Ingrediente
4 fileuri de somon, , 4 cartofi (albi) medii, , 4 morcovi mici, , 8 ciuperci medii, , doua cepe mari, , un buchet mediu de broccoli, , o conopida medie, , doua radacini medii de pastarnac, , o legatura sparanghel verde, , 100g branza irish cheddar sau cascaval, , ulei de masline, , praf de usturoi, , sare si piper.
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
Cartofii se spala, se taie in doua si se lasa in coarja. Morcovii si ciupercile se spala si se lasa intregi, cepele si pastarnacul se curata si se taie in doua. Se rup buchetele din brocoli si conopida iar la sparanghel se rup cozile. Se pun toate legumele la fiert in abur timp de 20-25 la foc mediu. Intre timp incingem gratarul, ungem cu ulei de masline si punem fileurile de somon codimentat cu sare groasa de mare si piper macinat timp de 2 min. pe o parte si 2 min. pe cealalta parte. Sa nu lasati sa se arda prea tare deoarece isi pierde tot sucul si devine prea sec. Punem somonul in farfurie alaturi de legumele gata fierte, punem peste legume putin praf de usturoi, sare, stropim cu ulei de masline si la urma radem branza pe gauri mari. Se poate servi cu guinness rece sau alta bere neagra. Este o reteta irlandeza si o recomand tuturor ce iubesc mancarea sanatoasa.
Pofta buna!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2010
Gustos si sanatos...