Pentru ca in aceste sarbatori de iarna majoritatea persoanelor consuma mancaruri "grele"pentru ca asa-i datina,pentru concurs la meniu vin cu aceasta reteta usoara si delicioasa!
Intr-un vas cu 2linguri ulei de masline se pun usturoi,ceapa tocate marunt,morcovul ras fin,dupa ce s-au inmuiat se adauga frunza de dafin,semintele de fenicul,dupa 3min lintea spalata si scursa,3pahare cu apa calda,restul de ulei si se lasa la foc potrivit 40min.Dupa ce a fiert si scazut,se scoate dafinul,se adauga carnatii taiati rondele si rumeniti separat,se condimenteaza si se lasa deoparte.
Aceste paste,datorita faptului ca sunt mai deosebite,nu se pot pune la fiert toate;intr-un vas cu apa,sare si putin ulei,cand clocoteste se pun maxim 4 astfel de paste,se urmaresc la fiert sa nu se rupa sau sa fiarba prea mult,se scot usor cu o spumiera,se aseaza pe un platou in pozitie verticala,apoi se servesc pe farfurie,alaturi de linte.
Pentru cine nu are rabdare,se pun toate la fiert si se servesc pe farfurie alaturi de linte dar nu vor mai avea aspectul dorit.
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii