Sbiha-vinata in sos de rosii

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Sbiha-vinata in sos de rosii

Ingrediente

  • 12 rosii mari
  • 1vinata mijlocie nu prea groasa
  • 10 catei de usturoi
  • 1ardei iute
  • ulei ptr prajit
  • sare ,piper la gust
  • sare groasa de bucatarie
  • putin zahar

Mod de preparare

Intr-o tigaie adinca ptr prajit se pune ulei sa acopere fundul tigaii bine si se pune pe foc sa se incinga.

Se taie rosiile in sferturi si se pun in uleiul fierbinte si se presoara putina sare groasa peste ele .Sarea le ajuta sa scoata sucul.Se acopera cu un capac si se face focul potrivit.Se adauga ardeiul iute taiat si usturoiul catei si se amesteca putin si se adauga putin zahar.Zaharul ajuta sa scoata acreala din rosii.

Vinata cu coaja se spala si se taie felii de 1,5cm si se sareaza feliile sa scoata amareala din ele.

Se incinge ulei in alta tigaie se clatesc feliile de vinata si se usuca cu hirtie absorbanta si se prajesc in uleiul fierbinte pina se rumenesc.

Rosiile trebuie sa fiarba 20 de minute dupa care se adauga vinetele deasupra intr-un singur strat si se mai lasa sa fiarba la foc mic 10 minute.

Este bine de servit calduta cu piine alba de casa care sa absoarba sosul.Este usor de facut si foarte gustos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise