Sirop de zmeura - la rece

Timp pregatire
2880 minute
Complexitate
redusa
Sirop de zmeura - la rece

Ingrediente

  • 3 kg zmeura
  • 3 l apa
  • 6 kg zahar( aproximativ)

Mod de preparare

Intr-un vas mare de plastic punem zmeura si o framantam bine cu mana pina zdrobim toata zmeura, apoi cate kg de zmeura avem , atatia litri de apa punem.

Amestecam si le lasam asa pina a doua zi, la temperatura din bucatarie.

Peste o strecuratoare am pus un tifon si strecuram siropul, amestecam cu lingura de silicon( lemn) sa iasa toata zeama din zmeura. Semintele si resturile le aruncam.

Siropul obtinut il cantarim - eu am avut 6 l de sirop - si adaugam atata zahar cit sirop avem.

Amestecam siropul cu zaharul si il lasam asa ( amestecand din cand in cand ) pina se topeste tot zaharul., adica 24 de ore aproximativ.

Dupa ce s-a topit zaharul, punem siropul in sticle, le infiletam cu dop si le punem direct in camara.

Vom obtine un sirop tare sanatos si aromat, credeti-ma !

Sa aveti pofta la el.

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/07/sirop-de-zmeura-la-rece.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise