Sombreri cu linte si carnati

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Sombreri cu linte si carnati

Ingrediente

  • 1punga cu paste tip Sombreri
  • 150g linte
  • 1catel de usturoi
  • 1morcov mic
  • 1ceapa
  • 1frunza de dafin
  • 1lingurita seminte de fenicul
  • 100g carnati picanti
  • 4linguri ulei de masline
  • sare,piper

Mod de preparare

Pentru ca in aceste sarbatori de iarna majoritatea persoanelor consuma mancaruri "grele"pentru ca asa-i datina,pentru concurs la meniu vin cu aceasta reteta usoara si delicioasa!

Intr-un vas cu 2linguri ulei de masline se pun usturoi,ceapa tocate marunt,morcovul ras fin,dupa ce s-au inmuiat se adauga frunza de dafin,semintele de fenicul,dupa 3min lintea spalata si scursa,3pahare cu apa calda,restul de ulei si se lasa la foc potrivit 40min.Dupa ce a fiert si scazut,se scoate dafinul,se adauga carnatii taiati rondele si rumeniti separat,se condimenteaza si se lasa deoparte.

Aceste paste,datorita faptului ca sunt mai deosebite,nu se pot pune la fiert toate;intr-un vas cu apa,sare si putin ulei,cand clocoteste se pun maxim 4 astfel de paste,se urmaresc la fiert sa nu se rupa sau sa fiarba prea mult,se scot usor cu o spumiera,se aseaza pe un platou in pozitie verticala,apoi se servesc pe farfurie,alaturi de linte.

Pentru cine nu are rabdare,se pun toate la fiert si se servesc pe farfurie alaturi de linte dar nu vor mai avea aspectul dorit.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura