autor:

LUBITA

» » Mancaruri cu carne

Sombreri cu linte si carnati

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 ianuarie 2016

Ingrediente
1punga cu paste tip Sombreri, 150g linte, 1catel de usturoi, 1morcov mic, 1ceapa, 1frunza de dafin, 1lingurita seminte de fenicul, 100g carnati picanti, 4linguri ulei de masline, sare,piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Pentru ca in aceste sarbatori de iarna majoritatea persoanelor consuma mancaruri "grele"pentru ca asa-i datina,pentru concurs la meniu vin cu aceasta reteta usoara si delicioasa!
Intr-un vas cu 2linguri ulei de masline se pun usturoi,ceapa tocate marunt,morcovul ras fin,dupa ce s-au inmuiat se adauga frunza de dafin,semintele de fenicul,dupa 3min lintea spalata si scursa,3pahare cu apa calda,restul de ulei si se lasa la foc potrivit 40min.Dupa ce a fiert si scazut,se scoate dafinul,se adauga carnatii taiati rondele si rumeniti separat,se condimenteaza si se lasa deoparte.
Aceste paste,datorita faptului ca sunt mai deosebite,nu se pot pune la fiert toate;intr-un vas cu apa,sare si putin ulei,cand clocoteste se pun maxim 4 astfel de paste,se urmaresc la fiert sa nu se rupa sau sa fiarba prea mult,se scot usor cu o spumiera,se aseaza pe un platou in pozitie verticala,apoi se servesc pe farfurie,alaturi de linte.
Pentru cine nu are rabdare,se pun toate la fiert si se servesc pe farfurie alaturi de linte dar nu vor mai avea aspectul dorit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sombreri cu linte si carnati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2016

    Mai, mai ce fain sombrero tu-ai luat ! Tot din Franta ? Daca zici ca are si carnati...mancam lintea alaturi de sombrero !Bun, bunutz...

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1punga cu paste tip Sombreri
  • 150g linte
  • 1catel de usturoi
  • 1morcov mic
  • 1ceapa
  • 1frunza de dafin
  • 1lingurita seminte de fenicul
  • 100g carnati picanti
  • 4linguri ulei de masline
  • sare,piper

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

5 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

7 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

11 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Mai, mai ce fain sombrero tu-ai luat ! Tot din Franta ? Daca zici ca are si carnati...mancam lintea alaturi de sombrero !Bun, bunutz...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Mousaka