Sarmalute in foi de vita de vie la Doubletta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Sarmalute in foi de vita de vie la Doubletta

Ingrediente

  • foi de vita de vie
  • 1 piept mare de pui
  • 1 morcov
  • 1 tulpina de praz
  • 1 rosie mare decojita
  • 1 ardei rosu
  • marar si patrunjel verde
  • foi de dafin
  • 1 paharel vin alb
  • 1 ceasca de orez alb
  • 1 lingura de ulei de masline
  • sare, piper, cimbru

Mod de preparare

Intr-o oala cu apa cu sare clocotita se oparesc foile de vita de vie si se pun deoparte pe o farfurie intinsa.

In tigaia Doubletta se pun morcovul ras, carnea de pui tocata cu cutitul,orezul spalat in 3 ape, verdeata tocata marunt, si prazul tocat marunt.Se pun 2 linguri de apa si condimentele.Se pune capacul si se amesteca din cand in cand cu o lingura nemetalica.Nu se lasa prea mult, doar pana se albeste carnea si se inmoaie putin legumele.Apoi se pune cu lingura din compozitie in mijlocul foii de vita de vie si se ruleaza sarmalutele.Daca nu le puteti inveli bine le puteti lega cu ata.Se fac sarmalute pana terminati compozitia.Apoi mai faceti un sos subtire din rosia tocata marunt, rondele de praz, betigase de ardei si apa, ulei si paharelul de vin alb.Adaugati si foaia de dafin si condimente.Apoi amestecati din cand in cand pana ce se topeste rosia si ardeiul se inmoaie si puneti din nou apa calduta sa lungiti sosul.Adaugati sarmalele avand grija sa fie acoperite de sos.Puneti capacul si lasati sa se faca cam 40 minute.In acest timp verificati din cand in cand (cam la 10 minute) sa nu se usuce sosul si mai puneti apa daca e cazul.Cand sunt gata faceti rapid o mamaliguta si serviti-le calde cu mamaliga si ardei iuti rosii.Puteti servi alaturi si smantana sau iaurt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise