autor:

Epure Mariana

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sarmalute in foi de vita de vie la Doubletta

Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 septembrie 2009

Ingrediente
foi de vita de vie, 1 piept mare de pui, 1 morcov, 1 tulpina de praz, 1 rosie mare decojita, 1 ardei rosu, marar si patrunjel verde, foi de dafin, 1 paharel vin alb, 1 ceasca de orez alb, 1 lingura de ulei de masline, sare, piper, cimbru

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala cu apa cu sare clocotita se oparesc foile de vita de vie si se pun deoparte pe o farfurie intinsa.

In tigaia Doubletta se pun morcovul ras, carnea de pui tocata cu cutitul,orezul spalat in 3 ape, verdeata tocata marunt, si prazul tocat marunt.Se pun 2 linguri de apa si condimentele.Se pune capacul si se amesteca din cand in cand cu o lingura nemetalica.Nu se lasa prea mult, doar pana se albeste carnea si se inmoaie putin legumele.Apoi se pune cu lingura din compozitie in mijlocul foii de vita de vie si se ruleaza sarmalutele.Daca nu le puteti inveli bine le puteti lega cu ata.Se fac sarmalute pana terminati compozitia.Apoi mai faceti un sos subtire din rosia tocata marunt, rondele de praz, betigase de ardei si apa, ulei si paharelul de vin alb.Adaugati si foaia de dafin si condimente.Apoi amestecati din cand in cand pana ce se topeste rosia si ardeiul se inmoaie si puneti din nou apa calduta sa lungiti sosul.Adaugati sarmalele avand grija sa fie acoperite de sos.Puneti capacul si lasati sa se faca cam 40 minute.In acest timp verificati din cand in cand (cam la 10 minute) sa nu se usuce sosul si mai puneti apa daca e cazul.Cand sunt gata faceti rapid o mamaliguta si serviti-le calde cu mamaliga si ardei iuti rosii.Puteti servi alaturi si smantana sau iaurt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita de vie la Doubletta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
varza la cuptor cu carnat de casa

varza la cuptor cu carnat de casa

carnatul si costita se prajesc in ulei pana capata o crusta lucioasa pe urma se toarna berea pana

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete - evantai

Vinete - evantai

Atunci cand ai la dispozitie o gradina ca a parintilor mei, mancarurile cu legume devin preferatele

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

      Sunt preferatele mele !!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      Arata foarte, foarte bine sarmalutele, si eu fac dar in vas obisnuit.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2009

      Ok asta imi doareamea, retete pentru dubletta.Multumesc mult Mariana.

    • Epure Mariana

      Epure Mariana (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2009

      daaa, foarte bune ! iti recomand si http://www.gustos.ro/retete-culinare/mancaruri-cu-legume-si-zarzavaturi/aripa-de-curcan-cu-legume-la-doubletta.html tot facuta la doubletta, vezi ca la mine in retete am facut o carte de bucate numai cu retete la Doubletta, am facut si vitel cu legume si aripa de curcan cu legume si omleta cu cartofi si praz...le gasesti acolo.Sunt mancaruri sanatoase.Foarte buna tigaia, eu am vazut la mama intai si apoi i-am spus ca de ziua mea vreau si eu o Doubletta si mi-a venit mai devreme chiar !si m-am si apucat de gatit la ea.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Cred ca ti-au iesit foarte bune in tigaia Doubletta, pe care eu o ador.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • foi de vita de vie
  • 1 piept mare de pui
  • 1 morcov
  • 1 tulpina de praz
  • 1 rosie mare decojita
  • 1 ardei rosu
  • marar si patrunjel verde
  • foi de dafin
  • 1 paharel vin alb
  • 1 ceasca de orez alb
  • 1 lingura de ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Epure Mariana
Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Pieptul de pui taiat bucatele mici se da cu putin ulei de masline si un praf de sare si piper, se

12 voturi    2 comentarii
25 min
Salate reci
Salata de oua

Salata de oua

Se dau ouale pe razatoare, se amesteca cu ceapa verde tocata cu branza sfaramata si cu mararul tocat,

9 voturi    5 comentarii
15 min
Salate din oua
Budinca de mamaliga

Budinca de mamaliga

Se face o mamaliga mai moale si spre sfarsit se adauga o lingura de Delma si cateva linguri de lapte,

4 voturi    7 comentarii
35 min
Budinci

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Mâncare de fasole verde și praz