Intr-un vas mare de plastic punem zmeura si o framantam bine cu mana pina zdrobim toata zmeura, apoi cate kg de zmeura avem , atatia litri de apa punem.
Amestecam si le lasam asa pina a doua zi, la temperatura din bucatarie.
Peste o strecuratoare am pus un tifon si strecuram siropul, amestecam cu lingura de silicon( lemn) sa iasa toata zeama din zmeura. Semintele si resturile le aruncam.
Siropul obtinut il cantarim - eu am avut 6 l de sirop - si adaugam atata zahar cit sirop avem.
Amestecam siropul cu zaharul si il lasam asa ( amestecand din cand in cand ) pina se topeste tot zaharul., adica 24 de ore aproximativ.
Dupa ce s-a topit zaharul, punem siropul in sticle, le infiletam cu dop si le punem direct in camara.
Vom obtine un sirop tare sanatos si aromat, credeti-ma !
Sa aveti pofta la el.
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/07/sirop-de-zmeura-la-rece.html
Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii