Pentru aluat:
Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si drojdia si le-am turnat peste faina. Le-am amestecat pe toate cu o lingura. Am adaugat ouale si am amestecat bine pana s-au incorporat toate ingredientele, nu au mai fost cocoloase. Va iesi un aluat de consistenta moale. L-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la loc caldut pana a crescut in volum, pana cand s-au format basicute la suprafata.
Dupa ce aluatul a crescut, cu ajutorul a doua linguri il repartizam in forme de savarine unse cu unt si tapetate cu faina (sau asa cum am facut eu, in forme de briose din silicon). Mai lasam sa creasca aluatul in forme pt inca 15 minute, apoi dam tava cu briose la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute. Le lasam sa se raceasaca.
Pentru sirop:
Fierbem apa cu zaharul si lasam sa se raceasca. Peste siropul racit punem siropul din flori de soc.
Pentru crema:
Taiem pastaia de vanilie pe jumatate pe lungimea ei, scoatem semintele cu varful unui cutit, le punem in lapte, punem si pastaia si dam laptele la fiert. Cand laptele a ajuns aproape de punctul de fierbere scoatem pastaia de vanilie. Separat, amestecam galbenusurile cu amidonul, indulcitorul si 2-3 linguri lapte rece.
Amestecam bine cu un tel, adaugam laptele fierbinte cate putin in timp ce amestecam, turnam inapoi in vasul in care a fiert laptele, amestecam mereu in vas(de preferat, un vas cu peretii dubli) si lasam pana crema da primul clocot si se ingroasa.
Punem o folie alimentara deasupra sa nu prinda pojghita si o lasam sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit crema de vanilie, o mixam si adaugam treptat mascarponele. Mai lasam la frigider crema pt inca 10-15 minute.
Pentru asamblare:
Dupa ce savarinele s-au racit, le intoarcem invers, le taiem (dar nu de tot, sa ramana prins de savarina), scufundam savarina in siropul racit, o intoarcem pe toate partile sa absoarba fiecare bucatica din sirop. Le insiropam pe toate si le lasam sa se odihneasca 10 minute. Repetati operatiunea de insiropare si le mai lasati 10 minute. Crema de vanilie si mascarpone se pune intr-un pos cu ajutorul caruia umplem savarinele. Am uns fiecare capacel cu sirop din flori de soc, pe care anterior l-am pus pe foc si l-am lasat sa se mai ingroase putin. Dam savarinele la frigider pentru cateva ore...eu nu am rezistat decat 30 minute:)) Sa va fie de bine!!!
Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...
Negresa pufoasa de postCeapa si ardeiul tocate, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit in ulei,
Bors de dovlecei cu stevieDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii