-Se clateste usor orezul, se adauga peste el apa cat cuprinde si il lasam pe foc mic sa soarba toata apa, apoi turnam orezul peste carne, amestecand usor. Adaugam ouale,pasta de tomate, plicul de bulgarasi de savoare, piperul macinat, sare dupa gust, amestecam usor si lasam cateva minute sa se amestece gusturile si savoarea sa se imprastie in toata compozitia.
-Se spala dovleacul si se taie o bucatica din el, sa fie asa ca un capac,scobim dovleacul usor, scoateam semintele si lasam miez cam asa de 1 cm.
-Luam apoi compozitie cu o lingura, punem pe frunza si rulam usor, dupa rulare indesam marginile frunzelor in interior si gata sarmaluta pe care o asezam in dovleac. Cand se umple dovleacul cu sarmalute tocam bacon si presuram deasupra, mai adaugam cativa ardei iuti, apa cat cuprinde si dam dovleacul la cuptor. Cand apa scade si baconul s-a rumenit este semn ca sarmalutele sunt gata.Oprim focul si putem savura sarmalute absolut delicioase. Sa aveti pofta dragilor!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii