autor:

autor

» » Fripturi

Saslik

   Specific: 

Rusia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Rusia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
500 gr. carne de miel sau de oaie, 150 gr. slanina, 4 buc. rosii, 3 buc. ardei gras, sare, piper, 200 gr. orez, 3 linguri ulei, 3 buc. lamii

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

17 voturi

Mod de preparare

Se taie carnea in bucatele mici care se dau prin ulei, piperindu-le. Se frig apoi pe frigaruie, sau se aseaza pe un gratar, alternind cu felii de slanina, ardei si rosii. Gratarul trebuie sa fie foarte incins.
Saslikul se serveste insotit de orez fiert, stropit cu unt si jumatati de lamii
Daca ti-a placut reteta noastra "Saslik" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Snitele umplute cu cascaval

Snitele umplute cu cascaval

Carnea se bate bine,se condimenteaza,peste fiecare se pune o felie de cascaval,se ruleaza si se prinde

6 voturi    9 comentarii
20 min
Fripturi
Piept de pui cu parmezan

Piept de pui cu parmezan

Mai putin, inseamna mai mult. Intotdeauna prefer mancarurile cu ingrediente mai putine. Pieptul

1 vot    0 comentarii
20 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    cristian , 13 august 2013

    Gabriela are dreptate. Carnea trebuie sa stea o noapte la frigider cu mult aceapa, zeama de lamiae sau de kiwi si condiment dupa gust. Mirosul si gustul specific este dat de ceapa. Lamaia sau kiwi nu face decat sa fragezeasca carnea

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 august 2009

    Apetisant

  • ilincutza

    ilincutza (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

    O varianta :)

    • Fara foto

      gabrielamolea (Maestru bucatar) , 07 iunie 2009

      Acestea sunt frigarui si nici macar de mare clasa. Saslik-ul este cu totul altceva. Acolo carnea se marineaza intr-un bait special cel putin 24 de ore.

    • Fara foto

      gabrielamolea (Maestru bucatar) , 07 iunie 2009

      Saslik Carnea se taie in bucati maricele, se pune la marinat cel putin 24 de ore intr-un bait mai deosebit si abia dupa aceea se pune pe tepuse si se frige pe gratarul bine incins. Reteta prezenta de voi nu are nici o legatura cu saslik-ul rusesc.

    • Fara foto

      ioana , 20 martie 2009

      Asta nu este saslak care se face in republica moldova, se ia carnea de porc sau miel sau pui dezosat, se taie bucati mai groase de marimi egale, cat cutia de chibrit ca dimensiune si se pune pe fundul unei oale un strat de ceapa taiat rondele, apoi se pune un strat de carne piper sare si maioneza din comert, apoi alt strat de ceapa si tot asa. La sfarsit se pune un pahar de vin sau bere ca sa se fagezeze carnea. Se pune capac si se da la frigider se lasa o noapte. A doua zi se pune pe tepuse si se frige. Pofta buna!

    • Fara foto

      eugen , 10 octombrie 2008

      Mai fratilor, reteta asta este prezenta (COPY-PASTE) pe mai toate site-urile de gastronomie. Dupa ce ca va copiati intre voi, saslik-ul nici macar nu se face asa. Ce ziceti voi aici e o banala frigaruie.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

17 voturi

Ingrediente

  • 500 gr. carne de miel sau de oaie
  • 150 gr. slanina
  • 4 buc. rosii
  • 3 buc. ardei gras
  • sare
  • piper
  • 200 gr. orez
  • 3 linguri ulei
  • 3 buc. lamii

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

cristian

Gabriela are dreptate. Carnea trebuie sa stea o noapte la frigider cu mult aceapa, zeama de lamiae sau de kiwi si condiment dupa gust. Mirosul si gustul specific este dat de ceapa. Lamaia sau kiwi nu face decat sa fragezeasca carnea

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pregatirea migdalelor pentru mancaruri arabe