Ingrediente
3 kg zmeura, 3 l apa, 6 kg zahar( aproximativ)
Dificultate: Redusa | Timp: 48h
87 voturi
Mod de preparare
Amestecam si le lasam asa pina a doua zi, la temperatura din bucatarie.
Peste o strecuratoare am pus un tifon si strecuram siropul, amestecam cu lingura de silicon( lemn) sa iasa toata zeama din zmeura. Semintele si resturile le aruncam.
Siropul obtinut il cantarim - eu am avut 6 l de sirop - si adaugam atata zahar cit sirop avem.
Amestecam siropul cu zaharul si il lasam asa ( amestecand din cand in cand ) pina se topeste tot zaharul., adica 24 de ore aproximativ.
Dupa ce s-a topit zaharul, punem siropul in sticle, le infiletam cu dop si le punem direct in camara.
Vom obtine un sirop tare sanatos si aromat, credeti-ma !
Sa aveti pofta la el.
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/07/sirop-de-zmeura-la-rece.html
Dorina , 27 iunie 2017
Foartebun
Sidy (Chef de cuisine) , 08 august 2015
Violeta draga nu am facut niciodata din mure, asa ca nu pot sa-ti spun cum va fi.Sarea de lamaie este optionala....
Violeta Stefan , 06 august 2015
Te rog raspunde-mi si mie la doua intrebarI; -in poza apare plicul de sare de lameie,dar in descriere,nu -se poate face si din mure dupa aceasta reteta si sa tina pana la iarna?nu am beci. Cu stima,violeta
Sidy (Chef de cuisine) , 25 iulie 2015
DA se poate !
Ondreykovicz Ramona , 23 iulie 2015
Se poate pastra mai mult timp?
Ionela Radu , 12 iulie 2015
am facut reteta...e foarte buna !!!
Sabin Ferghete , 05 iulie 2015
E nașpa reteta cu sare de lamaie...ce formula are? si cu conservanti...
Sidonia Toncean , 14 ianuarie 2015
Mult spor va doresc.
Sidonia Toncean , 14 ianuarie 2015
Este foarte usor de facut....
Aurora Coroliuc , 12 ianuarie 2015
Imi place reteta. am sa incerc la vara si eu.
Iordanescu Mircea , 04 decembrie 2014
Imi place reteta. Am sa incerc cu siguranta.