autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Sarmalute cu praz in dovleac:

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 decembrie 2015

Ingrediente
1 kg orez, 500 ml ulei Unisol, 3 kg carne tocata, 2 kg praz, 600 g pasta de tomate cu concentratie de 24%, 1 plic Delikat Bulgarasi de savoare, sare dupa gust, 1 lingurita de piper macinat, 4 oua, 500 g bacon, frunze proaspete de vita de vie, fruze de potbal proaspete, 2-3 ardei iuti, 1 dovleac, 1 morcov

Dificultate: Ridicata Timp: 4h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

-Se curata prazul si se pune la undit, se adauga morcovul tocat si se lasa sa se patrunda usor, oprim focul si turnam intr-un vas in care am pus carnea tocata, amestecam usor si lasam sa se intrepatrunda gusturile.

-Se pune intr-o oala apa la fiert, sa tot fie o jumatate de oala cu apa si cand apa clocoteste se opreste focul si se pun frunzele de vie si de potbal,se amesteca usor cu o lingura si se lasa sa se patrunda.

-Se clateste usor orezul, se adauga peste el apa cat cuprinde si il lasam pe foc mic sa soarba toata apa, apoi turnam orezul peste carne, amestecand usor. Adaugam ouale,pasta de tomate, plicul de bulgarasi de savoare, piperul macinat, sare dupa gust, amestecam usor si lasam cateva minute sa se amestece gusturile si savoarea sa se imprastie in toata compozitia.

-Se spala dovleacul si se taie o bucatica din el, sa fie asa ca un capac,scobim dovleacul usor, scoateam semintele si lasam miez cam asa de 1 cm.

-Luam apoi compozitie cu o lingura, punem pe frunza si rulam usor, dupa rulare indesam marginile frunzelor in interior si gata sarmaluta pe care o asezam in dovleac. Cand se umple dovleacul cu sarmalute tocam bacon si presuram deasupra, mai adaugam cativa ardei iuti, apa cat cuprinde si dam dovleacul la cuptor. Cand apa scade si baconul s-a rumenit este semn ca sarmalutele sunt gata.Oprim focul si putem savura sarmalute absolut delicioase. Sa aveti pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu praz in dovleac:" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Platou cu 3 prajituri: Bilute cu visine, Alba ca zapada si rulada de biscuiti

Platou cu 3 prajituri: Bilute cu visine, Alba ca zapada si rulada de biscuiti

Bilute cu visine: Cum am procedat: Am topit margarina, peste ea am adaugat zaharul si pe urma cacaoa

1 vot    0 comentarii
3h
Retete de Craciun
Chec umed cu coacăze și ciocolată

Chec umed cu coacăze și ciocolată

Recunosc! Nu sunt cel mai mare fan al checurilor pentru că nu-mi plac prăjiturile seci, dar acest

1 vot    1 comentariu
1h 15 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

4h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg orez
  • 500 ml ulei Unisol
  • 3 kg carne tocata
  • 2 kg praz
  • 600 g pasta de tomate cu concentratie de 24%
  • 1 plic Delikat Bulgarasi de savoare
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita de piper macinat
  • 4 oua
  • 500 g bacon
  • frunze proaspete de vita de vie
  • fruze de potbal proaspete
  • 2-3 ardei iuti
  • 1 dovleac
  • 1 morcov

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

175 voturi    38 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Retete

din Retete de Craciun

Fursecuri cu unt si gem de capsuni Fursecuri cu unt si gem de capsuni

Păstrăm untul o oră la temperatura camerei. Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Piept de rata cu mere caramelizate (Reteta video)