autor:

Tiberius77

» » Sosuri

Sos Beurre Blanc

Autor: Tiberius77 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Tiberius77 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 aprilie 2010

Ingrediente
100g unt,, piper alb,, 1/2 pahar otet alb,, 1/2 pahar vin alb, sare, , ierburi aromate, , 1 frunza de dafin, , 1 canuta de smantana lichida.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Sos Beurre Blanc

Punem in craticioara sau o tigaie cu margini mai inalte otetul cu vinul si cu ceapa esalota tocata marunt de tot.
Lasam sa faca bule mici de fierbere si adaugam acolo si o frunza de dafine, piper alb si putina sare.
Amestecam bine cu un tel, apoi cand lichidul a scazut aproape de tot, si arata ca un sirop, se adauga smantana amestecand energic cu telul.
Apoi lasam la foc mai mic sa scada sosul, amestecand din cand in cand.
Acest sos nu trebuie parasit deloc, trebuie sa stam langa el mereu

Cand e scazut bine si s-a ingrosat bine de tot, reducem focul sau chiar oprim si incepem sa adugam din unt, cubulete mici tinute la rece anterior, la inceput 2-3 apoi iar cate 2 si de fiecare data amestecand energic cu telul pana ce se topeste tot si se incorporeaza bine de tot.Trebuie tratat cu mare atentie fiindca e sensibil ca o maioneza, se poate taia.

Cand am terminat de incorporat tot untul, mai putem adauga si alte ierburi aromate ce ne plac, marar uscat sau rozmarin, cimbru, busuioc.Apoi sosul se strecoara printr-o sita amestecand cu o spatula pana ce s-a scurs tot.Astfel pastreaza aromele dar ramane fin si fluid.


Pofta Buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Beurre Blanc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Trottole cu ton

Trottole cu ton

Mod de preparare: Fierbe pastele carliontate in apa clocotita cu sare si un strop de ulei,sa nu

5 voturi    0 comentarii
1h
Sosuri
Porc cu lapte

Porc cu lapte

1. Fa in muschiul de porc 6 taieturi, nu prea mari, si introdu in fiecare taietura cate un catel

9 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2014

    Minunat ! Doar cu peste merge ?

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

    Delicios!*****

  • Tiberius77

    Tiberius77 (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

    Se serveste cu file de salau. file de fitofag ......

    • Tiberius77

      Tiberius77 (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

      Sosul Beurre Blanc (sos de unt alb) este un sos de origine frantuzeasca care la originea sa se facea fara smantana, insa cu timpul si tocmai din lipsa de timp acum toti chef cuisine-ii il fac cu smantana lichida.Oricum ar fi el, original sau variatiune, este un sos extraordinar de fin si gustos.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

      Cu ce se mananca sosul?

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

      Interesanta aceasta reteta,nu am auzit inca de acest sos...dar cu ce merge servit?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 100g unt,
  • piper alb,
  • 1/2 pahar otet alb,
  • 1/2 pahar vin alb
  • sare
  • ierburi aromate
  • 1 frunza de dafin
  • 1 canuta de smantana lichida.

Raporteaza reteta

Retete
de Tiberius77
Tiberius Parfe

Tiberius Parfe

In primul rand doresc sa va spun ca a ceasta reteta de parfe este exact pentru o forma de chek. Prima

2 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
File de Pangasius in crusta de faina de malai

File de Pangasius in crusta de faina de malai

Decongelati feliile de pangasius si apretatile usor cu prosop de hartie pane devin uscate. Saratile

5 voturi    7 comentarii
1h
Sosuri
Tiberius Tiramisu

Tiberius Tiramisu

Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusul tare cu putin zahar. Galbenusurile de oua

5 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Sidy (Chef de cuisine)

Minunat ! Doar cu peste merge ?

Adauga reteta
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Escalop de vita cu sos de smantana si ciuperci