autor:

Simona_Georgescu

» » Prajituri

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 februarie 2015

Ingrediente
Pentru aluat:, 250 gr faina, 150 ml lapte caldut, 30 ml ulei de floarea soarelui, 1 praf de sare, 2 oua, 1 lingura zahar, 5 gr drojdie uscata, pt sirop:, 380 ml apa, 5 linguri zahar, 50 ml sirop din flori de soc, Pentru crema:, 500 ml lapte, 5 galbenusuri, 3 linguri amidon alimentar, 3-4 linguri indulcitor pulbere, 1 pastaie de vanilie, 250 gr mascarpone, Pentru decor:, 50 ml sirop din flori de soc

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 40 min

7 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat:



Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si drojdia si le-am turnat peste faina. Le-am amestecat pe toate cu o lingura. Am adaugat ouale si am amestecat bine pana s-au incorporat toate ingredientele, nu au mai fost cocoloase. Va iesi un aluat de consistenta moale. L-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la loc caldut pana a crescut in volum, pana cand s-au format basicute la suprafata.



Dupa ce aluatul a crescut, cu ajutorul a doua linguri il repartizam in forme de savarine unse cu unt si tapetate cu faina (sau asa cum am facut eu, in forme de briose din silicon). Mai lasam sa creasca aluatul in forme pt inca 15 minute, apoi dam tava cu briose la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute. Le lasam sa se raceasaca.



Pentru sirop:



Fierbem apa cu zaharul si lasam sa se raceasca. Peste siropul racit punem siropul din flori de soc.



Pentru crema:



Taiem pastaia de vanilie pe jumatate pe lungimea ei, scoatem semintele cu varful unui cutit, le punem in lapte, punem si pastaia si dam laptele la fiert. Cand laptele a ajuns aproape de punctul de fierbere scoatem pastaia de vanilie. Separat, amestecam galbenusurile cu amidonul, indulcitorul si 2-3 linguri lapte rece.

Amestecam bine cu un tel, adaugam laptele fierbinte cate putin in timp ce amestecam, turnam inapoi in vasul in care a fiert laptele, amestecam mereu in vas(de preferat, un vas cu peretii dubli) si lasam pana crema da primul clocot si se ingroasa.



Punem o folie alimentara deasupra sa nu prinda pojghita si o lasam sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit crema de vanilie, o mixam si adaugam treptat mascarponele. Mai lasam la frigider crema pt inca 10-15 minute.



Pentru asamblare:



Dupa ce savarinele s-au racit, le intoarcem invers, le taiem (dar nu de tot, sa ramana prins de savarina), scufundam savarina in siropul racit, o intoarcem pe toate partile sa absoarba fiecare bucatica din sirop. Le insiropam pe toate si le lasam sa se odihneasca 10 minute. Repetati operatiunea de insiropare si le mai lasati 10 minute. Crema de vanilie si mascarpone se pune intr-un pos cu ajutorul caruia umplem savarinele. Am uns fiecare capacel cu sirop din flori de soc, pe care anterior l-am pus pe foc si l-am lasat sa se mai ingroase putin. Dam savarinele la frigider pentru cateva ore...eu nu am rezistat decat 30 minute:)) Sa va fie de bine!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec din albusuri cu cacao

Chec din albusuri cu cacao

Mixam albusurile cu un praf de sare.Adaugam zaharul si zaharul vanilat in ploaie si mixam bine pana

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Cozonac moldo-ardelenesc

Cozonac moldo-ardelenesc

Reteta de cozonac este testata si verificata de-a lungul timpului, baza retetei porneste de la Iasi,

14 voturi    20 comentarii
3h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 40 min

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 150 ml lapte caldut
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 praf de sare
  • 2 oua
  • 1 lingura zahar
  • 5 gr drojdie uscata
  • pt sirop:
  • 380 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • 50 ml sirop din flori de soc
  • Pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 3-4 linguri indulcitor pulbere
  • 1 pastaie de vanilie
  • 250 gr mascarpone
  • Pentru decor:
  • 50 ml sirop din flori de soc

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Piept de porc cu soric crocant

Piept de porc cu soric crocant

Se face o saramura din 2 linguri sare, 2 linguri zahar, 2 linguri marinata macelarului si apa cat

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si iaurt