autor:

cristian-luca

» » Sosuri

Sos Bechamel

Autor: cristian-luca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristian-luca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 decembrie 2009

Ingrediente
100g de unt, un litru de lapte, 60g de faina, 30g parmezan, sare, piper, nucsoara.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

9 voturi

Mod de preparare

Se topeste untul, se adauga faina si se amesteca energic apoi se adauga laptele putin cate putin amestecand continuu. Se condimenteaza si se fierbe la foc potrivit 10 minute sau pana se ingroasa. La sfarsit se adauga parmezanul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Bechamel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Fusilli  la cuptor cu piept de pui, ciuperci si sos bechamel

Fusilli la cuptor cu piept de pui, ciuperci si sos bechamel

Pieptul de pui se taie fasii nu prea lungi si se pune la fiert in apa cu sare, foi de dafin si o

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Paste cu carne de vita si sos bechamel (reteta video)

Paste cu carne de vita si sos bechamel (reteta video)

Etapa1 Fierbim pastele cu sare si ulei timp de 7 minute sau timpul indicat pe ambalajul pastelor. Etapa

6 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011

    Un sos deosebit pe care il folosesc foarte des.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Bun la diferite preparate, delicios!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

    Foarte bun!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      Bun,bun,bun...

    • cristian-luca

      cristian-luca (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009

      Eu il folosesc la :Lasagna, Cartofi gratinati(se adauga si cascaval, cheddar sau alte branzeturi pentru gratinare si putina smantana), Moussaka(cea greceasca cu vinete si carne) Pasticcio, Legume gratinate

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

      E un sos clasic, rapid si sigur foarte bun.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      Maestru bucatar ,spune-mi cu ce fel de friptura merge acest sos: vita si pui, nu?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      Este tare delicios...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

9 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de cristian-luca
Rulada Wellington

Rulada Wellington

Muschiuletul de vita (800g-1kg) se da cu sare si piper si se prajeste la foc iute pe toate partile

24 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Salata de fructe de mare

Salata de fructe de mare

Fructele de mare se pun la marinat(3-4 ore)cu zeama de lime, capatana de usturoi taiata in jumatate,

2 voturi    3 comentarii
4h
Salate reci
Focacia

Focacia

Se amesteca faina cu drojdia si sarea dupa care se adauga apa si se framanta.La sfarsit se incorporeaza

9 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

constanta proca (Chef de cuisine)

Un sos deosebit pe care il folosesc foarte des.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Sos cu perisoare